mateosite Napisano 1 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 1 Wrzesień 2013 witam kolegów, chciałbym zasięgnąć porady gdzie w Warszawie można oddać skórzane buty do renowacji ? z góry dziękuję za informacje, pozdrawiam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 2 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 2 Wrzesień 2013 a na czym ta renowacja miałaby polegać? wypastowanie, wymiana fleków, podzelowanie, wymiana podeszwy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateosite Napisano 2 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 2 Wrzesień 2013 hej, wyczysczenie po ostatniej zimie , wypastowanie i polerowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 2 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 2 Wrzesień 2013 To może nie koniecznie Szewc, a pucybut potrzebny Ale takie rzeczy robi się najpewniej i najlepiej samodzielnie: http://forum.butwbutonierce.pl/topic/152-buty-i-s%C3%B3l-jak-usun%C4%85%C4%87-s%C3%B3l-z-but%C3%B3w-jak-je-zabezpieczy%C4%87/page-4#entry99105 Grunt to mieć pewność i wiedzieć, co robi dobrze Twoim butom Jak odbierzesz z punktu odpicowane i dobrze wyglądające trzewiki, nie zawsze masz pewność czy to uczciwa robota, czy też szybki efekt osiągnięty za pomocą szkodliwych dla skór nabłyszczaczy i innych sztuczek nastawionych na efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 7 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 7 Wrzesień 2013 Czy ten "wybrak" da się jakoś załatać? w zeszłą zimę zasuwałem bramę i przejechała mi po bucie... na obu zdjęciach to widać, choć na żywo nie aż tak bardzo. Pytałem dwóch szewców, jednak zdziwili się "w czym to panu przeszkadza" drugą sprawą jest sól która zaszła pod skórę, tu chyba trzeba będzie wspomóc się mydłem saphira? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 8 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 8 Wrzesień 2013 Zerknij sobie na ten temat - uszkodzenia butów po zimie całkiem podobne do twoich: http://forum.butwbutonierce.pl/topic/1712-ma%C5%82a-renowacja/ A co do tego ubytku to ja bym spróbował z tym: http://www.multirenowacja.pl/krem-do-renowacji-z-pigmentem-25ml-renovating-cream-saphir.html 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 19 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 19 Wrzesień 2013 Wymiana fragmentu zelówki u TJa - dodatkowo odmalowane zostały całe podeszwy na bokach: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NieMy Napisano 19 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 19 Wrzesień 2013 Wymiana fragmentu zelówki u TJa - dodatkowo odmalowane zostały całe podeszwy na bokach: To ten słynny kordowan? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 19 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 19 Wrzesień 2013 Pięknie sie starzeją te trzewiki. Filip masz może zdjęcie przed wymianą tego fragmentu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 19 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 19 Wrzesień 2013 Nie mam, po prostu po półtora roku bardzo intensywnego użytkowania krupon na czubkach starł się na tyle, że starcie zaczęło wchodzić na pas, więc zareagowałem. To ten słynny kordowan? Nie wiem czy to ten i czy słynny, ale to cordovan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 20 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 20 Wrzesień 2013 Byłem ciekawy kiedy trzeba zacząć sie martwić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NieMy Napisano 20 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 20 Wrzesień 2013 Nie wiem czy to ten i czy słynny, ale to cordovan. Pisząc TEN miałem na myśli Horween. Jestem zapewne w zdecydowanej mniejszości ale nie podobają mi się te fałdy. Pewnie na żywo wygląda to lepiej ale na zdjęciach, imo, fatalnie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 20 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 20 Wrzesień 2013 Tak, Horween. To prawda na zdjęciach fałdy są bardziej widoczne - kiedy buty są na stopach, efekt fałd jest zdecydowanie mniej zauważalny. Druga sprawa - bardzo intensywnie je użytkuję i nigdy nie stosuję do tych butów prawideł, także są bardziej pofałdowane niż np. buty Kamila o które pytasz w innnym temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 20 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 20 Wrzesień 2013 Filip - rozumiem, że świadoma rezygnacja z prawideł przy tych butach ma jakiś cel. Zdradzisz - jaki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 20 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 20 Wrzesień 2013 Traktuję je jako buty robocze, dostają w kość, nie mam czasu na zabawę z prawidłami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wyvern Napisano 22 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Wrzesień 2013 Ostatnio jak chodziłem po deszczu zrobiło mi się takie coś. Całe buty wyschły i wróciły do normalnego koloru, tylko to z przodu zostało. Wygląda jak zamoczone, tyle, że permanentnie. Poradźcie koledzy jak się tego pozbyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szewc24 Napisano 22 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Wrzesień 2013 Ostatnio jak chodziłem po deszczu zrobiło mi się takie coś. Całe buty wyschły i wróciły do normalnego koloru, tylko to z przodu zostało. Wygląda jak zamoczone, tyle, że permanentnie. Poradźcie koledzy jak się tego pozbyć. Jak zamieszczałeś zdjęcie chyba buty nie były jeszcze całkiem wysuszone (ale mogę się mylić). Raczej wątpię, by udało się przywrócić oryginalny kolor, niemniej jednak można to zgubić woskami, dokonując przejść tonalnych, albo pobawić się w małe farbowanie, ale skóra ta jest strasznie niewdzięczna do tej czynności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wyvern Napisano 22 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Wrzesień 2013 To jak długo to może teoretycznie schnąć? Pół dnia na osuszaczu powietrza i parę dni (5?) w domu na podłodze (podgrzewanej czasem). No nic, będę walczył, gorzej nie będą wyglądać. Jakiś konkretny ten wosk? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 23 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 23 Wrzesień 2013 Możesz spróbować tego typu kombinacji: http://forum.butwbutonierce.pl/topic/152-buty-i-sól-jak-usunąć-sól-z-butów-jak-je-zabezpieczyć/?p=99105 Wersja light: http://forum.butwbutonierce.pl/topic/1712-ma%C5%82a-renowacja/?hl=%2Bma%C5%82a+%2Brenowacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pafcio0 Napisano 24 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 24 Wrzesień 2013 Bookbinder/polished binder Churches'a, czyli już nie licowa, jeszcze nie lakierek no i taka oto rysa, zrobiona nie wiadomo kiedy, nie wiadomo od czego. Na zdjęciu specjalnie wygląda nieco dramatyczniej niż w rzeczywistości, ale i tak jest widoczna i mierzi. Czy nieoceniony saphir.pl może zarekomendować jakąś kurację? (standardowe specyfiki jakie posiadam, jak i preparat do "patentu" nie dają tu rady, powłoka jest naruszona) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arsen Napisano 24 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 24 Wrzesień 2013 @Pafcio0 http://www.multirenowacja.pl/krem-do-renowacji-z-pigmentem-25ml-renovating-cream-saphir.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pafcio0 Napisano 24 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 24 Wrzesień 2013 @Pafcio0 http://www.multirenowacja.pl/krem-do-renowacji-z-pigmentem-25ml-renovating-cream-saphir.html Oj, chyba nie... stoi jak byk, że to do skór licowych. Nie wydaje mi się, by renovator coś zdziałał przy korygowanym licu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 24 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 24 Wrzesień 2013 Mimo wszystko. Jeżeli bym próbował powalczyć to jednak Renovating Cream lub Tarrago Quick Color. Zakładam, że fotka makro tradycyjnie uwypukliła uszkodzenie Nic innego nie przychodzi mi do głowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szewc24 Napisano 24 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 24 Wrzesień 2013 Oj, chyba nie... stoi jak byk, że to do skór licowych. Nie wydaje mi się, by renovator coś zdziałał przy korygowanym licu. Saphir w sumie ma rację, odpowiednie zastosowanie tego renowatora może zgubić rysę. Niemniej jednak pozostaje problem odpowiedniej aplikacji. Trzeba wziąć pod uwagę, że nawet najlepiej wypełniona rysa, będzie się odznaczała i potrzebny jest jakiś zabieg zgubienia tego, co w warunkach domowych może być trudne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shimoyama Napisano 13 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 13 Październik 2013 Dzisiaj podczas zakupów w w sklepie pani, która stała obok mnie upuściła butelkę oleju i niefortunnie ochlapała mi zamszowe buty (patrz fotka). Zaraz po powrocie do domu, próbowałem usunąć je odplamiaczem Saphira, i stan po wyschnięciu jest podobny jak przed próbą. Proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi