pi_senny Napisano 18 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudzień 2016 Bardzo przyjemny lager Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 18 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudzień 2016 Popieramy naszą forumową produkcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roelegant Napisano 21 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2016 Pamiętam że smoki fortuny przypominały syrop na kaszel i tylko jeden był pijalny więc dla mnie brak ich to żadna strata Wysłane z mojego E2105 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 26 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Grudzień 2016 Czy jest lepszy czas na piwo piernikowe? 😉 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol G. Napisano 30 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2016 Mam i ja. Ciekawostka - w sklepie, w którym kupowałem powiedziano mi, że zostało zamówione 100 butelek, zgoda była na 30, a ostatecznie przyjechało 20. Piwo jest w sklepie od wczoraj, przed chwilą wziąłem ostatnią butelkę, także jest popyt. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 30 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2016 Pewnie prędzej kupię te piwo na allegro niż w jakimś sklepie 😔 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 30 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2016 7 godzin temu, Karol G. napisał: Mam i ja. Ciekawostka - w sklepie, w którym kupowałem powiedziano mi, że zostało zamówione 100 butelek, zgoda była na 30, a ostatecznie przyjechało 20. Piwo jest w sklepie od wczoraj, przed chwilą wziąłem ostatnią butelkę, także jest popyt. kupiłem dzisiaj 2 flaszki w Chmielarni na Marszałkowskiej. Też dostali mało = 20 butelek, zostało na ten moment 10. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 30 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2016 Ja w tym samym źródle zgarnąłem trzy sztuki. Bezcenne zadzwonić wcześniej i wiedzieć lepiej od menedżera, co mają na stanie :-). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 31 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 31 Grudzień 2016 przy okazji: ponieważ piwo jest niefiltrowane, na dnie butelki zbiera się osad z tych wszelakich dodatków, lepiej nie wlewać go do kufla (rada od głównego piwowara ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 5 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2017 Mam i ja, forumowe piwo trafiło do Wrocławia 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 6 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2017 @blekit, czy oznacza, że uznajesz piwo za 'pijalne'? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 6 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2017 @Koval tak, przyjemny stout. Na początku wyraźnie czuć głównie cynamon i wanilię, jak się trochę ogrzeje fajnie uwalnia się burbon. Nie jest to może poziom limitowanej edycji Coffeelicious od Piwnego Podziemia (które jest chyba najlepszym stoutem z polskich kraftów jaki piłem), ale zdecydowanie jest pijalne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawlik Napisano 6 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2017 Ostatnio naszło mnie na podsumowanie roku 2016 w piwnym krafcie - według mnie TOPką piw które piłem były: Kwas Theta (Pinta)- Wild sour cherry RIS - piwo jedyne w swoim rodzaju, połączenie typowych RISowych smaków z kwaśnymi wiśniami i lambikiem, cudo po prostu. Jest jeszcze do dostania, także warto się wybrać do sklepu i kupić chociaż jedną butelkę! Too young to be Herod 2016 (Artezan) - wanilia, czekolada, kawa, cynamon, śliwka, skórka pomarańczowa - słowem jeden z najlepszych FESów jakie w życiu piłem, gdzieniegdzie dostępny jeszcze na kranie. ART9 / Bristol Brewing Oatmeal Hoptart (Browar Stumostów) - doskonałe piwo na lato, lekkie, cytrusowe, owocowe, z nieznaczną goryczkę na końcu. Whisker A2 (whisker.beer) - lekkie, kwaśno-dzikie, cierpkie i mocno owocowe (głównie porzeczkowe) piwo, bardzo sesyjne. Fest Buba/Buba Extreme (Szałpiw) - bardzo ciężkie, mocne piwo (w końcu quadrupel), wręcz jak likier. W smaku suszone owoce, śliwka, figi, rodzynki, do tego biszkopt, toffi. Niesamowite piwo, które w wersji Barrel Aged zyskało różne smaki i aromaty. Jeśli komuś się uda jeszcze znaleźć jakąkolwiek butelkę to zdecydowanie warto! Natomiast zdecydowanie nie polecam Portera Jubileuszowego z Cieszyna - nie dość, że zdecydowanie za drogie, to do tego tak wodniste i bez smaku, że zupełnie nie przypomina portera. IMHO już lepszy jest Żywiec Porter... Niestety nie miałem okazji spróbować Imperium Prunum, a zapewne znalazłoby się w tym zestawieniu. A jak wygląda Wasz TOP piw z 2016 roku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 6 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2017 18 godzin temu, blekit napisał: Mam i ja, forumowe piwo trafiło do Wrocławia Mam i ja 😉 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol G. Napisano 6 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2017 A teraz jest też na kranie w House of Beer w Krakowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawlik Napisano 22 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2017 1 minutę temu, xkoziol napisał: Było tego mnóstwo ale w pamięci zapadły mi szczególnie Tropic Thunder ze szwedzkiego browaru Dugges Bryggeri, Dry Hopped Pineapple z Piwnnego Podziemia, PS IPA z Beer Bros., Vani Lee Jones z Hopium, Sezon Ogórkowy z Piwnego Podziemia. O Tropic Thunder słyszałem, niestety nie udało mi się ustrzelić. A Piwnego Podziemia w Szczecinie to ze świecą szukać Z ostatnich odkryć - świetna Tropical Imperial IPA od Wrężela, bardzo owocowo, tropikalnie i łagodnie w smaku. Bardzo polecam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
baniaartur Napisano 26 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2017 Nie sposób jest przeczytać cały wątek od początku do końca, a nie da się ukryć, że od pewnego czasu przestały mi smakować piwa "popularne". Od pewnego czasu o wiele bardziej pasują mi piwa z browarów rzemieślniczych, choć nie ukrywam, że wybieram je trochę po omacku. Czy macie jakieś źródła (blogi, książki), gdzie mógłbym uzupełnić swoje braki w zakresie browarnictwa? Byłbym bardzo wdzięczny za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 26 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2017 browar.biz forum ? http://www.browar.biz/forum/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
baniaartur Napisano 27 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2017 Hmm, czyli przede mną kolejne godziny w internecie i wertowanie informacji. Dzięki ! A jakieś książki warte uwagi w tym temacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sirius Napisano 27 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2017 Polecam blog jerrybrewery.pl. Mi akurat podszedł styl pisania autora, a i gusta mam często zbieżne. Nawet jeśli do Ciebie nie trafi, to znajdziesz tam wpisy podsumowujące rok 2016, w których udzielali się inni blogerzy, więc może w ten sposób trafisz na jakiś interesujący Cię blog. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wuj Napisano 27 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2017 Żona sobie kupiła i nie chce wypić... Moim ulubionym piwem jest ciepły, wygazowany kasztelan w granacie. Pity wiosna, na wzgórzu Tumskim. Eh, młodość.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
baniaartur Napisano 28 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2017 22 godziny temu, Sirius napisał: jerrybrewery.pl Na pewno sprawdzę, dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kawa_i_papierosy Napisano 28 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2017 Dnia 27.01.2017 o 17:40, baniaartur napisał: Hmm, czyli przede mną kolejne godziny w internecie i wertowanie informacji. Dzięki ! A jakieś książki warte uwagi w tym temacie? No to na pewno będzie Kopyr - jego blog, kanał na yt oraz jego książka: http://blog.kopyra.com/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal83 Napisano 28 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2017 Odpuść sobie Kopyra, człowiek z syndromem boga.https://www.beeradvocate.com/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol G. Napisano 30 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2017 Kopyra trzeba słuchać krytycznie, ale wiedzę i doświadczenie ma (chyba certyfikat BJCP też). Abstrahując od jego stylu i, ostatnimi czasy, chełpienia się swoją popularnością, według mnie warto śledzić jego kanał. Dla mnie to trochę tak jak z wiadomościami - staram się słuchać/czytać i oglądać różne źródła, choć wiadomo, że najlepiej śledzi się materiały bliskie swoim poglądom. Niemniej warto mieć przegląd całości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi