csm Napisano 20 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2016 Tak. Mam nieużywane 8,5uk w pudelku i poluje na 8uk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brazzi Napisano 20 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2016 Dla mnie z kolei Hiro uk8.5 przyduże przy 275mm. długośc to tylko z jeden z punktów oceny, np dla mne przy długości 280mm, rozmiar 9 musiałem rozchodzic, żeby stały się wygodne (ale u mnie szerokośc stopy to ponad 260mm) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 22 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2016 ciekawe... może ktoś ma wiedzę jak to zinterpretować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 22 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2016 Ja wiem - 'Za dużo butów; kup w końcu dziecku zabawkę!' 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 22 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2016 Ja wiem - 'Za dużo butów; kup w końcu dziecku zabawkę!' Czyli rodzina grzebała w komputerze Dzięki, dziś przeprowadzę dochodzenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek 00 Napisano 30 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec 2016 Czy któryś z kolegów posiada buty na kopycie hiro lub olfe w rozmiarze 9,5/10 i mógłby zmierzyć podeszwę na zewnątrz ? Yanko na kopycie 915 w roz 9.5 na długość jest ok, ale nie schodzi mi się przyszywa, natomiast w rozm 10 na długość ciut za dużo (akceptowalnie),ale przyszywa się schodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dublekil Napisano 4 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Kwiecień 2016 goodyearshoes z ebaya wystawił moje buty, które zwróciłem do Meermina. Tu jest aukcja: http://www.ebay.co.uk/itm/MEERMIN-Mallorca-Classic-collection-ankle-boots-shortwing-9UK-/262369438923?hash=item3d166feccb:g:eeAAAOSwGYVXAp~6 Tutaj MTO ze strony Meermina: https://www.meermin.es/grupoMTO.php?idGrupo=264# A tutaj przyczyna mojego zwrotu: Jak ktoś ma lewą stopę na szeroką 9tkę, a prawą na 8,5 to polecam, bo buty są super na żywo. Wnioski: 1. Kolor butów Meermina dobieramy na podstawie nazwy, jak jest napisane Chestnut to to jest jasny brąz, Oak natomiast to ciemny brąz. 2. Jeśli kupować na ebayu to lepiej buty z widocznymi wadami wizualnymi, oznaczone jako New with defects, inaczej niespodzianka może być nie do przyjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loge Napisano 7 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwiecień 2016 próbowałem coś upolować na ebayu, ale się nie udało dlatego wczoraj zamówiłem meerminki :] po analizie rozmiarówki nadesłanej przez meermina zdecydowałem się na 8uk. Teraz pozostaje tylko trzymać kciuki, żeby mi jakiejś lipy nie przysłali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 7 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwiecień 2016 Yanko_915 -> 9,5 Hiro ->9,5 Elton 9, czy 9,5? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Friedman Napisano 7 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwiecień 2016 9,5 zdecydowanie. Elton jest krótszy niż 915, ma trochę mniej miejsca w palcach i zdecydowanie więcej w podbiciu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 7 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwiecień 2016 9,5 zdecydowanie. Elton jest krótszy niż 915, ma trochę mniej miejsca w palcach i zdecydowanie więcej w podbiciu. Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosiareks Napisano 8 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2016 A ja mam pytanie do użytkowników posiadających buty z cordovanu. Miesiąc temu udało mi się w meerminowskim MTO zamówić cordovanowe monki. Posiadam już 2 pary trzewików, jedne w rozmiarze 7.0 a drugie 7.5 (obydwa na kopycie hiro). Przy pierwszych mocno się męczyłem ale po rozbiciu są całkiem wygodne (aczkolwiek po całym dniu latania po mieście to palce dają o sobie znać ). Druga para była prawie od razu wygodna, ale jak buty się leciutko rozciągnęły to musiałem do nich włożyć półwkładki, teraz są to chyba jedne z bardziej komfortowych butów. Niestety, w dużym pośpiechu zdecydowałem się na zamówienie monków w rozmiarze 7.0 i zastanawiam się, czy to nie był błąd. Kiedyś obiło mi się o uszy, że cordovan raczej trudno się rozbija podczas użytkowania (albo i wcale). W trzewikach w rozmiarze 7.0 najbardziej odczuwam obcierający mały palec (czyli problem dość wąskiego kopyta). Czy rzeczywiście mam powód do obaw i powinienem raczej się nastawić na ich odsprzedaż? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 8 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2016 A ja mam pytanie do użytkowników posiadających buty z cordovanu. Miesiąc temu udało mi się w meerminowskim MTO zamówić cordovanowe monki. Posiadam już 2 pary trzewików, jedne w rozmiarze 7.0 a drugie 7.5 (obydwa na kopycie hiro). Przy pierwszych mocno się męczyłem ale po rozbiciu są całkiem wygodne (aczkolwiek po całym dniu latania po mieście to palce dają o sobie znać ). Druga para była prawie od razu wygodna, ale jak buty się leciutko rozciągnęły to musiałem do nich włożyć półwkładki, teraz są to chyba jedne z bardziej komfortowych butów. Niestety, w dużym pośpiechu zdecydowałem się na zamówienie monków w rozmiarze 7.0 i zastanawiam się, czy to nie był błąd. Kiedyś obiło mi się o uszy, że cordovan raczej trudno się rozbija podczas użytkowania (albo i wcale). W trzewikach w rozmiarze 7.0 najbardziej odczuwam obcierający mały palec (czyli problem dość wąskiego kopyta). Czy rzeczywiście mam powód do obaw i powinienem raczej się nastawić na ich odsprzedaż? Prawdą jest, że meerminowski kordowan jest grubszą skórą i trudniej się go rozbija, ale jak juz się rozbiją to są niesamowicie wygodne. Mam też wrażenie, że buty z kordowanu u meermina są troszkę bardziej obszerne niż z innych skór. Zamówienie mniejszego rozmiaru, skoro większy jest wygodniejszy to dość kontrowersyjny pomysł, ale nie przekreślałbym tych butów zanim ich nie przymierzysz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosiareks Napisano 8 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2016 No właśnie, presja czasu niestety robi swoje. Jak się tak teraz zastanawiam to również dochodzę do wniosku, że to był nie najlepszy pomysł. Tabelkowa różnica w szerokości pomiędzy 7 a 7.5 to "tylko" 2mm. Tak więc może jest jeszcze dla mnie nadzieja (umiera ostatnia!) skoro uważasz, że buty z cordovanu są minimalnie obszerniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chris Napisano 15 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Kwiecień 2016 Yanko_915 -> 9,5 Hiro ->9,5 Elton 9, czy 9,5? otrzymałeś już Eltony? Interesuje mnie porównanie z hiro, jak dużo więcej miejsca jest w palcach w tych drugich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 15 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Kwiecień 2016 Nie miałem w planach zakupu kolejnych butów. Jednak plany sa po to, aby je zmieniać, jeżeli wymaga tego sytuacja Powody: - zawsze podobały mi się EG Galway - jestem zachwycony skórą Hatchgrain - (posiadam AS Radwell, wykonane z tej skóry) To wszystko oferują Merrminy 101518 w kolorze Tobacco. Oczywiście nie są to EG, jednak 259 Euro, zamiast 990 GBP, robi różnicę. Ciekawą opcją, na którą się nie zdecydowałem, są trzewiki w kolorze niebieskim. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarkizDeSade Napisano 16 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Kwiecień 2016 Kurcze fajne są, nigdy nie kupowałem nic od nich i jak tu trafić rozmiar... Ma ktoś może buty z tych popularniejszych od Yanko na kopycie 790 lub Shoepassion (model 551), lub Loake kopyto 024 i coś od Meermina na Hiro ? Ja te buty wszystkie mam na 8UK i Crownhill 43 ale jest lekko za luźny przy stopie ok 28,4 cm. Może ktoś coś podpowiedzieć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 16 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Kwiecień 2016 Z butów przez Ciebie wymienionych, posiadam 2 x Meerminy na Hiro oraz Loake 024 w rozmiarze UK8, natomiast Yanko posiadam na 915, 960 i 962 (niestety nie posiadam 970) w różnych rozmiarach. Uogólniając - uważam jednak, że Meerminy na Hiro wypadają mniejsze o jakieś 2/5 rozmiaru od Yanko. Ja zamówiłem trzewiki Meermin 101518 w kolorze Tobacco, zakładanjąc, że sa na kopycie Elton, w rozm UK8. Czyli identycznie jak Loake 024 i Meermin Hiro. EDIT: Otrzymalem odp z Meermina i obie pary są na Hiro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarkizDeSade Napisano 16 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Kwiecień 2016 Hej dzięki za odpowiedź, wiem , że masz też chyba niebieskie trzewiki Yanko na 960, w jakim rozmiarze i czy masz je dobrze dopasowane czy masz jakiś luz na długość ? Ostatnio je przymierzałem i UK8 była mi leciutko luźna , choć miałem wrażenie że 7,5 była by znowu chyba zbyt dopasowana na długość więc być może była to kwestia tęgośći Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 16 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Kwiecień 2016 Okazuje się, że obie pary trzewików są na Hiro. Porównując Hiro do Yanko 960 - w moim przypadku Y960 są o 1/2 - 3/5 rozmiaru większe. Mam 2 pary na tym kopycie: w rozm. UK8 i są dużo za duże, oraz w UK7.5, kt są nadal większe niż Hiro UK8. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 16 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Kwiecień 2016 Potwierdzam, moje trzewiki Yanko na kopycie 960 w rozmiarze 7 są większe od trzewików Meermin na kopycie Hiro w rozmiarze 7,5. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarkizDeSade Napisano 17 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień 2016 Kurcze już sam nie wiem w takim razie, te 8 w Yanko było mi odrobinę luźne ale przy mocnym ściągnięciu sznurowadeł pewnie mógłbym je normalnie nosić i teraz skoro one są wieksze od Hiro 8,5 to wypadało by mi brać ten sam rozmiar Hiro co Yanko. Ale Wy obaj macie Hiro większe jednak o te 1/2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tanatos70 Napisano 20 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Kwiecień 2016 Tymczasowy środek zaradczy na "latającą piętę": Na razie się sprawdza, choć idealnie nie jest. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 20 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Kwiecień 2016 A jak planujesz zaradzić docelowo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tanatos70 Napisano 20 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Kwiecień 2016 Jeszcze chwilę pochodzę i sprawdzę trwałość tego rozwiązania. Chciałbym jeszcze spróbować z wkładką, a potem... się zobaczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi