type Napisano 19 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 19 Lipiec 2012 dziś California pyszne! Ogolnie bardzo lubię piwa od Adama Matuška... ktoś zna? jak oceniacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 19 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 19 Lipiec 2012 Ogolnie bardzo lubię piwa od Adama Matuška... ktoś zna?Nie znam, ale dzięki Tobie odnalazłem cel w życiu Dobre, nie bardzo dobre ale dobre: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hunter Napisano 19 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 19 Lipiec 2012 PROMOCJA 1,76 ZŁ W Selgros Cash&Carry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 19 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 19 Lipiec 2012 Ech, a u mnie nie dostaniesz go poniżej 4 zł... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 19 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 19 Lipiec 2012 Z jasnych spróbuj sobie Lubuskie (browar Witnica) - przyjemne lekkie jasne piwo, o lekko kwiatowym posmaku - szczególnie polecam na upały. Powinno być w każdym "Piotrze i Pawle". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kset Napisano 24 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 24 Lipiec 2012 Altbier z jednego z moich ulubionych browarów - jabłonowo. Ciemne, podobno na podstawie receptury Marcina Chmielarza - piwowara domowego. (zdjęcie nie jest moje) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kset Napisano 24 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 24 Lipiec 2012 a ktoś tu o piwie grodziskim coś mówił... można takie zakupić jeszcze? bo słyszałem chyba 2 dni temu w audycji o piwie w lewackim radiu tok fm o tym, że to piwo już jest od jakichś 20 lat nie do kupienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
B.B. Napisano 24 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 24 Lipiec 2012 Altbier z jednego z moich ulubionych browarów - jabłonowo. Ciemne, podobno na podstawie receptury Marcina Chmielarza - piwowara domowego. A jeszcze kilka lat temu browar Jabłonowo był znany głównie z podrasowanych spirytusem alpago-browarów w plastikowych butelkach, takich marek jak np Mocne (około 9 vol) i Mocniejsze (ok 12 vol), nie przypuszczałem że aż tak im się zmieni profil działalności, albo nie znałem odnogi tejże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kset Napisano 24 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 24 Lipiec 2012 może chodziło o tego/(tą?) pinta/(ę?), xkoziol dobra, idę po koźlaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 24 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 24 Lipiec 2012 A ja mam u siebie lokal piwny gdzie w tym tygodniu jest Pinta z beczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meqoq Napisano 24 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 24 Lipiec 2012 Nie wiem czy już było polecane. Ostatnio moje ulubione piwo(?). Dziś znów na stole. 14%(!), słodkie, gęste, prawie miód, ale z bąbelkami. Szkoda, że tak szybko się kończy (0,2l). http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQhn_W7akGbhaiwJDQIIbeBhH3CFOyDrRs73ZYPoMH_JqBvlcAtSGlXyHzg A dla wzmocnienia efektu: Jeden z moich ulubionych porterów, również dzięki słodyczy przeważającej nad goryczą. Choć kiedy mam wybór wolę: http://smakiwiejskie.pl/modules/free_files/thumbImage.php?src=mod_products/products/255/pr_image_255.jpg&width=310&height=466&compress=75&show_blank=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 24 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 24 Lipiec 2012 Świeża dostawa prosto od znajomych z Czech Ciemne dobre, ale bez szaleństw. Za to porter (24% ekstraktu, 10,5% alkoholu) świetny - delikatny, aksamitny smak, mimo dużego voltarzu alkohol mało wyczuwalny, na pewno powtórzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kset Napisano 24 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 24 Lipiec 2012 cena tego statiniu jest trochę odstraszająca. w sklepie w zielonkach kosztuje chyba 25 zł za 0.2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meqoq Napisano 24 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 24 Lipiec 2012 cena tego statiniu jest trochę odstraszająca. w sklepie w zielonkach kosztuje chyba 25 zł za 0.2U siebie w Wawie zapłaciłem 12. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meqoq Napisano 27 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 27 Lipiec 2012 A u mnie: i a na deser: Ostatnie zdecydowanie najlepsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 27 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 27 Lipiec 2012 Mnie również bardzo smakuje, ale w jednym z moich okolicznych sklepów trafiłem niedawno na partię, która była obrzydliwa. Sprawdzone, bo kilka dni później, niewierząc w swój niefart, kupiłem raz jeszcze i było tak samo ohydne, a dzień później kupiłem w innym miejscu i już było ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meqoq Napisano 27 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 27 Lipiec 2012 Mnie również bardzo smakuje,Ja za to nie przepadam, ale naszła mnie ochota na jasne pełne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 27 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 27 Lipiec 2012 Osobiście preferuje z jasnych piw Ciechana "Mocne", ale wyborne jest też całkiem smaczne. Dzisiaj skusiłem się na koncernówkę (aczkolwiek nieświadomie) - Książęce Ciemne Łagodne. W skrócie straszny sik. Zdjęcie zapożyczone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 20 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 20 Sierpień 2012 Chmielaki AD 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 20 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 20 Sierpień 2012 Jakim cudem żywiec wygrał w kategorii porterów? Nie przeczę w odróżnieniu od większości koncernówek da się go pić (z braku czegoś lepszego nawet z czymś na kształt przyjemności), ale żeby od razu mu medal dawać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abishai Napisano 20 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 20 Sierpień 2012 Chmielaki AD 2012IMHO wygląda mi to na artykuł sponsorowany, może nie jakoś bardzo nachalnie ale jednak. Osobiście, mam ciut większe zaufanie do wspomnianego już na forum serwisu: http://www.browar.biz/ Tutaj znajdziemy wszelakie infrmacje o piwach. Koncernowych jak i lokalnych. Pozdrawiam Przeprowadzają dość ciekawy ranking: http://www.browar.biz/piworoku/2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalpel Napisano 20 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 20 Sierpień 2012 Nie jestem pewien ale Żywiec porter wcale nie jest Żywca, tylko Brackiego Browaru w Cieszynie. Żywiec ten browar wykupił i powstają w nim od niedawna całkiem niezłe piwa. Np. takie Brackie Mastne (limited edition) czy wymieniony porter który wcale zły nie jest, a powiedziałbym nawet smaczny. Ja jednak z portera wolę coś cięższego np. Porter Bałtycki Corneliusa. Edyta: Nie rozumiem tylko jednego, jak mógł wygrać STRONG. Przecież to sik straszny jest. Ma tak alkoholowy aromat i smak jakbysmy 50-tkę do piwa z biedronki wlali.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 20 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 20 Sierpień 2012 Chmielaki to taka impreza w Krasnymstawie. Przy okazji, to stąd pochodzi ulubiony kefir Adama Granvilla. Na liście browarów, które miały wziąć w tej imprezie udział były duże jak i małe marki (za to robiące wielkie piwo ). A tu masz jeszcze o zasadach konkursu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brzydalllo Napisano 20 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 20 Sierpień 2012 Świeża dostawa prosto od znajomych z Czech Ciemne dobre, ale bez szaleństw. Za to porter (24% ekstraktu, 10,5% alkoholu) świetny - delikatny, aksamitny smak, mimo dużego voltarzu alkohol mało wyczuwalny, na pewno powtórzę Nieźle daje w palnik Ostatnio kupiłem w Czechach całą skrzynkę Primatora 24, po 18 koron za butelkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kset Napisano 23 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 23 Sierpień 2012 Książęce ciemne bardzo fajne piwo. podobnie jak i raciborskie, a wczoraj miałem przyjemność zaznajomić się z ciemną odmianą w wersji lanej i, tak jak inne produkty tego browaru, trzyma poziom. wspominany na poprzedniej stronie zipfer imho jakoś bez wyrazu... rzeczywiście co do statinau się pomyliłem w cenie, kosztuje u mnie chyba 12 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi