pablocito Napisano 7 Czerwiec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 7 Czerwiec 2022 Mały update, może komuś się przyda: utrafiłem na Vinted nietknięte, nawet według forumowych standardów loafersy z kutasami bez podszewki na Hiro (zdjęcie w wątku JBMDNS). Nie mogłem się zdecydować na normalny zakup, gdyż nie byłem pewien rozmiaru, ale za połowę ceny nie żal było ryzykować. Normalnie w Meerminach (Hiro, Olfe, Elton) mam rozmiar UK 9, a w trzewikach (Hiro) nawet 9,5. Tu trafił się rozmiar UK 8,5. Okazuje się że w moim przypadku był to strzał w 10. Są mocno dopasowane, ale skóra (skądinąd piękna), która nadawałaby się na rękawiczki rozciąga się bardzo łatwo i BEZ chemii przy drugim założeniu są zupełnie komfortowe. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kormox Napisano 23 Sierpień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 23 Sierpień 2022 Dzisiaj startuje letnia wyprzedaż do -40%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciasteczkowy Napisano 23 Sierpień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 23 Sierpień 2022 Na tych samych zasadach co zawsze, tj. bez prawa zwrotu?Swoją droga, czy ktoś wie jak jest po hiszpańsku „bardzo przepraszam, ale czy to jest zgodne z prawem Unii Europejskiej?” Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof G Napisano 24 Sierpień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 24 Sierpień 2022 Lo siento mucho, pero ¿se ajusta esto a la legislación de la Unión Europea? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ML12 Napisano 24 Sierpień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 24 Sierpień 2022 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydlowsky Napisano 25 Listopad 2022 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2022 Black Friday u Meermin'a https://eu.meermin.com/collections/black-friday-sale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cineos Napisano 25 Listopad 2022 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2022 Jakie kopyto/rozmiar próbować na pierwszą parę? Szukam czegoś z trzewików. Długość stopy 255-260mm, szerokość standardowa, podbicie standard. 6,5UK Hiro? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spacerowicz92 Napisano 18 Grudzień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudzień 2022 On 11/25/2022 at 9:32 AM, Cineos said: Jakie kopyto/rozmiar próbować na pierwszą parę? Szukam czegoś z trzewików. Długość stopy 255-260mm, szerokość standardowa, podbicie standard. 6,5UK Hiro? jak pytałem o model ROD to dostałem od przedstawiciela Meermin taką tabelkę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
checkeredstripedhawk Napisano 18 Grudzień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudzień 2022 Super Przyda się. Ostatnio pytałem w sklepie Carminy to też pokazywali jakieś dokładne wymiary, ale niestety ich nie mam. Zapamiętałem jedynie swój rozmiar. Wnioski są takie, że A - producenci mają wszystko pomierzone B - Nie wiadomo dlaczego nie pokazują nigdy takich rzeczy na stronach internetowych... Dziwny jest ten świat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iskander Napisano 13 Styczeń 2023 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2023 Panowie ma ktoś Yanko na 960G i ma porównanie do rozmiarówki meermina na hiro E (chukka lub trzewiki) lub Elton ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
papiez_ Napisano 13 Styczeń 2023 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2023 4 godziny temu, iskander napisał: Panowie ma ktoś Yanko na 960G i ma porównanie do rozmiarówki meermina na hiro E (chukka lub trzewiki) lub Elton ? Totalnie różne tegości, nie ma co porownywac. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Parker Napisano 14 Styczeń 2023 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2023 19 godzin temu, iskander napisał: Panowie ma ktoś Yanko na 960G i ma porównanie do rozmiarówki meermina na hiro E (chukka lub trzewiki) lub Elton ? Jak wyżej. Elton i Hiro E są dużo węższe. Jeśli 960G dobrze pasuje, to Hiro/Elton E będą za ciasne. Tutaj moje porównanie (F znaczy tam meerminowe E, a G – meerminowe EEE): Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydlowsky Napisano 2 Maj 2023 Zgłoszenie Share Napisano 2 Maj 2023 Wyprzedaż u Meermin'a 😉 https://meermin.com/collections/spring-sale 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mily Napisano 30 Listopad 2023 Zgłoszenie Share Napisano 30 Listopad 2023 Witajcie, z okazji black friday zdecydowałem się na zakup mojej pierwszej pary od Meermina. Wybrałem zamszowe Chelsea Boot na kopycie Hiro, tęgość E w rozmiarze 6,5 UK. Okazało się, że o ile lewy but dobrze przylega do stopy i może delikatnie tylko ugniata palce (myślę, że kwestia rozbicia), to prawy niestety ściska palce i jest odczuwalne śródstopie. Na długość buty wydają się być w porządku. Nigdy nie obcowałem z butami Meermina i zastanawiam się czy warto je zostawić i dać czas na rozbicie, czy jednak nie ma na to szans i lepiej zwrócić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 30 Listopad 