pi_senny Opublikowano 18 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2016 Bardzo przyjemny lager Cytuj
damiance Opublikowano 18 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2016 Popieramy naszą forumową produkcję 1 Cytuj
roelegant Opublikowano 21 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2016 Pamiętam że smoki fortuny przypominały syrop na kaszel i tylko jeden był pijalny więc dla mnie brak ich to żadna strata Wysłane z mojego E2105 przy użyciu Tapatalka Cytuj
maciato Opublikowano 26 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2016 Czy jest lepszy czas na piwo piernikowe? ? 2 Cytuj
Karol G. Opublikowano 30 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2016 Mam i ja. Ciekawostka - w sklepie, w którym kupowałem powiedziano mi, że zostało zamówione 100 butelek, zgoda była na 30, a ostatecznie przyjechało 20. Piwo jest w sklepie od wczoraj, przed chwilą wziąłem ostatnią butelkę, także jest popyt. 2 Cytuj
maciato Opublikowano 30 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2016 Pewnie prędzej kupię te piwo na allegro niż w jakimś sklepie ? Cytuj
damiance Opublikowano 30 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2016 7 godzin temu, Karol G. napisał: Mam i ja. Ciekawostka - w sklepie, w którym kupowałem powiedziano mi, że zostało zamówione 100 butelek, zgoda była na 30, a ostatecznie przyjechało 20. Piwo jest w sklepie od wczoraj, przed chwilą wziąłem ostatnią butelkę, także jest popyt. kupiłem dzisiaj 2 flaszki w Chmielarni na Marszałkowskiej. Też dostali mało = 20 butelek, zostało na ten moment 10. Cytuj
Kyle Opublikowano 30 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2016 Ja w tym samym źródle zgarnąłem trzy sztuki. Bezcenne zadzwonić wcześniej i wiedzieć lepiej od menedżera, co mają na stanie :-). 1 Cytuj
damiance Opublikowano 31 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2016 przy okazji: ponieważ piwo jest niefiltrowane, na dnie butelki zbiera się osad z tych wszelakich dodatków, lepiej nie wlewać go do kufla (rada od głównego piwowara ) Cytuj
blekit Opublikowano 5 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2017 Mam i ja, forumowe piwo trafiło do Wrocławia 5 Cytuj
Koval Opublikowano 6 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2017 @blekit, czy oznacza, że uznajesz piwo za 'pijalne'? Cytuj
blekit Opublikowano 6 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2017 @Koval tak, przyjemny stout. Na początku wyraźnie czuć głównie cynamon i wanilię, jak się trochę ogrzeje fajnie uwalnia się burbon. Nie jest to może poziom limitowanej edycji Coffeelicious od Piwnego Podziemia (które jest chyba najlepszym stoutem z polskich kraftów jaki piłem), ale zdecydowanie jest pijalne Cytuj
pawlik Opublikowano 6 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2017 Ostatnio naszło mnie na podsumowanie roku 2016 w piwnym krafcie - według mnie TOPką piw które piłem były: Kwas Theta (Pinta)- Wild sour cherry RIS - piwo jedyne w swoim rodzaju, połączenie typowych RISowych smaków z kwaśnymi wiśniami i lambikiem, cudo po prostu. Jest jeszcze do dostania, także warto się wybrać do sklepu i kupić chociaż jedną butelkę! Too young to be Herod 2016 (Artezan) - wanilia, czekolada, kawa, cynamon, śliwka, skórka pomarańczowa - słowem jeden z najlepszych FESów jakie w życiu piłem, gdzieniegdzie dostępny jeszcze na kranie. ART9 / Bristol Brewing Oatmeal Hoptart (Browar Stumostów) - doskonałe piwo na lato, lekkie, cytrusowe, owocowe, z nieznaczną goryczkę na końcu. Whisker A2 (whisker.beer) - lekkie, kwaśno-dzikie, cierpkie i mocno owocowe (głównie porzeczkowe) piwo, bardzo sesyjne. Fest Buba/Buba Extreme (Szałpiw) - bardzo ciężkie, mocne piwo (w końcu quadrupel), wręcz jak likier. W smaku suszone owoce, śliwka, figi, rodzynki, do tego biszkopt, toffi. Niesamowite piwo, które w wersji Barrel Aged zyskało różne smaki i aromaty. Jeśli komuś się uda jeszcze znaleźć jakąkolwiek butelkę to zdecydowanie warto! Natomiast zdecydowanie nie polecam Portera Jubileuszowego z Cieszyna - nie dość, że zdecydowanie za drogie, to do tego tak wodniste i bez smaku, że zupełnie nie przypomina portera. IMHO już lepszy jest Żywiec Porter... Niestety nie miałem okazji spróbować Imperium Prunum, a zapewne znalazłoby się w tym zestawieniu. A jak wygląda Wasz TOP piw z 2016 roku? Cytuj
