+Immune+ Opublikowano 7 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2011 Panowie, Na pewno wielu z nas uczestniczy co roku w grudniu w wielu tego typu eventach, w pracy, w szkole, wraz z kolegami z jogi, squasha lub szachów. Co więc powiecie na skromna wigilię połączona z wypadem do jakiegoś fajnego klubu w gronie forumowiczów? Skromna, bo czasu już mało i zapewne zasoby ludzkie nie dopiszą.. Ktoś byłby chętny na takie wydarzenie? Proponuje jedno-, max, dwudaniowy posiłek, któremu towarzyszyłyby dyskusje na interesujące nas tematy przy lampce dobrego alkoholu. Ci bardziej wytrwali mogliby pomyśleć o after party. Cytuj
Velahrn Opublikowano 7 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2011 Bardzo zacny pomysł. Ja jestem zainteresowany, zwłaszcza że czas nie pozwolił być na ostatnim spotkaniu forumowym. Bartek, jaki proponowałbyś termin? Mam tylko nadzieję, że nie 23-ci grudnia, bo wtedy mam dyżur (chyba, że przyjęcie miało by się odbyć na porodówce). Cytuj
stock Opublikowano 7 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2011 Ja również z chęcią się pojawię. Cytuj
damiance Opublikowano 7 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2011 jestem za, przy czym optuję za piątkiem 16 grudnia lub najbliższym. Cytuj
pirat Opublikowano 7 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2011 Bartku, mysle ze powinienes podac termin, jako pomyslodawca. Bylaby to propozycja nie do negocjacji bo data w kalendarzu jest taka ze moze sie wszystkim chetnym nie udac dogodzic. Poza tym formula spotkania: ja rozumeim ze to sledzik ale czy nie jest lepsza dotychczasowa formula spotkan forumowych (albo nchociaz latwiesza w organizacji?) ps. jestem na tak. pps. Skoro zglaszamy swoje preferencje to najblizszy piatek jest super Cytuj
+Immune+ Opublikowano 7 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2011 Ze wstępnych odpowiedzi na PM kilku osób wnioskuję, że piątki (9 i 16) kilku osobom nie pasują. Z racji mocno nieformalnego spotkania proponowałbym więc spotkanie w ścisłym roboczym tygodniu. Aby więcej osób mogło dostosować swoje plany i jednocześnie aby termin nie wypadał zaraz przed rzeczywistą wigilią, proponuję tydzień 19-22 grudnia. Moje typy to środa (21 grudnia) lub czwartek (22 grudnia). Możemy pozostać przy obecnej formule spotkań jednak myślę, że ten śledzik, kieliszek wódki i barszczyk wiele zmieniają. Cytuj
+Immune+ Opublikowano 7 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2011 Zachęcam osoby, którym podane przeze mnie terminy spotkań nie pasują, do wystosowania własnych propozycji. Można wpaść nawet na godzinkę. Natomiast dobrze by było gdyby przyszło przynajmniej z 10 osób. Cytuj
eye_lip Opublikowano 7 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2011 Spojrzę jutro w grafik, może znowu zabawimy na wódeczce. Cytuj
pszemau Opublikowano 7 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2011 Ja wbijam, tylko mówcie gdzie i kiedy Cytuj
+Immune+ Opublikowano 7 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2011 Spojrzę jutro w grafik, może znowu zabawimy na wódeczce.Gdyby w "Przekąskach" nie było wieczorami jak w wagonie metra o 7 rano to byłoby to idealne miejsce na organizację takiego spotkania, również pod kątem karty dań. W każdym razie szukałbym czegoś w ten deseń - przestrzennie i swobodnie, ale bez alienacji. Cytuj
eye_lip Opublikowano 7 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2011 Kiedyś miałem szkolenie w Brystolu - po szkoleniu trafiłem do Przekąsek, o 14 zacząłem od piwa.. Cytuj
pirat Opublikowano 8 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2011 A DC? "White tie. Decorations" ? Cytuj
Jan Opublikowano 8 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2011 Spojrzę jutro w grafik, może znowu zabawimy na wódeczce.Gdyby w "Przekąskach" nie było wieczorami jak w wagonie metra o 7 rano to byłoby to idealne miejsce na organizację takiego spotkania, również pod kątem karty dań. W każdym razie szukałbym czegoś w ten deseń - przestrzennie i swobodnie, ale bez alienacji. Nie wiem czy wpadne, ale polecam w takim razie lokal o nazwie "Slony", na skrzyzowaniu Kruczej, Mokotowskiej i Pieknej. Ceny podobne, karta dan duzo wieksza, jedzenie lepszej jakosci i mozna usiasc, a nawet zarezerwowac stolik. Cytuj
+Immune+ Opublikowano 8 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2011 A DC? "White tie. Decorations" ? Niestety nie mam bialego krawata. Proponuje "green tie" w formule Discussions & Vodka Cytuj
proceleusmatyk Opublikowano 8 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2011 Nie wiem, czy zdążę wypolerować moje ordery, chyba poproszę o to mojego kamerdynera, którego współdzielę z piratem. Oczywiście o ile wróci z polowania, bo pirat poluje na kuropatwy, które wejdą na bespoke'owy stół wigilijny. W środę 21 XII mógłbym ok. 20.30. Ale bez szaleńśtw, bo w czwartek rano praca; wieczorem będę już w Szczecinie. Cytuj
meqoq Opublikowano 8 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2011 wieczorem będę już w Szczecinie.Optymista. Chyba ominęła Cię ubiegłoroczna trauma. Cytuj
kamil Opublikowano 8 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2011 wieczorem będę już w Szczecinie.Optymista. Chyba ominęła Cię ubiegłoroczna trauma. Skąd wiesz, może leci prywatnym helikopterem? Cytuj
meqoq Opublikowano 8 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2011 wieczorem będę już w Szczecinie.Optymista. Chyba ominęła Cię ubiegłoroczna trauma. Skąd wiesz, może leci prywatnym helikopterem? O-d-r-z-u-t-o-w-c-e-m. Jestem jak najlepszej myśli o możliwościach kolegi Proca, ale w PL jest mniej latających komercyjnie helikopterów niż samolotów (co jest dość dziwne, swoją drogą). Cytuj
eye_lip Opublikowano 8 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2011 19 21 i 23 mogę być - na dzień dzisiejszy. Cytuj
Velahrn Opublikowano 8 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2011 Aby więcej osób mogło dostosować swoje plany i jednocześnie aby termin nie wypadał zaraz przed rzeczywistą wigilią, proponuję tydzień 19-22 grudnia. Moje typy to środa (21 grudnia) lub czwartek (22 grudnia). Dla mnie w porządku wydaje się dowolny z tych dni. Cytuj
proceleusmatyk Opublikowano 8 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2011 Wyczarterowałem od PKP pociąg składający się wyłącznie z wagonów barowych. Roland obiecał zorganizować na dworcu fetę powitalną, która przebije rozmachem i kacem powrót Piłsudkiego do Warszawy! Nie ważne, kiedy się wraca. Ważne jak się wraca Cytuj
frankenstein Opublikowano 8 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2011 Nie ważne, kiedy się wraca. Ważne jak się wraca Ale pamiętaj dwa razy nie wchodzi się do tej samej rzeki. Szczególnie zimą Cytuj
+Immune+ Opublikowano 8 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2011 Dobra, proponuję środę - 21 grudnia. Wypadałoby, żeby stawiły się wszystkie osoby koloru niebieskiego i zielonego, które mają możliwość pojawić się w tym czasie w W-wie. Można wpaść choćby na godzinkę. Wszystkich, którzy jeszcze nie mieli okazji poznać osobiście Macaroni Tomato - również serdecznie zapraszamy. Podobno w kulminacyjnym momencie imprezy wszyscy blogerzy z forum zrobią sobie wspólne zdjęcie i będą podpisywali się na przyniesionych egzemplarzach książki "Gentleman [...]". Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi