ciasteczkowy Napisano 22 Październik 2019 Zgłoszenie Share Napisano 22 Październik 2019 Niedawno przerabialiśmy ten temat na Berwickach. Ktoś wrzucił zdjęcie popsutych Berwicków i natychmiast znalazła się grupa miłośników Berwicków odsądzająca go od czci i wiary, na dowód publikując zdjęcia swoich perfekcyjnych butów. Pojawiły się oskarżenia o kłamstwa, manipulacje i brukanie dobrego imienia Berwicków. Teraz mamy powtórkę z rozrywki, tym razem z Meerminem w roli głównej. Ludzie, dajcie spokój, to tylko buty. PS. Sprzedam Meerminy;) 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nawrot Napisano 22 Październik 2019 Zgłoszenie Share Napisano 22 Październik 2019 Ja naprawdę pytam bez złośliwości czy jakichś tam uprzedzeń, po prostu jestem ciekaw w jakich warunkach Meerminy już nie dają rady Nie identyfikuję się z producentem butów, które noszę i nie będę zaciekle bronił go pomimo tego, co kolega pokazał na zdjęciach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dan Napisano 22 Październik 2019 Zgłoszenie Share Napisano 22 Październik 2019 5 godzin temu, ciasteczkowy napisał: Niedawno przerabialiśmy ten temat na Berwickach. Ktoś wrzucił zdjęcie popsutych Berwicków i natychmiast znalazła się grupa miłośników Berwicków odsądzająca go od czci i wiary, na dowód publikując zdjęcia swoich perfekcyjnych butów. Pojawiły się oskarżenia o kłamstwa, manipulacje i brukanie dobrego imienia Berwicków. Teraz mamy powtórkę z rozrywki, tym razem z Meerminem w roli głównej. Ludzie, dajcie spokój, to tylko buty. PS. Sprzedam Meerminy;) Myślę, że nie przesadzajmy też w drugą stronę, że już o nic zapytać nie można czy nic powiedzieć . Kolega wrzucił bardzo zajechane buty z dopiskiem (tyci prowokującym imo , że tak mogą wyglądać nasze buty meermin po jednym sezonie. Nie mam żadnej pary w takim stanie po nawet 5 czy więcej sezonach, żadnego producenta, a raczej nie jestem rekordzistą w liczbie i możliwości rotowania. Zatem naturalne chyba jest, że ww. sytuacja wydaje się niestandardowa, intrygująca i budzi zainteresowanie. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciasteczkowy Napisano 31 Październik 2019 Zgłoszenie Share Napisano 31 Październik 2019 W bodaj maju ludzie z Meermina przyjechali do Warszawy, może warto byłoby zaprosić ich jeszcze raz do kraju, tym razem np. do Krakowa: https://meermin.com/in_en/request-trunkshows/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydlowsky Napisano 6 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 6 Listopad 2019 Gdyby ktoś planował zakup paska pasującego do butów to to zdjęcie może się przydać 😊 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 28 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2019 Czy, któryś z Kolegów mógłby porównać kopyta Hiro i Olfe pod względem wysokości podbicia? Olfe ciaśniejsze, czy podobne? Na stronie piszą, ze low instep, ale chciałbym zapytać kogoś, kto użytkuje oba. Z góry dziękuję za pomoc.Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr B Napisano 27 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2020 W dniu 17.05.2019 o 11:57, eye_lip napisał: Dziś dojechały moje loafersy zamówione na trunk show. To moje pierwsze Meerminy. Mają sporo różnych małych niedoskonałości, ale muszę przyznać że jakość zastosowanej skóry na cholewce jak i podszewce jest wyśmienita, jestem pod wrażeniem, do tego świetnie leżą na stopie. Za 688pln (z darmową wysyłką) nic lepszego się nie znajdzie. @eye_lip jak oceniasz zamsz po pół roku użytkowania? Zaznaczone przeze mnie łączenie to pełne wywinięcie, czyli lamówka czy zszycie dwóch kawałków z widocznym brzegiem każdego z tych kawałków skóry? Faktycznie kopyto jest tak szczupłe i cholewka tez mocno wytaliowana (kopyto Ron E), jak na zdjęciach prezentowanych na stronie Meermin? Pięta szeroka jak w większości butów hiszpańskich? 3 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 27 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2020 Cześć, jakoś dużo w nich nie chodziłem, ale zamsz jest świetny, łączenie tak jak piszesz, dwa kawałki na sztorc, z surowymi bokami. Co do kopyta to jest wąskie, ja noszę głównie takie bo mam szczupłe stopy, piąta raczej normalna nie mam porównania do innych butów poza Yanko z tego regionu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 27 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2020 Cześć, jakoś dużo w nich nie chodziłem, ale zamsz jest świetny, łączenie tak jak piszesz, dwa kawałki na sztorc, z surowymi bokami. Co do kopyta to jest wąskie, ja noszę głównie takie bo mam szczupłe stopy, piąta raczej normalna nie mam porównania do innych butów poza Yanko z tego regionu. Brałeś swój standardowy rozmiar? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 27 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2020 Wziąłem 8, ale po czasie stwierdzam że 8.5 byłby lepszy... tylko jak to w merminie, jak mierzylem 8.5 to wydawał się za duży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 27 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2020 Ale normalnie nasz 8,5? Czyli zszedłeś o pół rozmiaru? Bo ja normalnie w hiro mam 9, w rui 8,5 to chyba raczej 9 by były zwłaszcza, że na lato lepsze luźniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 27 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2020 Normalnie mam 8.5. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciasteczkowy Napisano 28 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2020 Jak oceniacie dopasowanie różnych modeli na tym samym kopycie? Np. oksforsów, trzewików i sztybletów? Jest porównywalne tak by można było kupować "w ciemno", czy są różnice? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nawrot Napisano 28 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2020 Mam 3 pary na Hiro w tym samym rozmiarze. Czwarta para (unlined loafers w zamszu na Hiro) do mnie jedzie. Wszystkie 3 (4) w rozmiarze 8.5UK. 1. Zamszowe chukka na dainite - najbardziej dopasowane na początku z wszystkich, ale nie ciasne, poza jednym miejscem - prawa stopa na wysokości małego palca. Po czasie ładnie się ułożyły. Oczywiście "luźne" trzymanie pięty, ale przez dopasowanie nie mam z tym problemu. 2. Monk boots z museum calf na skórzanej podeszwie - jak wyżej, ciasne w tym samym miejscu, pięta luźnawa, ale miałem więcej miejsca na szerokość, ale nie zmieniłbym rozmiaru. 3. Chelsea z licówki na dainite - ciasne tak samo w tym samym miejscu, poza tym wygodnie, pięta chyba najszersza z tych trzech, ale stopa się trzyma. Podsumowując, w żadnym przypadku nie zmieniłbym rozmiaru, czy to w górę, czy w dół. Po lekkim rozejściu ucisku w palcach nie ma, pięta akurat w moim przypadku jest akceptowalna. Wiem, ze problem z tym kopytem rozwiązuje Yanko na 915F (wg mnie jest szerzej w palcach a trzymanie pięty to niebo a ziemia), ale możliwość kupna butów ze skóry tej jakości w tych pieniądzach (zwłaszcza na ebayu) nie pozwala mi na porzucenie Meermina 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciasteczkowy Napisano 28 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2020 Dzięki. A z ciekawości - jaki rozmiar butów innych producentów nosisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nawrot Napisano 28 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2020 Yanko 915F - 8.5UK, Trickers (kopyta nie pamiętam) - 8UK, Loake River 8.5UK, Carlos Santos 8UK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pocoto Napisano 5 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2020 Czy miał ktoś do czynienia z kopytem Hiro G i mógłby opisać swoje odczucia? W szczególności, byłbym wdzięczny za porównanie z kopytem 962G w Yanko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nortel Napisano 17 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2020 Panowie, W moich Meerninach po trzech latach przetarły mi się przeszycia w podeszwie. Buty regularnie zabezpieczalem tłuszczem do skór do podeszw. Złożyłem reklamacje, ale uznali ją za niezasadną. Szczerze mówiąc jestem rozczarowany, że po tak szybkim czasie przetarły się przeszycia. Najbardziej zawiodłem się jakością i podejściem producenta do sprawy. Nie jest to budowaniem długotrwałej relacji z klientem. Gdzie mógłbym dokonać renowacji tych butów i ponownego szycia? Ponadto dodam, że skóra na wysokości dużego palca przetarła się od wewnętrznej strony. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 17 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2020 Prawdę mówiąc długo wytrzymały jeśli chodziłeś w nich często. Przetarcie podeszew po 3 latach to normalne zużycie eksploatacyjne, jeśli były regularnie noszone. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KIERMAN Napisano 17 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2020 a regularne zabezpieczanie podeszwy tłuszczem do skór to znaczy jak często? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 17 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2020 Może tłuszcz trzeba zareklamować.. a na poważnie tłuszcz odżywia i impregnuje, ale nie sprawia że podeszwa się nie ściera. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 17 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2020 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 18 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2020 Może tłuszcz trzeba zareklamować.. a na poważnie tłuszcz odżywia i impregnuje, ale nie sprawia że podeszwa się nie ściera.Ba, z moich doświadczeń wynika, że tłuszcz zmiękcza podeszwę i sprawia, że ściera się ona szybciej. Na zdjęciach ciekawi mnie jedna rzecz: nie widać przetartych szwów na podeszwie, a but woła jeść. To wyglada jakby szwy puściły mimo, iż nie zostały przetarte od spodu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eduardo Napisano 18 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2020 Jakieś problemy u nich w kwestiach zwrotów? W związku z faktem, że Berwicki są dla mnie za wąskie w przodostopiu, zastanawiam się nad Partenope i Meermin. Dla Partenope plus za 'lokalność'. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fermiol Napisano 18 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2020 Jak 3 lata dla butów to dużo i mają prawo się rozwalić, to ja chyba zostaję przy klejonych butach... Na tym zdjęciu nie widać, żeby coś się przetarło, a rozkleiło/rozpruło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi