andrzejmakal Napisano 6 Październik 2021 Zgłoszenie Share Napisano 6 Październik 2021 Zobaczymy, zamówiłem:https://patine.pl/brogues-77020-1441.htmlNo…powiedzmy:)Liczę, że ze 2mm jeszcze w użytkowaniu się zbliżą. Czy jednak nie…? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fermiol Napisano 6 Październik 2021 Zgłoszenie Share Napisano 6 Październik 2021 Nikt chyba mikromierzem nie będzie tego mierzył, wygląda to dobrze przecież. 2 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzejmakal Napisano 6 Październik 2021 Zgłoszenie Share Napisano 6 Październik 2021 Tak wiec chyba zostają, są bardzo wygodne na starcie, więc powinienem mieć z nich pożytek. Sorry za offtop, ale to w kontekście mojego zakupu TLB sprzed kilku dni;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blondas Napisano 6 Październik 2021 Zgłoszenie Share Napisano 6 Październik 2021 Zbliżą się, a z czasem może być wręcz luźno w przyszwie, jeszcze będziesz tęsknił za tą szparą. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michasacuer Napisano 10 Listopad 2021 Zgłoszenie Share Napisano 10 Listopad 2021 Koledzy, jak kopyta z tych linków: https://patine.pl/williams-502-1048.html https://patine.pl/williams-502-1047.html Mają się do Yanko 960/1/2? Ktoś posiada buty z tymi kopytami i może się wypowiedzieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tryhp3 Napisano 10 Listopad 2021 Zgłoszenie Share Napisano 10 Listopad 2021 https://patine.pl/yanko-style-558-goodyear-welted.html - 1200 zł https://patine.pl/williams-502-1047.html - 1500 zł Buty wydają się bardzo podobne. Pytanie czy dopłata do TLB ma uzasadnienie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 10 Listopad 2021 Zgłoszenie Share Napisano 10 Listopad 2021 Wszystkie czarne wiedenki wyglądają podobnie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 11 Listopad 2021 Zgłoszenie Share Napisano 11 Listopad 2021 Moim zdaniem tak, a jeżeli możesz dołożyć do wiedenek z serii Artista to wtedy zdecydowanie tak. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tryhp3 Napisano 11 Listopad 2021 Zgłoszenie Share Napisano 11 Listopad 2021 2 godziny temu, blekit napisał: Artista Co jest w niej lepszego, bo nie wyłapałem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 11 Listopad 2021 Autor Zgłoszenie Share Napisano 11 Listopad 2021 @tryhp3 do poczytania: https://patine.pl/blog/najlepsze-buty-na-swiecie-tlb-artista/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tryhp3 Napisano 11 Listopad 2021 Zgłoszenie Share Napisano 11 Listopad 2021 Dzięki za info ale tylko tęgość F na chwile obecną je dyskwalifikuje u mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek06 Napisano 12 Listopad 2021 Zgłoszenie Share Napisano 12 Listopad 2021 Buty z linii Artista to samo piękno. Mało, które buty w tym przedziale cenowym moga z nimi konkurować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flozbi Napisano 16 Grudzień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2021 Nie polecam tych butów, wykonane są ze skóry polerowanej. https://patine.pl/perelka127.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JDC Napisano 16 Grudzień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2021 18 minut temu, flozbi napisał: Nie polecam tych butów, wykonane są ze skóry polerowanej. https://patine.pl/perelka127.html To akurat widać na zdjęciu, jednak skóra polerowana nie jest do końca taka zła. Ja też miałem lekkie zdziwko jak z 4-5 lat temu zamówiłem u Milera Berwicki jako licowe a przyszły w polerowanej. Postanowiłem dać im szanse i jestem zadowolony. Fakt, że nie przyjmują kosmetyków za dobrze, za to wybór nr 1. na deszcz, a i starzeją się nie najgorzej. A to półka z 2 niżej, więc tu będzie jeszcze lepiej. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flozbi Napisano 16 Grudzień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2021 Oddaję te buty. Kompletnie nie przemawia do mnie powyższy argument Kolegi, nawet jak buty z najdroższej skóry pokryjesz plastikiem to tracą one wszystkie właściwości i nie ma tu znaczenia czy to buty Berwick, TLB czy John Lobb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
metius Napisano 16 Grudzień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2021 4 godziny temu, flozbi napisał: Nie polecam tych butów, wykonane są ze skóry polerowanej. https://patine.pl/perelka127.html Czyli zgodnie z opisem na stronie: "Para sampli wykonana ze skóry polerowanej." 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flozbi Napisano 16 Grudzień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2021 6 minut temu, metius napisał: Czyli zgodnie z opisem na stronie: "Para sampli wykonana ze skóry polerowanej." Tak, opis został dodany kilka godzin temu, po mojej wczorajszej interwencji u Pana Daniela i uwadze, że wypadałoby taki dodać, a ja buty kupiłem 3 dni temu. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 16 Grudzień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2021 Oddaję te buty. Kompletnie nie przemawia do mnie powyższy argument Kolegi, nawet jak buty z najdroższej skóry pokryjesz plastikiem to tracą one wszystkie właściwości i nie ma tu znaczenia czy to buty Berwick, TLB czy John Lobb.Mylisz się. Ma to znaczenie, a tak jak pisał kolega powyżej takie buty mają wiele zalet i uważam, że trzeba mieć w swojej szafie przynajmniej jedne buty tego typu. Oczywiście nikt nie zmusza Cię do ich zatrzymania i noszenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JDC Napisano 17 Grudzień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2021 10 godzin temu, pablocito napisał: Mylisz się. Ma to znaczenie, a tak jak pisał kolega powyżej takie buty mają wiele zalet i uważam, że trzeba mieć w swojej szafie przynajmniej jedne buty tego typu. Oczywiście nikt nie zmusza Cię do ich zatrzymania i noszenia. Otóż to. Nie twierdzę, że jest to skóra pierwszego wyboru, ale właśnie jako któraś z kolei naprawdę jest warta rozważenia. Ja jestem bardzo pozytywnie zaskoczony właściwościami tej skóry, jednak w najbliższej przyszłości nie planuję kolejnej takiej pary. Ale kiedyś może... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stormont Napisano 17 Grudzień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2021 Niezależnie od skóry, ładne buty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fermiol Napisano 19 Grudzień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2021 Może warto mieć jedną parę takich butów, ale w takim wypadku chyba nie ma sensu dopłacać do tlb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gocławianin Napisano 19 Grudzień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2021 3 godziny temu, Fermiol napisał: Może warto mieć jedną parę takich butów, ale w takim wypadku chyba nie ma sensu dopłacać do tlb. Uważam dokładnie odwrotnie. Pomijając fakt, że buty już zostały mocno przecenione, to jakość marki ma przy skórze lakierowanej duże znaczenie. Najważniejsze jest to, że w droższych butach skóra "polerowana" nie jest wcześniej korygowana (m.in.: church's i trickers, nie wiem jak w przypadku tlb), co oznacza, że zarówno żywotność buta jak i samej powłoki (możną ją usunąć np. renomatem, kiedy widok popękanego "plastiku" już mocno rzuca się w oczy) znacząco się wydłuża. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 19 Grudzień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2021 Miałem churchsy z polerowanej skóry i to była pomyłka, warstwa pękała wyglądała jak tani plastik, czy też cienka guma naklejona na skórę, nie polecam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 19 Grudzień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2021 A ja mam takie 2 pary Cheaney i są świetne. Buty pierwszego wyboru na deszcz i błoto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gocławianin Napisano 19 Grudzień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2021 5 godzin temu, eye_lip napisał: Miałem churchsy z polerowanej skóry i to była pomyłka, warstwa pękała wyglądała jak tani plastik, czy też cienka guma naklejona na skórę, nie polecam. Tak się zazwyczaj dzieje w przypadku nieprawidłowej pielęgnacji butów ze skóry polerowanej, np. nakładania kremów, past i wosków na ich powierzchnię. Dla ciekawych tego wątku polecam polecam styleforum. Jest tam sporo opinii w tym temacie, niektóre poparte długoletnim (kilkunasto) użytkowaniem churchsów z tej skóry. Mam jedną parę takich butów, również churchsów i po niespełna 2 letnim użytkowaniu z dużym rotowaniem (użytkowane 3-4 razy w m-cu) nie widzę żadnych niepokojących oznak zużycia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi