Bażant Napisano 28 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 28 Lipiec 2013 Mam taki zamysł, aby stworzyć wersję internetową - będzie to rozwiązanie zdecydowanie najbardziej uniwersalne, bo aplikacja będzie działać na każdym urządzeniu. Wymaga to jednak rozwiązania sporej ilości problemów i pokonania ograniczeń jakie za tym idą… na pewno jest to praca na więcej niż jeden wieczór Photoshop jest idealnym środowiskiem do takiej zabawy, więc wszystko sprowadziło się do odpowiedniego wycięcia elementów i wybrania trybów mieszania kolorów 30 dniową wersję próbną można pobrać tutaj https://creative.adobe.com/products/photoshop?promoid=GXVWH I w międzyczasie jeszcze Pollock i Les Amants — Rene Magritte 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Galileo Napisano 28 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 28 Lipiec 2013 Darmowy GIMP również powinien dać radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bażant Napisano 28 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 28 Lipiec 2013 Myślę, że Gimp powinien dać radę - choć z tego co pamiętam, to za dawnych lat miał problemy z grupami. Tymczasem mała aktualizacja - dodałem możliwość dodawania wzorów na marynarkę, koszulę, krawat oraz spodnie - wszystko robi się kilkoma kliknięciami. W celu dodania wzoru klikamy dwukrotnie w miniaturkę warstwy „Wzór” a następnie wklejamy nasz wzór (polecam generator http://patternizer.com ) następnie zapisujemy poprzez Ctrl+S i wracamy do głównego pliku - wzór jest automatycznie dodany. Wzór można oczywiście wyłączyć klikając na ikonę oka. Zapraszam do ponownego pobierania 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigbadwoof Napisano 30 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 30 Lipiec 2013 Alan Flusser kiedys udostepnial podobna aplikacje na iphone'a. Mozna bylo wirtualnie laczyc koszule, marynarke, krawat i poszetke. Wyleciala mi z glowy nazwa i nie mam mozliwosci odszukac teraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 30 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 30 Lipiec 2013 Alan Flusser kiedys udostepnial podobna aplikacje na iphone'a. Mozna bylo wirtualnie laczyc koszule, marynarke, krawat i poszetke. Wyleciala mi z glowy nazwa i nie mam mozliwosci odszukac teraz BeSpeak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vit Napisano 17 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 17 Wrzesień 2013 Witam, chciałbym by forumowicze podpowiedzieli z jakimi koszulami polecacie łączyć garnitur szary tego typu: http://c759166.r66.cf3.rackcdn.com/340_02 pozdarwiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.mateusz Napisano 17 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 17 Wrzesień 2013 Gładkie błękitne, białe, jasnoróżowe (tu minimalnie trudniej) - to na 100% i to pewnie sam już wiesz. Dodatkowo wszelkie paski i kratki w tych kolorach. Fajnie może też wyglądać np. miętowa. Jeśli ma być mniej formalnie i niekoniecznie pełny garnitur, to proponuję koszule jeansowe, wyraźne kraty, tylko wtedy raczej z innymi spodniami. To mój ulubiony kolor marynarki i mam w głowie dziesiątki pomysłów na zestawy z nią - ale jeszcze jej nie mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vit Napisano 17 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 17 Wrzesień 2013 dzięki. Ktoś jeszcze coś poleca? Kratka vichy będzie dobra? A z dodatków coś polecacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Breslauer Napisano 17 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 17 Wrzesień 2013 Szary to kolor sprawiający stosunkowo mało problemów. Można pobawić się na przykład tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vit Napisano 17 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 17 Wrzesień 2013 Szary to kolor sprawiający stosunkowo mało problemów. Można pobawić się na przykład tak: Breslauder dzięki - zastanawiałem się nad tym czy błękit koszuli nie za bardzo gryzie się z kolorem garnituru. A co do tej jednej grafiki... W poprzednim tygodniu zakupiłem dokładnie taki sam krawat w paski:) Zastanawiałem się właśnie czy fajnie będzie wyglądać to połączenie - jak widać całkiem udane. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lodzermensch Napisano 17 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 17 Wrzesień 2013 mam pytnie dotyczące zetawień kolorystycznych. Z zaskoczeniem znalazłem w swej szafie nieużwaną nigdy (jeszcze zapakowaną ) czarną koszulę (długie rękawy, spinki). Czy możecie, Panowie, zaproponować rozsądne zestawienia z wykorzystaniem czarnej koszuli, by nie upodabiać się do ojca chrzestnego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
whale Napisano 17 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 17 Wrzesień 2013 Raczej wątpię, żeby coś klasycznego wyszło z czarną koszulą. Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andershep Napisano 17 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 17 Wrzesień 2013 trzeba czerpać z kalifornijskiego każualu http://awfullyhip.com/2011/03/how-to-dress-like-hank-moody/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arche Napisano 17 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 17 Wrzesień 2013 Nie. Chyba, że jesteś architektem. Wtedy wszystko na czarno (i biały jedwabny szalik). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lodzermensch Napisano 18 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 18 Wrzesień 2013 ech...szkoda. nie jestem architeketem a z racji zawodu wolałbym nie naduzywać czerni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vit Napisano 18 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 18 Wrzesień 2013 ech...szkoda. nie jestem architeketem a z racji zawodu wolałbym nie naduzywać czerni jest okazja do włożenia czarnej koszuli, np.: koncert DM lub jakiegoś zespołu black metalowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 19 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 19 Wrzesień 2013 Generalnie im ciemniejsza koszula, tym trudniej sensownie ją zestawić (z marynarką). Swojej czarnej koszuli nie wkładałem od ostatniej discoimprezy Granatowe też leżą i się kurzą (te akurat da się użyć, ale na pewno są trudniejsze od pasujących do praktycznie wszystkiego, błękitnych). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wyvern Napisano 20 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 20 Wrzesień 2013 U mnie bordowa wisi w szafie i tylko wisi bo jakoś nie mam pomysłu do czego ją zakładać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nynu Napisano 22 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Październik 2013 Zazwyczaj nie mam problemów z koordynacją kolorów i wzorów ( a nawet całkiem dobrze mi to wychodzi), ale od ponad roku nie mam pomysłu na szarą casualową koszulę button down od Hackett'a. Koszula zacna, więc tym bardziej szkoda. Żeby pokazać o co mniej więcej chodzi poniżej zamieszczam zdjęcie podobnej koszuli (zdjęcie zrobione komórką mojej koszuli nie oddaje jej koloru i struktury materiału). Metodą prób i błędów doszedłem do zestawienia jej z beżowymi chinosami, w tym z crittersami w tym właśnie kolorze i jeansami. Nie mam za to kompletnie pomysłu na założyć na nią. Jaki sweter? Jaka marynarka? A może macie pomysł na jakąś inną całość? Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 22 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Październik 2013 Szara koszula === "błąd Stefana". U mnie, po dwóch założeniach, kurzy się. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 22 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Październik 2013 To jest kwestia odcienia szarości. Generalnie koszule jaśniejsze łatwiej dobrać niż ciemniejsze. Mam jedną, jasnoszarą koszulę, szarość w niej jest przełamana błękitną nitką i jest w miarę neutralna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Breslauer Napisano 22 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Październik 2013 Łatwo nie będzie ale można próbować ocalić ją od zapomnienia i kurzu Jeśli chodzi o marynarki to poszedłbym albo w jeszcze ciemniejszy, wyraźnie odróżniajacy się od koszuli odcień szarości (ryzyko, że będzie się wyglądało ponuro) albo taki bury brąz najlepiej w jakąś kratę. Możesz poeksperymentować z ciemniejszym odcieniem fioletu. Cieżko znaleźć jakieś dobrze ilustrujące to zdjęcia - nie bez przyczyny Pochodź po sieciówkach/TKmaksach itd i poprzymierzaj różne marynarki do tej koszuli, aż coś zaskoczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 23 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2013 Pochodź po sieciówkach/TKmaksach itd i poprzymierzaj różne marynarki do tej koszuli, aż coś zaskoczy. Wg mnie szkoda prądu, lepiej koszulę przeznaczyć na prace budowlane tudzież polerkę butów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 23 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2013 Wg mnie szkoda prądu, lepiej koszulę przeznaczyć na prace budowlane tudzież polerkę butów. Raczysz żartować, super koszula, jury konkursowe nie mogło się mylić . http://forum.butwbutonierce.pl/topic/1926-konkurs-osovski-personality-needs-no-jacket/?p=103511 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 23 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2013 Raczysz żartować, super koszula, jury konkursowe nie mogło się mylić . http://forum.butwbutonierce.pl/topic/1926-konkurs-osovski-personality-needs-no-jacket/?p=103511 i jeszcze ten brak żelazka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi