Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
16 minut temu, Koval napisał:

Dlaczego? (zakładając, że wisiorek ze szlufki i 'szmatkę' z kieszonki można usunąć)

Nie podobają mi się :

Guzik(i) , kolor przeszyć , wzorek na kieszeniach z tyłu , cena ( przy takim budżecie można kupić naprawdę porządne jeansy ) .

Czy spodnie z ostatniego zdjęcia mają jedną kieszeń z przodu ?

Opublikowano
23 minuty temu, Koval napisał:

'szmatkę' z kieszonki

To poszetka, to tak ma być;-)

Dla mnie zbyt mocno kontrastowa nić. Jeżeli fason jest odpowiedni, to za pół ceny mogłyby być (tyle kosztuje Edwin, a oni też mają Kurabo, a wręcz Kurabo robi denim dla nich).

• Oceniam pozytywnie 3
Opublikowano
1 hour ago, secondhand_man said:

Nie podobają mi się :

Guzik(i) , kolor przeszyć , wzorek na kieszeniach z tyłu , cena ( przy takim budżecie można kupić naprawdę porządne jeansy ) .

Czy spodnie z ostatniego zdjęcia mają jedną kieszeń z przodu ?

T

Nie rozumiesz. Nie ma lepszego denimu niz japonski a wsrod japonskich najlepszy denim robi najstarsza manufaktura Kurabo. Tutaj doczytaj w temacie porzadnych jeansow. http://www.highsnobiety.com/2012/11/16/japanese-denim-a-history-of-the-worlds-best-denim/ A jesli chodzi o zdjecie to przedstawia jedna pare spodni posiadajaca piec kieszeni jak wszystkie jeansy MP.

Opublikowano
2 godziny temu, lubo69 napisał:

To poszetka, to tak ma być;-)

Nie radzę. W środowisku gejowskim (wiem to z filmu z Alem Pacino Zadanie Specjalne) nosząc wystającą z prawej, tylnej kieszeni chusteczkę w czerwonym kolorze oświadczasz, że chcesz zrobić innemu facetowi dobrze. Reszty kodu nie pamiętam.

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano
8 godzin temu, 2f2f napisał:

Nie rozumiesz. Nie ma lepszego denimu niz japonski a wsrod japonskich najlepszy denim robi najstarsza manufaktura Kurabo. Tutaj doczytaj w temacie porzadnych jeansow. http://www.highsnobiety.com/2012/11/16/japanese-denim-a-history-of-the-worlds-best-denim/ A jesli chodzi o zdjecie to przedstawia jedna pare spodni posiadajaca piec kieszeni jak wszystkie jeansy MP.

I popsuł najlepszy na świecie denim :?

• Oceniam pozytywnie 3
Opublikowano
4 godziny temu, secondhand_man napisał:

I popsuł najlepszy na świecie denim :?

Polecę klasykiem - "Nie rozumiesz" :-D

Na pocieszenie - wbijam swe lewe ślepie w zdjęcie powyżej, prawe w post z ceną i też "nie rozumiem". 

Opublikowano

Z innej beczki - nie mogłem nigdzie znaleźc odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie.

Macie/znacie jakiś sposób na "zmiękczenie" denimu? Kupiłem jakiś czas temu Levisy 501 i są one straasznie sztywne i twarde, siedzenie w nich przez dłuższy czas to po prostu katorga, ale żal mi się ich pozbywać. :? Konkludując, jeżeli ktoś miał podobny problem i udało mu się go rozwiązać, niech podzieli się wiedzą.

Opublikowano
Godzinę temu, Gechran napisał:

Z innej beczki - nie mogłem nigdzie znaleźc odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie.

Macie/znacie jakiś sposób na "zmiękczenie" denimu? Kupiłem jakiś czas temu Levisy 501 i są one straasznie sztywne i twarde, siedzenie w nich przez dłuższy czas to po prostu katorga, ale żal mi się ich pozbywać. :? Konkludując, jeżeli ktoś miał podobny problem i udało mu się go rozwiązać, niech podzieli się wiedzą.

Najprostszy to pochodzić tydzień. Każdy denim z czasem się rozbija. Możesz też kupić Softland w sklepie z niemiecką chemią (koniecznie!) i uprać.

• Oceniam pozytywnie 3
Opublikowano

Nie widzę jak wyglądają, ale za 80 zł to może być zakup życia. Kaihara to porządny japoński denim; spodnie mogły oryginalnie kosztować jakieś 7 razy więcej niż zapłaciłeś. Zdarzają się im jednak też tańsze linie. W każdym razie denim dobry lub bardzo dobry.

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Edwiny super.

Znowu ja odpowiem:) Denham jest też często obecna w TK. Miałem jedne jeansy, ale oddałem, bo krój był bardzo "modowy". Denim dobry, ale wzornictwo nie dla mnie.

• Oceniam pozytywnie 1
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie, jak sprawują się Wasze koszule w starciu z dżinsami? Po całym dniu zachowują oryginalny kolor, czy nabierają "pięknej" niebieskiej patyny? Przyznam, że dżinsy ostatni raz miałem na tyłku, gdy koszula była przykrą koniecznością zakładaną na rozdanie świadectw, a czarny t-shirt z logo Metallica w spodniach był obciachem :ph34r: , za który można było dostać łomot :twisted: , więc problem tak jakby rozwiązał się sam. Teraz chciałbym kupić jakąś parę (może leviski 511/501 ) i problem farbowania koszuli stał się jak najbardziej realny ;-) W którymś wątku jeden z Forumowiczów zachwalał parę dżinsowych portek wyrwanych w TK za, hmm białą wkładkę (?) wszytą wewnątrz pasa spodni, która chroniła koszulę przed zmianą koloru. Czy taka opcja to warunek konieczny, czy tylko fanaberia producenta?

Opublikowano

Koledzy,

Ostatnio polubiłem spodnie z manszetami, lubię też podwiniętą nogawkę spodni dżinsowych. Normalnie nogawka 32 jest dokładnie taka, jakiej potrzebuję, więc rzadko miałem okazję podwijać. Ostatnio jednak trafiłem na promocji w USA bardzo fajne Levisy 501 (chyba 29 USD kosztowały), nogawka 34. Kupiłem, z myślą, że będę podwijał.

Ale to nie jest takie hop-siup, o nie! Chcę zrobić w miarę szeroki mankiet, powiedzmy dwucalowy, albo i większy, ale mam wrażenie, że nie wygląda to dobrze, nad mankietem nogawka się marszczy... Powinąć na dwa razy? Zaprasować, może przyfastrygować? Macie jakieś metody?

Opublikowano
Dnia 17.10.2016 o 18:38, swordfishtrombone napisał:

Koledzy,

Ostatnio polubiłem spodnie z manszetami, lubię też podwiniętą nogawkę spodni dżinsowych. Normalnie nogawka 32 jest dokładnie taka, jakiej potrzebuję, więc rzadko miałem okazję podwijać. Ostatnio jednak trafiłem na promocji w USA bardzo fajne Levisy 501 (chyba 29 USD kosztowały), nogawka 34. Kupiłem, z myślą, że będę podwijał.

Ale to nie jest takie hop-siup, o nie! Chcę zrobić w miarę szeroki mankiet, powiedzmy dwucalowy, albo i większy, ale mam wrażenie, że nie wygląda to dobrze, nad mankietem nogawka się marszczy... Powinąć na dwa razy? Zaprasować, może przyfastrygować? Macie jakieś metody?

Z tego co się orientuje spodnie muszą być odpowiednio dłuższe , należy je obciąć  , a z obciętej części wykonać mankiet , jeśli kolega posiada inne spodnie z mankietami to nie widzę problemu żeby podpatrzeć jak to wygląda , sam planuje taką przeróbkę jednej pary + zaprasowanie kantu , u Macaroniego wyszło to dosyć fajnie . 

Opublikowano

Hm, czyli trzeba wykonać mankiet dokładnie jak w spodniach wełnianych ? Mimo kolosalnej różnicy w grubości materiału? No, ciekawe, jak wyjdzie, aż chyba zaryzykuję.

Edit: już widzę te słynne spodnie Macaroni'ego. Mają faktycznie klasyczny mankiet (nie widać "odwrotnej strony" materiału), a mnie chodziło o porządne wykonanie prostego podwinięcia, jak tutaj:mens-cuffed-jeans-3.jpg

Oczywiście wiem, że jeśli spodnie mają nogawkę rozszerzaną od kolana w dół (jedna z charakterystyk kroju bootcut, o ile się nie mylę), to nie da się ich podwinąć w ten sposób. No, ale ja mówię o 501, czyli nogawka prosta, a mimo wszystko to podwinięcie nie wygląda dobrze... W tym kontekście pytałem o rady/sztuczki. W ostateczności można też taki "odwrócony" mankiet doszyć, tylko w czym to pomoże?