maciato Opublikowano 6 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2017 18 godzin temu, blekit napisał: Mam i ja, forumowe piwo trafiło do Wrocławia Mam i ja ? 1 Cytuj
Karol G. Opublikowano 6 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2017 A teraz jest też na kranie w House of Beer w Krakowie. Cytuj
pawlik Opublikowano 22 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2017 1 minutę temu, xkoziol napisał: Było tego mnóstwo ale w pamięci zapadły mi szczególnie Tropic Thunder ze szwedzkiego browaru Dugges Bryggeri, Dry Hopped Pineapple z Piwnnego Podziemia, PS IPA z Beer Bros., Vani Lee Jones z Hopium, Sezon Ogórkowy z Piwnego Podziemia. O Tropic Thunder słyszałem, niestety nie udało mi się ustrzelić. A Piwnego Podziemia w Szczecinie to ze świecą szukać Z ostatnich odkryć - świetna Tropical Imperial IPA od Wrężela, bardzo owocowo, tropikalnie i łagodnie w smaku. Bardzo polecam! Cytuj
baniaartur Opublikowano 26 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2017 Nie sposób jest przeczytać cały wątek od początku do końca, a nie da się ukryć, że od pewnego czasu przestały mi smakować piwa "popularne". Od pewnego czasu o wiele bardziej pasują mi piwa z browarów rzemieślniczych, choć nie ukrywam, że wybieram je trochę po omacku. Czy macie jakieś źródła (blogi, książki), gdzie mógłbym uzupełnić swoje braki w zakresie browarnictwa? Byłbym bardzo wdzięczny za pomoc Cytuj
White Haven Opublikowano 26 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2017 browar.biz forum ? http://www.browar.biz/forum/ Cytuj
baniaartur Opublikowano 27 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2017 Hmm, czyli przede mną kolejne godziny w internecie i wertowanie informacji. Dzięki ! A jakieś książki warte uwagi w tym temacie? Cytuj
Sirius Opublikowano 27 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2017 Polecam blog jerrybrewery.pl. Mi akurat podszedł styl pisania autora, a i gusta mam często zbieżne. Nawet jeśli do Ciebie nie trafi, to znajdziesz tam wpisy podsumowujące rok 2016, w których udzielali się inni blogerzy, więc może w ten sposób trafisz na jakiś interesujący Cię blog. Cytuj
Wuj Opublikowano 27 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2017 Żona sobie kupiła i nie chce wypić... Moim ulubionym piwem jest ciepły, wygazowany kasztelan w granacie. Pity wiosna, na wzgórzu Tumskim. Eh, młodość.... 1 Cytuj
baniaartur Opublikowano 28 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2017 22 godziny temu, Sirius napisał: jerrybrewery.pl Na pewno sprawdzę, dzięki. Cytuj
kawa_i_papierosy Opublikowano 28 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2017 Dnia 27.01.2017 o 17:40, baniaartur napisał: Hmm, czyli przede mną kolejne godziny w internecie i wertowanie informacji. Dzięki ! A jakieś książki warte uwagi w tym temacie? No to na pewno będzie Kopyr - jego blog, kanał na yt oraz jego książka: http://blog.kopyra.com/ Cytuj
Michal83 Opublikowano 28 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2017 Odpuść sobie Kopyra, człowiek z syndromem boga.https://www.beeradvocate.com/ Cytuj
Karol G. Opublikowano 30 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2017 Kopyra trzeba słuchać krytycznie, ale wiedzę i doświadczenie ma (chyba certyfikat BJCP też). Abstrahując od jego stylu i, ostatnimi czasy, chełpienia się swoją popularnością, według mnie warto śledzić jego kanał. Dla mnie to trochę tak jak z wiadomościami - staram się słuchać/czytać i oglądać różne źródła, choć wiadomo, że najlepiej śledzi się materiały bliskie swoim poglądom. Niemniej warto mieć przegląd całości. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi