Pan Janusz Napisano 21 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 21 Sierpień 2012 Holland & Sherry widziałem mają w próbniku bawełnianym bardzo fajny denin. Zarówno lekkie, bardzo cienkie, jak i grubsze, ale przy tym miękkie w dotyku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Üxküll Napisano 22 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 22 Sierpień 2012 O czyszczeniu, praniu, suszeniu i tym podobnych kwestiach związanych z Waszym RAW denimem: Denim Soak, czyli wstępne namaczanie denimu < http://www.theillest.pl/denim-soak-czyl ... ie-denimu/ > Jak prać Raw Denim? < http://www.theillest.pl/jak-prac-raw-denim/ > Zamrażarka zamiast pralki? Sposób na „brudny” denim < http://www.theillest.pl/zamrazarka-zami ... dny-denim/ > Za wcześnie wyprany raw denim < http://www.theillest.pl/za-wczesnie-wyprany-raw-denim/ > Nie bierz tego poradnika całkiem dosłownie, to nie są sztywne reguły i wskazówki do uzyskania idealnych przetarć, zmarszczek i wyblaknięć. Nie jest też napisane, że bez tego nie osiągniesz wcześniej wspomnianych efektów. Postępując wg podanych wskazówek możesz sobie pomóc w uzyskaniu ciekawych efektów na spodniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 22 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 22 Sierpień 2012 postaraj się nosić swój denim co najmniej pół roku przed praniemByła chyba jakaś dyskusja o praniu na forum? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 22 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 22 Sierpień 2012 Od czego jest domowe AGD? Jest przecież zamrazarka, kuchenka mikrofalowa, piekarnik... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 22 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 22 Sierpień 2012 dobra, dobra, guziki wystrzelą przez okienko mikrofali Poza tym zapomniałeś o zmywarce - ostatnio kaszkiety tam prałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 22 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 22 Sierpień 2012 W obecnych czasach wszystko się wali do pralki. Jednak już np. wełniane spodnie nie muszą nawet przez rok pralni zobaczyć, jeżeli raz na 2 tygodnie będą prasowane i czyszczone szczotką z zabrudzeń. Inaczej jest w przypadku bawełny, która łapie zapachy. Wbrew pozorom włożenie spodni dżinsowych do lodówki to świetny sposób na pozbycie się zapachów. Kiedyś pewien typ przez rok chodził w tych samych dżinsach, nigdy ich nie piorąc, jedynie właśnie wrzucając na noc do lodówki. Część bakterii ginie w lodówce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
B.B. Napisano 22 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 22 Sierpień 2012 To zimą można "prać" spodnie wywieszając za okno, temperatury około 0 są w Polsce w nocy, przez jakieś pół roku, można oszczędzać energię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dsc Napisano 22 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 22 Sierpień 2012 Cholera jasna to ja jestem niekumaty w temacie, czas szukac czegos z dobrego denimu, na co wywale pol portfela i bede sobie wietrzyl, niepiorac przez pol roku. No i te kroki w kolanach, mmm sartorialny miodek;) Tak serio to czy nie latwiej kupic wyprany i odpowiednio 'spreparowany' denim, ktory nie bedzie sie wycieral, bedzie mial kieszenie na dupie, a nie pod dupa i bedzie miekki bez koniecznosci rozpylania odswiezaczy powietrza i trzymania garderoby w lodowce? Pozdrawiam, dsc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 22 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 22 Sierpień 2012 Strasznie bezsensowna "konkluzja" co do lodówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Üxküll Napisano 22 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 22 Sierpień 2012 @dsc strasznie poważnie podszedłeś do złotych rad w sprawie "pielęgnacji" dżinsu. Temat jest mi znany od lat 80. ubiegłego stulecia. Zawsze byłem wierny raw denimowi poza przygodą z "marmurami" na początku lat 90. XX w. Spodnie Lee Made in U.S.A. kupione w Baltonie za zielone nosiłem, nosiłem, nosiłem, aż z nich ... wyrosłem. Raw denim wcale nie musi być gruby i sztywny, bo to zależy jak w tkaninach wełnianych od oz. Dżins może być również tkaniną luksusową, zwłaszcza jak jest ręcznie tkany na drewnianym krośnie przez Japonkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Parmigiano Napisano 22 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 22 Sierpień 2012 Prawdziwy bespoke denim. http://3x1.us/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
el-biczel Napisano 22 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 22 Sierpień 2012 ...ciach... Dżins może być również tkaniną luksusową, zwłaszcza jak jest ręcznie tkany na drewnianym krośnie przez Japonkę. a G-Star? Dużo modeli mają mocno udziwnionych, ale sam denim wydawał mi się wysokiej jakości. Mają też linię Natural (jeśli dobrze pamiętam), która jest tkana w sposób opisany przez Üxkülla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 23 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 23 Sierpień 2012 http://pieniadze.gazeta.pl/Gospodarka/1 ... zi_do.html Ktoś z Panów miał okazję sprawdzić jakość oferowanych przez tę markę dzinsów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styleman Napisano 23 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 23 Sierpień 2012 http://pieniadze.gazeta.pl/Gospodarka/1,125292,12342072,Orzel_wyladowal__Odziezowy_gigant_z_USA_wchodzi_do.html Ktoś z Panów miał okazję sprawdzić jakość oferowanych przez tę markę dzinsów? Jakość porównywalna z Gapem ,nic specjalnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 23 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 23 Sierpień 2012 Jeżeli naprawdę dżinsy AE będą w cenach podanych w artykule, to warto. W sklepie AE byłem tylko raz, ich spodnie też miałem tylko jedne, ale nawet na podstawie tak skromnych danych polemizowałbym z określeniem "odzież dla osób w różnym wieku". Fasony spodni, stopień przetarcia, wystrój sklepów i puszczana w nich muzyka pozwalają doprecyzować: w każdym wieku w przedziale 13-20 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Üxküll Napisano 23 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 23 Sierpień 2012 Raw NOS selvedge denim, made in U.S. of A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Arros Napisano 25 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 25 Sierpień 2012 Leżą bardzo dobrze, jedynie do drobnej korekty nogawki. Dziękuję za ocenę. Ostatnie pytanie: proszę polecić marki, oferujące eleganckie modele jeansów. Do granatowej, dopasowanej marynarki w stylu sportowym/eleganckim. Oczywiście bez żadnych strzępów (jak chociażby Diesel), bardziej w stronę klasycznej elegancji (o ile można mówić o takiej w kontekście spodni jeansowych). Na przecenach w Van Graaf można kupić Hugo Boss za ~300zł, ale ciężko trafić z rozmiarem. Zauważyłem ponadto, że wyprzedaże w RC czy P&C są o wiele mniej korzystne w kwestii spodni od tych w VG. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brzydalllo Napisano 25 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 25 Sierpień 2012 Jeśli chcesz eleganckie jeansy to jedyną opcją jest bespoke, np. Zaremba. Jeśli chodzi o klasyczne fasony to polecam Levi's-y, modele 751 i 752. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Arros Napisano 25 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 25 Sierpień 2012 Jaki to koszt u Zaremby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Üxküll Napisano 8 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 8 Wrzesień 2012 Klasyczny widok od d... strony amerykańskiego denimu - the deep character of the indigo. Plus fotka klasycznego Trimpha Bonneville na weekend. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styleman Napisano 8 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 8 Wrzesień 2012 Motocyklisci tez z klasycznego klubu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styleman Napisano 8 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 8 Wrzesień 2012 Jeśli chcesz eleganckie jeansy to jedyną opcją jest bespoke, np. Zaremba. Jeśli chodzi o klasyczne fasony to polecam Levi's-y, modele 751 i 752. A czym sie wyrozniaja eleganckie jeansy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 9 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 9 Wrzesień 2012 Pewnie krojem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miszel Napisano 9 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 9 Wrzesień 2012 i brakiem wytarć :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 14 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 14 Wrzesień 2012 http://mr-vintage.blogspot.com/2012/09/ ... uktow.html Klasyczne jeansy do 400 zł – test produktów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi