Stormont Napisano 17 Lipiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 17 Lipiec 2020 Koniak i granat będą się rzucać w oczy. Wybór między czarnym a ciemnym brązem zależy od tego, w jakich butach chodzisz do pracy. Postawiłbym na ciemny brąz, bo w tym kolorze znajdziesz zarówno buty do garnituru, jak i mokasyny, boat shoes etc. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tamarajanicka Napisano 17 Lipiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 17 Lipiec 2020 Tak jak mówi Stormont, ja też uważam, że ciemny brąz idealnie się sprawdzi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek 00 Napisano 17 Lipiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 17 Lipiec 2020 50 minut temu, Stormont napisał: Koniak i granat będą się rzucać w oczy. Wybór między czarnym a ciemnym brązem zależy od tego, w jakich butach chodzisz do pracy. Postawiłbym na ciemny brąz, bo w tym kolorze znajdziesz zarówno buty do garnituru, jak i mokasyny, boat shoes etc. Do garnituru na spotkania z klientami w większości przypadków czarne buty, natomiast do biura oraz luźniejsze spotkania brązowe, dlatego mam dylemat. Chciałbym uniknąć codziennego przepakowywania się z jednej torby do drugiej, tylko właśnie mieć tą najbardziej uniwersalną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Servetch Napisano 17 Lipiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 17 Lipiec 2020 Klasycznym, uznanym kolorem torby do pracy jest "London Tan", czyli ciemny koniak. Osobiście uważam, że najbardziej uniwersalny jest jednak ciemny brąz i pasuje również do czarnych butów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tommaso Napisano 17 Lipiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 17 Lipiec 2020 37 minut temu, Bartek 00 napisał: Do garnituru na spotkania z klientami w większości przypadków czarne buty, natomiast do biura oraz luźniejsze spotkania brązowe, dlatego mam dylemat. Chciałbym uniknąć codziennego przepakowywania się z jednej torby do drugiej, tylko właśnie mieć tą najbardziej uniwersalną. No to ja akurat mam tak, że w ciągu dnia, na spotkania z klientami zakładam raczej brązowe derby lub brogsy. W czarnych pojawiam się stosunkowo rzadko. Dlatego w moim przypadku ciemny brąz jako kolor torby to najbardziej optymalne rozwiązanie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Remy Napisano 21 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2020 Witam, Jaka koszula poza widoczną na zdjęciu białą i pomarańczową (chodzi mi o kolor z marynarki), pasowałaby do tej marynarki? Może jakiś drobny deseń na koszuli? Myślałem o granatowej casualowej koszuli. Jeżeli chodzi o spodnie to myślałem nad jasnymi niebieskimi/ szarymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 21 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2020 Błękitna powinna być ok. Spodnie granatowe. Ładna kolorystyka, jednak od jakiegoś czasu unikam wyrazistych marynarek- ciężko się je zestawia i rzucają się w oczy (czyli trzeba często zmieniać, żeby nie było wrażenia, że mamy tylko tę jedną). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 21 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2020 [mention]Remy [/mention] mimo, że marynarka ma pomarańczowe akcenty, to pomarańczowa koszula do niej wydaje mi się kiepskim pomysłem. W ogóle pomarańczowa koszula to według mnie generalnie kiepski pomysł. Szara, błękitna, biała i po sprawie. Z mikrowzorem bym uważał żeby nie wyglądać, jak pewien ulubiony na Forum polityk specjalista od łączenia krat. Spodnie widziałbym również granatowe (w ciemniejszym odcieniu niż niebieski z marynarki), albo popielate. Też raczej jednolite. Białe ze zdjęcia też są ok. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 21 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2020 Szare koszule to też słaby pomysł. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 21 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2020 Jasno szare. Popielate. Sam nie mam, ale dopuszczam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 21 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2020 Spodnie mogą być również klasycznie beżowe/khaki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyt Napisano 21 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2021 W dniu 17.07.2020 o 11:37, Servetch napisał: Klasycznym, uznanym kolorem torby do pracy jest "London Tan", czyli ciemny koniak. Osobiście uważam, że najbardziej uniwersalny jest jednak ciemny brąz i pasuje również do czarnych butów. London tan to nie jest ciemny koniak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyt Napisano 21 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2021 W dniu 14.12.2019 o 16:22, mayor napisał: Lepiej mieć , tyle ilu było apostołów. Wcale nie trzeba banku rozbijać wszystkie w sumie może kosztowały 30% tego co jedna SAB fajny zbiór. Ten neseser na dole, jest jakaś sygnatura kto to wykonał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mgns Napisano 15 Luty 2022 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2022 Jasnobeżowe chinosy do ciemnej reszty ubrań, czy może lepiej wszystkie utrzymywać w ciemnej kolorystyce? Co sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulyt50 Napisano 15 Luty 2022 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2022 Moim skromnym zdaniem tak jest dobrze. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paczuch Napisano 15 Luty 2022 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2022 Na pewno lepiej niż połączone odwrotnie. Nosić!😉 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mgns Napisano 15 Luty 2022 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2022 32 minuty temu, Paczuch napisał: Na pewno lepiej niż połączone odwrotnie. Nosić!😉 Ostatnie kilka lat chodziłem tylko w granatowych i beżowe wydają się trochę dziwne, muszę się przestawić na nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 16 Luty 2022 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2022 Popatrz na dzisiejsze zdjęcie dnia. Źle wygląda? 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dragonek Napisano 16 Styczeń 2023 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2023 Czy ta szara marynarka do zestawu koordynowanego nie będzie wyglądała jak sierota po garniturze? NIby ma wzór w pepitkęm, ale bardzo drobny: https://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0713986035.html Czy może lepiej do niebieskich chinosó, dzińsów dobrać taką: https://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0713986054.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 16 Styczeń 2023 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2023 To akurat najmniejszy problem… 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dragonek Napisano 16 Styczeń 2023 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2023 1 minutę temu, lubo69 napisał: To akurat najmniejszy problem… Tak tak, wiem jaka jest jakość tego produktu i z czego jest zrobiony. Problem polega na tym, że jestem bardzo drobnej budowy i bardzo szczczupły (177cm/60kg) i 99% marynarek wisi na mnie jak na strachu na wróble. A rozmiar 42-44 z sieciówek typu HM zdarza się, że leży nienajgorzej. Przeróbki ograniczam zwykle do skrócenia rękawów, chyba, że egzmeplarz jest za szeroki w barkach albo za krótki to wtedy sobie odpuszczam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikołaj Paśnikowski Napisano 16 Styczeń 2023 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2023 Pomijając skład to moim zdaniem będzie ona wyglądał jak żywcem wyciągnięta z garnituru. Zresztą patrząc na zdjęcie modela ma on na sobie właśnie garnitur. Przy tym kroju marynarki i fakturze (a raczej jej braku) będzie praktycznie niemożliwe aby nie wyglądała jak marynarka garniturowa. Ale głowa do góry, widzę że oferują też spodnie od kompletu🤗 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 16 Styczeń 2023 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2023 Pomijając skład, , trzycentymetrowe kalpy, guzik pod mostkiem i długość jak z młodszego brata to będzie wyglądać, jak żywcem sierota po garniturze. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 17 Styczeń 2023 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2023 Długość i proporcje zdjęcia mogą nieco przekłamywać, natomiast fakt, że te stylizacje (zdjęcia z modelami) wyglądają koszmarnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gisch Napisano 17 Styczeń 2023 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2023 @dragonekAbsolutnie nie rób sobie tego i nie kupuj żadnej z tych szmat (naprawdę trudno znaleźć przyjemniejsze określenie dla tak fatalnych produktów). Jeśli masz już jakąś marynarkę, która dobrze leży to ją dokładnie pomierz, wtedy łatwiej będzie szukać w internecie. Oprócz szukania stacjonarnie w jakichś np. TkMaxxach polecam przejrzeć portale typu Vinted/Olx/Allegro, poza używkami można znaleźć też nowe rzeczy czasem w przyzwoitych cenach - na szybko np. coś takiego: https://allegro.pl/oferta/suitsupply-marynarka-meska-sienna-welna-42-12127672564 https://allegro.pl/oferta/suitsupply-marynarka-meska-havana-44-12732028836 Generalnie dobrze gdy niegarniturowa/"sportowa" marynarka ma nakładane kieszenie (zwłaszcza jeśli ma być noszona z innymi spodniami niż wełniane w kant) i klapy sensownej szerokości (nie mniej niż połowa odległości od krawędzi do kołnierza - te z haemu to co najwyżej 1/3). Co do samego koloru, imo do niebieskich spodni najlepsza będzie szara góra, ale inne też mogą się sprawdzić, unikałbym tylko czerni i niebieskiego (chyba, że na zasadzie sporego kontrastu - np. granatowe spodnie i błękitna marynarka, ewentualnie na odwrót). Proponowałbym też najpierw znaleźć marynarkę i do niej dobierać spodnie, a nie na odwrót. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi