Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Godzinę temu, bulyt50 napisał:

@Krakowiak Brzydko te podeszwy wyglądają po takim małym przebiegu,ja na Twoim miejscu bym reklamował.

Co reklamował? Sposób chodu w tym konkretnym modelu i rozmiarze? Nie wiem w jakich warunkach by to przeszło. Fakt, wyglądają na styrane, jakby ktoś za mocno odbijał się  palców. Mam podobny problem w niektórych butach i jeżeli @Krakowiak nie chce zelowac loafersów, to polecam wysłać buty do @Wielki Shoe na montaż lulu tips. U mnie świetnie się sprawdzają.

• Like 1
Opublikowano

@Sebastian1 Masz kryty kanał szycia. Na czubku przedarłeś się przez milimetrową warstwę skóry, która służy właśnie do ukrycia szwów. To zupełnie normalne i jak zacznie się odklejać w niektórych miejscach, to możesz oddać do szewca na podklejenie lub podzelowanie. Do tego jednak jeszcze długa droga, nie masz się czym przejmować.

• Like 2
  • Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano
4 godziny temu, bratdominik napisał:

@Krakowiak
wszystko ok. U mnie czubki są tak starte błyskawicznie. Po prostu chodzisz 'z czuba'. Czeka Cię zelówka lub inna forma zabezpieczenia czubków.

"lub inna forma zabezpieczenia czubków" -np.tradycyjne żabki. 

Ja akurat robie tak, że normalnie eksploatuje skórzaną podeszwe. Podeszwa przyciera się dostosowując do mojego chodu i geometrii stóp. Kiedy jest juz mocniej starta, daję ja do naklejenia zelowki. I nie martwie sie b.dlugi czas. Zelowki można pozniej zmieniać nawet w tanszych, sieciowych serwisach szewskich. Jeśli komus zależy na stylu vintage, zamiast zelowek, można oddać do dobrego szewca do przymocowania zabek.

• Like 2
  • 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Szczerze mówiąc nie wiem co wam się w tym zelowaniu podoba ?  ? guma sprawia wrażenie kiepskiej jakości , sam sposób naklejenia wg mnie jest zły . Zresztą może to jakieś złudzenie ale wygląda jakby w tym miejscu już coś się odklejało .

20210701_143052.jpg

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

@michasacuer- mam trzewiki Yanko na 960G i oksfordy TLB na Alan G - obie pary w tym samym rozmiarze i obie wydają mi się porównywalne (o ile można porównywać ze sobą tak różne typy butów). Jeżeli już, to moim zdaniem TLB oferuje trochę więcej miejsca na szerokość i w podbiciu, ale różnica nie jest duża.

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano
50 minut temu, blekit napisał:

@michasacuer- mam trzewiki Yanko na 960G i oksfordy TLB na Alan G - obie pary w tym samym rozmiarze i obie wydają mi się porównywalne (o ile można porównywać ze sobą tak różne typy butów). Jeżeli już, to moim zdaniem TLB oferuje trochę więcej miejsca na szerokość i w podbiciu, ale różnica nie jest duża.

Mam Brogsy i trzewiki yanko 960G i mam wrażenie, jakby to były dwa zupełnie różne kopyta (ten sam rozmiar). Trzewiki pasowały w zasadzie od razu, przy brogsach musiałem się trochę namęczyć by je rozchodzić. Jeśli TLB Alan G ma podobne dopasowanie co trzewiki na 960G to w moim przypadku powinno być bardzo okej, dzięki!

Opublikowano
W ciągu ostatnich paru miesięcy cztery pary butów znalazły nowych właścicieli….
image.thumb.png.92055b654417afcfb3edbd3ced29bdc7.png
image.thumb.png.1ab8f7ebf6b1a502adb19725b980cd9d.png
image.thumb.png.9c86fb2d43d4c0655de9376067c94b43.png
Jestem już też po pierwszym dłuższym spacerze i jestem przekonany, że się polubimy. Pod koniec czułem delikatnie prawego buta w okolicy małego palca i pięty, ale obyło się bez obtarć i pęcherzy - dlatego jestem przekonany że wraz z kolejnymi wyjściami buty się w pełni dopasują.

Śliczne.

Do mnie dziś dotarły:

6e0c092ceda2bd4b20a073654abf2e24.jpg

fa676ca860c414ec468486f787d34282.jpg

Bardzo, ale to bardzo mi się podobają, ale cóż z tego, kiedy przyszwy nie mają szans się zejść…
Niestety, są nie dla mnie, zwrot, spróbuje z jakimiś Patine G.

Pozdrawiam Andrzej
Opublikowano
5 godzin temu, andrzejmakal napisał:

Śliczne.

Do mnie dziś dotarły:

6e0c092ceda2bd4b20a073654abf2e24.jpg

fa676ca860c414ec468486f787d34282.jpg

Bardzo, ale to bardzo mi się podobają, ale cóż z tego, kiedy przyszwy nie mają szans się zejść…
Niestety, są nie dla mnie, zwrot, spróbuje z jakimiś Patine G.

Pozdrawiam Andrzej

Który to model, mógłbyś podesłać linka?