2023 Zgłoszenie Share Napisano 30 Listopad 2023 5 godzin temu, Mily napisał: Witajcie, z okazji black friday zdecydowałem się na zakup mojej pierwszej pary od Meermina. Wybrałem zamszowe Chelsea Boot na kopycie Hiro, tęgość E w rozmiarze 6,5 UK. Okazało się, że o ile lewy but dobrze przylega do stopy i może delikatnie tylko ugniata palce (myślę, że kwestia rozbicia), to prawy niestety ściska palce i jest odczuwalne śródstopie. Na długość buty wydają się być w porządku. Nigdy nie obcowałem z butami Meermina i zastanawiam się czy warto je zostawić i dać czas na rozbicie, czy jednak nie ma na to szans i lepiej zwrócić? Zwrócić. Jeśli buty nie pasują, nie trzymaj ich na siłę. Doszedłem do tego po latach błędów 5 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mily Napisano 2 Grudzień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 2 Grudzień 2023 @Velahrn dziękuje za odpowiedź. Zaciekawiło mnie jeszcze, że buty są niesymetryczne. Dlatego pozwolę się zapytać bardziej doświadczonych kolegów, czy to normalne, że lewy but na zdjęciu jest zdecydowanie bardziej „zadarty” do góry niż prawy? Dodatkowo mam wrażenie, że prawy but ze zdjęcia jest jakiś pochylony w kształt litery „C”. Co o tym myślicie? Z góry dziękuje 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 2 Grudzień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 2 Grudzień 2023 1 godzinę temu, Mily napisał: @Velahrn dziękuje za odpowiedź. Zaciekawiło mnie jeszcze, że buty są niesymetryczne. Dlatego pozwolę się zapytać bardziej doświadczonych kolegów, czy to normalne, że lewy but na zdjęciu jest zdecydowanie bardziej „zadarty” do góry niż prawy? Dodatkowo mam wrażenie, że prawy but ze zdjęcia jest jakiś pochylony w kształt litery „C”. Co o tym myślicie? Z góry dziękuje 🙂 Nie jest to normalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mily Napisano 3 Grudzień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 3 Grudzień 2023 @VelahrnDziękuję, buty lecą do zwrotu. Z ciekawości orientujesz się z czego wynika taka wada? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 3 Grudzień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 3 Grudzień 2023 33 minuty temu, Mily napisał: @VelahrnDziękuję, buty lecą do zwrotu. Z ciekawości orientujesz się z czego wynika taka wada? Mogę jedynie domniemywać - błąd przy naciąganiu skóry na kopyto? Wygięta stalka? Błąd przy zszywaniu? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miszel Napisano 3 Listopad Zgłoszenie Share Napisano 3 Listopad Mam sztyblety o rozmiarze 8E na kopycie Hiro, widzę że kolega Miły ma podobny problem. Lewy but leży nieźle ale prawy potrafi doskwierać. Kupiłem je w ubiegłym roku i już ich nie oddam. Czy da się jakoś rozciągnąć je w palcach i podbiciu? Myślę o kolejnych zakupach u Meermin, czy jest jakieś kopyto które ma więcej miejsca w palcach i w podbiciu? A może lepiej wziąć rozmiar większe? Uważam że w tym przypadku pięta może latać niemiłosiernie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarek Napisano %s o %s Zgłoszenie Share Napisano %s o %s W dniu 3.11.2024 o 19:32, miszel napisał: Mam sztyblety o rozmiarze 8E na kopycie Hiro, widzę że kolega Miły ma podobny problem. Lewy but leży nieźle ale prawy potrafi doskwierać. Kupiłem je w ubiegłym roku i już ich nie oddam. Czy da się jakoś rozciągnąć je w palcach i podbiciu? U niektórych szewców można rozciągać buty, są też pianki, preparaty do samodzielnego rozciągania skóry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miszel Napisano %s o %s Zgłoszenie Share Napisano %s o %s 9 godzin temu, Jarek napisał: U niektórych szewców można rozciągać buty, są też pianki, preparaty do samodzielnego rozciągania skóry. Mam jeszcze parę Brogsow do wymiany zelowki i flekow to może zostawie u szewca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flozbi Napisano %s o %s Zgłoszenie Share Napisano %s o %s Nie ma sensu, tylko zwrot, mam o pół rozmiaru za małe w podbiciu sztyblety, rozbijam już 7 rok😂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gocławianin Napisano %s o %s Zgłoszenie Share Napisano %s o %s W dniu 3.11.2024 o 19:32, miszel napisał: Czy da się jakoś rozciągnąć je w palcach Jeśli to różnica mniejsza niż 0,5 rozmiaru, to metoda która się u mnie sprawdziła już 2-krotnie polega na włożeniu do buta prawidła o jeden pełny, a jak się uda to nawet wiecej rozmiar. Do tego w większości prawideł masz regulację szerokości w palcach (tu też można ją zwiększyć). Zostaw tak but na pół roku, z tym że co 2 m-ce możesz wyjąć na chwilę prawidło i przymierzyć na stopie. Przy butach za małych o pół numeru i więcej (nie ważne czy na długość, czy szerokość) niestety niewiele da się zrobić. Efekt będzie wciąż niezadowalający, a przy okazji istnieje duże ryzyko, że buty się odkształcą. PS. Buty, z którymi "eksperymentowałem", to (obie pary) Crockett & Jones. Z Meerminami nigdy nie miałem do czynienia, a z zamieszczonych na tym forum opinii innych Kolegów na temat dopasowania tej akurat marki może być różnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi