Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 25.05.2019 o 12:23, Szydlowsky napisał:

Nie pamiętam ale bardzo mi się podobają , dzięki za link ?

Przyszły do mnie w cenie 20 proc niższej i są naprawdę słabe tj. skóra itp jak za PRL, ale... zostawiam je :)) Sofix to sofix to nie jest but na lata ;) to kwestia marki :))

• Oceniam pozytywnie 2
Opublikowano
skóra itp jak za PRL

„Będąc młodą lekarką” w czasach PRL wszedłem w posiadanie drogą kupna (choć wtedy droga ta była kręta) torby listonoszki z polskiej skóry. Tak fajną skórę, miękką jak cielęcinka, widziałem później już tylko raz - chodzi o barenię. Zatem nie uogólniajmy, że w PRL-u było szaro, smutno, tanio i paździerzowo;-)
Opublikowano

Do nich to chyba założyć można te jeansy jasnoniebieskie - strasznie szerokie, kurtkę turecką z barankiem i sweter z tego samego kraju - wzorzysty. Ktoś pamięta jak się te jeansy nazywały?

Opublikowano
26 minut temu, pablocito napisał:

Z dumą muszę powiedzieć, że wszyscy moi koledzy z klasy takie nosili, a ja nie. Mama chciała mi nawet kupić ale nie pozwoliłem. Nie podobał mi się ani ich krój ani kolor. Tak zostałem wyrzutkiememoji3.png

Nienawiść do piramid, tak zostałem wychowany...

• Like 2
  • Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano
11 godzin temu, Dapi napisał:

Przyszły do mnie w cenie 20 proc niższej i są naprawdę słabe tj. skóra itp jak za PRL, ale... zostawiam je :)) Sofix to sofix to nie jest but na lata ;) to kwestia marki :))

Zasmuciłeś mnie, chciałem sobie zamówić skuszony designem i opisem, m.in "skóra garbowana w Polsce" itp ?

Opublikowano

Crockett & Jones Tetbury :-)
A w temacie (względnie, bo zależy to od definicji sneakersów) w Meindl Rialto robiłem ostatnio po 20 km dziennie w warunkach miejskich (oczywiście pieszo), nie odczuwając żadnych niewygód.

Opublikowano
6 godzin temu, Hidden napisał:

A czy ktoś zna jakieś bardzo, bardzo wygodne buty do długich miejskich wędrówek, a jednocześnie wyglądające dość minimalistycznie? 

Nie podałeś budżetu.

Jeżeli wędrówki obejmują też leśne ścieżki, wybrałbym Scarpę, np. Mojito Basic. Mojito to są okolice ideału wygody, chociaż raczej na wąskie stopy.

QS342A003-O11@10.thumb.jpg.313e74899ab40913c69515793e390e03.jpg

Jeżeli masz na myśli miejskie miasto, to ja założyłbym Clae Herbie, są naprawdę miękkie:

HERBIE-BLACK-3_4_1200x747.thumb.jpg.02cd211c070dd33b012d97f392abc440.jpg

Poza tym możesz po prostu do dowolnych butów dołożyć żelowe podpiętki i od razu podnieść komfort na dłuższe spacery.