Skocz do zawartości

saphir.pl

Rekomendowane odpowiedzi

@DeanM - ciężko mi bezpośrednio porównać, bo na Picasso mam oksfordy w rozmiarze 10.5, a na Goya chukka w rozmiarze 10. Jednak z tego co się orientowałem, to kopyta te różnią się jedynie kształtem noska (Goya bardziej zaokrąglony, Picasso ostrzejszy - "chiseled"), a dopasowanie jest identyczne. 

Co do Yanko 915 (wszystkie mam również w rozmiarze 10), to mogę je porównać z TLB na kopycie Oliver. Moje odczucie jest takie, że te drugie mają trochę więcej miejsca w podbiciu (obłożyny się lepiej schodzą). Natomiast nie jest to jakaś bardzo duża różnica - buty na obu kopytach są dla mnie komfortowe i dobrze dopasowane.

• Like 1

• 4 weeks later...
26 minut temu, Zajac Poziomka napisał:

959815FF-DEB7-416C-9CE9-678EB0A12BAE.thumb.jpeg.660bec652ced93f32a006e1525734778.jpeg

FCCE498C-5A71-485B-B34A-C91A16E0698F.thumb.jpeg.24deb4224b3d844065e6f5d07ac749ab.jpeg

Taka przesyłka od @saphir.pldzisiaj do mnie przyszła :) 

Piękny wybór! 

Z ciekawostek:

Cytat

One thing that took the industry by storm, is TLB’s waist. It is easily the most narrow in the industry at this price point. And in fact, of most price points. This feature alone helped gained them the popularity they have today as it showed that shoes of a lower-end price can be made to a higher-end standard. My only reserve with this idea is that it is very hard to scale (the number of workers that can make this is limiting) and in fact, I would be willing to wager that TLB is taking drastic profit margin slashes to offer this amazing price in order to grow their name. A common thing I have seen in the industry where brands offer incredible pricing and then one year, make a price hike of 20% to finally get the margin they need to really survive and grow their business. The low-profit margin model is mainly for brands that are pumping out so much quantity that it does not matter if they only make 2x profit margin as their volume is what makes them money.

You may ask why I talk about this? Well, the reason is that if I were you, I would be hoping on this price while it is available as I would bet nearly anything that within a year or two that TLB does a major price hike. These shoes are too good to be at this price. It deserves to be more. And I know they know that. Heed my prediction.

Całe opracowanie:
https://www.theshoesnobblog.com/2020/10/shoe-review-tlb-mallorca-artista.html

Od siebie dodam, że nie jest to opinia odosobniona i ceny faktycznie mogą w kolejnych latach skoczyć. 

• Oceniam pozytywnie 1

Jeżeli chodzi o buty z linii podstawowej, to nie jestem nimi jakoś specjalnie zachwycony. Natomiast te buty Artista faktycznie robią świetne pierwsze wrażenie jakby spokojnie mogły konkurować z butami droższych marek (o ile skóra będzie się ładnie starzeć). Bardzo podoba mi się też wybór sznurowadeł, często ten szczegół może negatywnie wpłynąć na wizualne wrażenie, a tu jest wręcz przeciwnie.

Godzinę temu, Zajac Poziomka napisał:

Jeżeli chodzi o buty z linii podstawowej, to nie jestem nimi jakoś specjalnie zachwycony. Natomiast te buty Artista faktycznie robią świetne pierwsze wrażenie jakby spokojnie mogły konkurować z butami droższych (o ile skóra będzie się ładnie starzeć). Bardzo podoba mi się też wybór sznurowadeł, często ten szczegół może negatywnie wpłynąć na wizualne wrażenie, a tu jest wręcz przeciwnie.

Właśnie, sznurowadła. Ktoś się orientuje gdzie można takie kupić? Jak wąskie to tylko okrągłe, płaskich nie mogę znaleźć.

9 minut temu, Zajac Poziomka napisał:

@saphir.pl patrzyłem na Waszą stronę, bo planuję wymienić sznurowadła w kilku parach ale szczerze mówiąc po tych zdjęciach ciężko sobie wyobrazić jak te sznurowadła wyglądają. Przydałyby się fotki ze sznurowadłami już umieszczonymi w butach.

W sklepie jest tysiące spraw, które chciałbym poprawić. To jest jedna z nich. Ale na dziś daleko na liście priorytetów. Dlatego, jeżeli bardzo chcielibyście coś zobaczyć bliżej, inaczej ...  etc. Zawsze wiadomość do supportu, który strzeli kilka fotek dodatkowych i będzie jasność :) 

2 godziny temu, saphir.pl napisał:

Rzuć okiem czy tu czegoś nie będzie:
https://multirenowacja.pl/category/akcesoria-sznurowadla

Jeżeli nic, napisz maila do supportu ze swoimi sugestiami. W pierwszym kwartale 2021 roku będziemy zastanawiali się co w zakresie sznurowadeł zmienić. Będzie szansa na nowe modele, kolory ... etc. 

Po ponownym przejrzeniu w sumie są takie https://multirenowacja.pl/sznurowadla-woskowane-plaskie-saphir.html

Z tymże faktycznie ciężko ocenić jak by wyglądały w butach, czy podobnie jak w tych w Tlb Artista. Nadto z czarnych jest tylko 75 cm, do oxfordów na 5 dziurek wystarczy czy jednak musi być te 90 cm?