DeanM Napisano 1 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 1 Listopad 2020 @blekit rzeczywiście, mój błąd. Mógłbyś proszę porównać kopyta Picasso, Goya i Yanko 915? Szczególnie jeżeli chodzi o wysokość podbicia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 2 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 2 Listopad 2020 @DeanM - ciężko mi bezpośrednio porównać, bo na Picasso mam oksfordy w rozmiarze 10.5, a na Goya chukka w rozmiarze 10. Jednak z tego co się orientowałem, to kopyta te różnią się jedynie kształtem noska (Goya bardziej zaokrąglony, Picasso ostrzejszy - "chiseled"), a dopasowanie jest identyczne. Co do Yanko 915 (wszystkie mam również w rozmiarze 10), to mogę je porównać z TLB na kopycie Oliver. Moje odczucie jest takie, że te drugie mają trochę więcej miejsca w podbiciu (obłożyny się lepiej schodzą). Natomiast nie jest to jakaś bardzo duża różnica - buty na obu kopytach są dla mnie komfortowe i dobrze dopasowane. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 25 Listopad 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2020 Nasze "KAMILOWE" 140-tki poszły w świat: 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zajac Poziomka Napisano 27 Listopad 2020 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopad 2020 Taka przesyłka od @saphir.pldzisiaj do mnie przyszła 14 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 27 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopad 2020 12 minut temu, Zajac Poziomka napisał: Taka przesyłka od @saphir.pldzisiaj do mnie przyszła buty z bliznami po korekcie przegrody nosa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 27 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopad 2020 Petarda; TLB zatrudniło Koji Suzuki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 27 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopad 2020 @Zajac Poziomkasuper buty! Mi osobiście ten reverse stitch się nie podoba, ale i tak wyglądają rewelacyjnie. To linia Artista na kopycie Velazquez czy może Picasso? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 27 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopad 2020 To linia Artista na kopycie Velazquez. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 27 Listopad 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopad 2020 26 minut temu, Zajac Poziomka napisał: Taka przesyłka od @saphir.pldzisiaj do mnie przyszła Piękny wybór! Z ciekawostek: Cytat One thing that took the industry by storm, is TLB’s waist. It is easily the most narrow in the industry at this price point. And in fact, of most price points. This feature alone helped gained them the popularity they have today as it showed that shoes of a lower-end price can be made to a higher-end standard. My only reserve with this idea is that it is very hard to scale (the number of workers that can make this is limiting) and in fact, I would be willing to wager that TLB is taking drastic profit margin slashes to offer this amazing price in order to grow their name. A common thing I have seen in the industry where brands offer incredible pricing and then one year, make a price hike of 20% to finally get the margin they need to really survive and grow their business. The low-profit margin model is mainly for brands that are pumping out so much quantity that it does not matter if they only make 2x profit margin as their volume is what makes them money. You may ask why I talk about this? Well, the reason is that if I were you, I would be hoping on this price while it is available as I would bet nearly anything that within a year or two that TLB does a major price hike. These shoes are too good to be at this price. It deserves to be more. And I know they know that. Heed my prediction. Całe opracowanie: https://www.theshoesnobblog.com/2020/10/shoe-review-tlb-mallorca-artista.html Od siebie dodam, że nie jest to opinia odosobniona i ceny faktycznie mogą w kolejnych latach skoczyć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 27 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopad 2020 Jeżeli chodzi o buty z linii podstawowej, to nie jestem nimi jakoś specjalnie zachwycony. Natomiast te buty Artista faktycznie robią świetne pierwsze wrażenie jakby spokojnie mogły konkurować z butami droższych marek (o ile skóra będzie się ładnie starzeć). Bardzo podoba mi się też wybór sznurowadeł, często ten szczegół może negatywnie wpłynąć na wizualne wrażenie, a tu jest wręcz przeciwnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DeanM Napisano 27 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopad 2020 @Zajac Poziomka mógłbyś proszę porównać pierwsze wrażenia do CJ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 27 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopad 2020 Dużo lepiej wykonane niż linia C&J benchgrade. Porównywalnie z handgrade. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FranciszekMaurer Napisano 27 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopad 2020 Godzinę temu, Zajac Poziomka napisał: Jeżeli chodzi o buty z linii podstawowej, to nie jestem nimi jakoś specjalnie zachwycony. Natomiast te buty Artista faktycznie robią świetne pierwsze wrażenie jakby spokojnie mogły konkurować z butami droższych (o ile skóra będzie się ładnie starzeć). Bardzo podoba mi się też wybór sznurowadeł, często ten szczegół może negatywnie wpłynąć na wizualne wrażenie, a tu jest wręcz przeciwnie. Właśnie, sznurowadła. Ktoś się orientuje gdzie można takie kupić? Jak wąskie to tylko okrągłe, płaskich nie mogę znaleźć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 27 Listopad 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopad 2020 Rzuć okiem czy tu czegoś nie będzie: https://multirenowacja.pl/category/akcesoria-sznurowadla Jeżeli nic, napisz maila do supportu ze swoimi sugestiami. W pierwszym kwartale 2021 roku będziemy zastanawiali się co w zakresie sznurowadeł zmienić. Będzie szansa na nowe modele, kolory ... etc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 27 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopad 2020 @saphir.pl patrzyłem na Waszą stronę, bo planuję wymienić sznurowadła w kilku parach ale szczerze mówiąc po tych zdjęciach ciężko sobie wyobrazić jak te sznurowadła wyglądają. Przydałyby się fotki ze sznurowadłami już umieszczonymi w butach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 27 Listopad 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopad 2020 9 minut temu, Zajac Poziomka napisał: @saphir.pl patrzyłem na Waszą stronę, bo planuję wymienić sznurowadła w kilku parach ale szczerze mówiąc po tych zdjęciach ciężko sobie wyobrazić jak te sznurowadła wyglądają. Przydałyby się fotki ze sznurowadłami już umieszczonymi w butach. W sklepie jest tysiące spraw, które chciałbym poprawić. To jest jedna z nich. Ale na dziś daleko na liście priorytetów. Dlatego, jeżeli bardzo chcielibyście coś zobaczyć bliżej, inaczej ... etc. Zawsze wiadomość do supportu, który strzeli kilka fotek dodatkowych i będzie jasność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 27 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopad 2020 Te split toe derby do MTO? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 27 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopad 2020 @Aron - z tego co widzę są dostępne na stronie TLB jako część kolekcji Artista: https://www.tlbmallorca.com/products/437 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 27 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopad 2020 Tak, ale @Zajac Poziomka napisał, że to przesyłka z patine.pl (nie ma tam takiego modelu), stąd myślałem, że TLB ma usługę MTO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 27 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopad 2020 Tak, kupowałem za pośrednictwem Patine. Czekałem na buty około 2 miesiące od złożenia zamówienia. Buty na stronie TLB mają gumową podeszwę, moje skórzaną jak na zdjęciu powyżej. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 27 Listopad 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopad 2020 Na modele, których nie ma w naszej ofercie otwieramy opcję MTO dla klientów. Jeżeli jest zainteresowanie, zapraszam na PRV. Forumowicze zawsze mają u mnie szansę na mały bonus 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 27 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopad 2020 Czy to jest takie MTO, że można sobie wymyślić swój model? Czy jest pula modeli do wyboru? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 27 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopad 2020 4 godziny temu, maciato napisał: Petarda; TLB zatrudniło Koji Suzuki? Powiedziałbym że buty mocno inspirowane twórczością innego Japończyka: https://www.instagram.com/p/CG-GqKnF6VE/?igshid=6up8iyj5apjl 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FranciszekMaurer Napisano 27 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopad 2020 2 godziny temu, saphir.pl napisał: Rzuć okiem czy tu czegoś nie będzie: https://multirenowacja.pl/category/akcesoria-sznurowadla Jeżeli nic, napisz maila do supportu ze swoimi sugestiami. W pierwszym kwartale 2021 roku będziemy zastanawiali się co w zakresie sznurowadeł zmienić. Będzie szansa na nowe modele, kolory ... etc. Po ponownym przejrzeniu w sumie są takie https://multirenowacja.pl/sznurowadla-woskowane-plaskie-saphir.html Z tymże faktycznie ciężko ocenić jak by wyglądały w butach, czy podobnie jak w tych w Tlb Artista. Nadto z czarnych jest tylko 75 cm, do oxfordów na 5 dziurek wystarczy czy jednak musi być te 90 cm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pi_senny Napisano 27 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopad 2020 1 godzinę temu, FranciszekMaurer napisał: Nadto z czarnych jest tylko 75 cm, do oxfordów na 5 dziurek wystarczy czy jednak musi być te 90 cm? Zdecydowanie wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi