Tomasz.Godziek.Poszetka Napisano 13 Październik 2017 Zgłoszenie Share Napisano 13 Październik 2017 Do wykonania kolekcji koszul RTW zaprosiliśmy specjalistyczną sprawdzoną polską szwalnię. Podczas naszej kilkuletniej współpracy w szyciu koszul na miarę mieliśmy okazję przekonać się do precyzji wykonania w zakresie kroju oraz szycia. W kolekcji znajdziecie: PoW, wąskiego bengala, button down (pin point), dżins, kołnierz klubowy, z mankietem koktajlowym. Więcej: link 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ekscelencja Napisano 13 Październik 2017 Zgłoszenie Share Napisano 13 Październik 2017 Piękne! Teraz tylko muszę sprawić aby któraś z moich mniej fajnych koszul miała drobny wypadek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kostek Napisano 13 Październik 2017 Zgłoszenie Share Napisano 13 Październik 2017 Szkoda, że tylko PoW z kentem. Krawat zielony z wełny challis w kwiaty już się sprzedał czy dopiero będzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solecalupo Napisano 13 Październik 2017 Zgłoszenie Share Napisano 13 Październik 2017 Fajne koszule, niestety za bardzo slim jak dla mnie To jest pewnie wersja z zaszewkami na plecach niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 13 Październik 2017 Zgłoszenie Share Napisano 13 Październik 2017 @poszetka.com, jaka jest długość wyłogów w koszuli button down? Czy dobrze widzę, że materiał to twill? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
50groszy Napisano 13 Październik 2017 Zgłoszenie Share Napisano 13 Październik 2017 4 godziny temu, lubo69 napisał: @poszetka.com, jaka jest długość wyłogów w koszuli button down? Czy dobrze widzę, że materiał to twill? Przecież piszę na stronie 7 cm xd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 13 Październik 2017 Zgłoszenie Share Napisano 13 Październik 2017 Przecież piszę na stronie 7 cm xd No jak piszesz na stronie no to OK. 2 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydlowsky Napisano 13 Październik 2017 Zgłoszenie Share Napisano 13 Październik 2017 Oxford Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz.Godziek.Poszetka Napisano 13 Październik 2017 Zgłoszenie Share Napisano 13 Październik 2017 W dniu 2.10.2017 o 22:16, MarcinJarosz napisał: Czy w najbliższym czasie będzie dostępna grenadyna w kolorze borowym? https://www.poszetka.com/pol_m_AKCESORIA_KRAWATY_GRENADYNA-200.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz.Godziek.Poszetka Napisano 13 Październik 2017 Zgłoszenie Share Napisano 13 Październik 2017 9 godzin temu, Kostek napisał: Szkoda, że tylko PoW z kentem. Krawat zielony z wełny challis w kwiaty już się sprzedał czy dopiero będzie? https://www.poszetka.com/product-pol-4206-krawat-bez-podszewki-wool-challis.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz.Godziek.Poszetka Napisano 13 Październik 2017 Zgłoszenie Share Napisano 13 Październik 2017 7 godzin temu, lubo69 napisał: @poszetka.com, jaka jest długość wyłogów w koszuli button down? Czy dobrze widzę, że materiał to twill? bawełna pin point / http://studenckaelegancja.pl/2014/05/o-tkaninach-koszulowych/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
50groszy Napisano 14 Październik 2017 Zgłoszenie Share Napisano 14 Październik 2017 12 godzin temu, lubo69 napisał: No jak piszesz na stronie no to OK. ups Chyba pomyliłem z mankietem xd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinJarosz Napisano 14 Październik 2017 Zgłoszenie Share Napisano 14 Październik 2017 11 godzin temu, poszetka.com napisał: https://www.poszetka.com/pol_m_AKCESORIA_KRAWATY_GRENADYNA-200.html Byłem już w czwartek i kupiłem Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 14 Październik 2017 Zgłoszenie Share Napisano 14 Październik 2017 Bardzo fajna kolekcja, miejmy nadzieję że to dopiero początek. Szkoda że zgodnie z ogólnoświatowymi trendami blogerskimi jak dżins to od razu z kołnierzem włoskim; może ten trend sponsoruje lobby producentów nieformalnych krawatów?;-) O producenta tkanin innego niż Monti nie pytam, żeby się nie dowiedzieć wzorem innej znanej na forum firmy że jest "renomowany" i "najwyższej jakości";-) Na wszelki wypadek wyjaśniam, że kibicuję Poszetce od momentu jej powstania i złośliwości zamierzone są jako motywacja:-) Czy mogę powtórzyć pytanie o długość wyłogów w koszuli button down? Ustaliliśmy że nie jest to 7 cm. Przepraszam jeśli jest napisane i nie umiem znaleźć. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz.Godziek.Poszetka Napisano 16 Październik 2017 Zgłoszenie Share Napisano 16 Październik 2017 W dniu 14.10.2017 o 11:01, lubo69 napisał: Bardzo fajna kolekcja, miejmy nadzieję że to dopiero początek. Szkoda że zgodnie z ogólnoświatowymi trendami blogerskimi jak dżins to od razu z kołnierzem włoskim; może ten trend sponsoruje lobby producentów nieformalnych krawatów?;-) O producenta tkanin innego niż Monti nie pytam, żeby się nie dowiedzieć wzorem innej znanej na forum firmy że jest "renomowany" i "najwyższej jakości";-) Na wszelki wypadek wyjaśniam, że kibicuję Poszetce od momentu jej powstania i złośliwości zamierzone są jako motywacja:-) Czy mogę powtórzyć pytanie o długość wyłogów w koszuli button down? Ustaliliśmy że nie jest to 7 cm. Przepraszam jeśli jest napisane i nie umiem znaleźć. Dobry wieczór, proszę wybaczyć opóźnioną odpowiedź, właśnie wróciliśmy ze szkoleń Hush Accelerate. Długość wyłogów: 8,5 cm. Oprócz Monti, korzystamy z tkanin firmy Mileta. Dziękujemy za motywację Dobranoc. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 16 Październik 2017 Zgłoszenie Share Napisano 16 Październik 2017 Dziękuję - elegancka i wyczerpująca odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phantom Napisano 16 Październik 2017 Zgłoszenie Share Napisano 16 Październik 2017 Właśnie dostałem biały twill z kołnierzem włoskim i mankietami portofino. Oprócz standardowego skrócenia rękawów, koszula leży świetnie. Pięknie wykrojony kołnierz i odpowiednia długość koszuli. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Friedman Napisano 19 Październik 2017 Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik 2017 A ja właśnie odebrałem krawaty z wełny challis i są naprawdę piękne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 19 Październik 2017 Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik 2017 Potwierdzam. Ostatnie moje dwa zakupy krawatowe z poszetka.com to challis i kaszmir; o ile mnie bardziej podoba się kaszmir, o tyle każde (!) wyjście w krawacie challis kończy się przynajmniej jednym komplementem otoczenia, głównie kobiet. Zacząłem już reagować niemal arogancko: "tak, tak, wiem że ładny...";-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinZG Napisano 19 Październik 2017 Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik 2017 Również chciałem wystawić pochwałę za koszule. W końcu slim, to faktycznie slim i nie muszę go dodatkowo taliować tak jak miało to miejsce np. w kolekcji skądinąd fajnych koszul Lancerto&Mr. Vintage. Szkoda, że jest tylko jeden dżins, chętnie wziąłbym jeszcze jakiś jaśniejszy, trochę "wycierany". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solecalupo Napisano 19 Październik 2017 Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik 2017 10 minut temu, marcinZG napisał: W końcu slim, to faktycznie slim i nie muszę go dodatkowo taliować tak jak miało to miejsce np. w kolekcji skądinąd fajnych koszul Lancerto&Mr. Vintage. A to ciekawe spostrzeżenie. Przeglądałem obie rozmiarówki i np. dla rozmiaru 176-182/40 Lancerto&Mr.Vintage (wersja slim bo tak są wykonane) ma w klatce 110 i w pasie 98 a odpowiadająca koszula z poszetki ma 112 w klatce i 98 w pasie zatem powinny leżeć identycznie ... jeśli faktycznie z Lancerto są luźniejsze to muszę przetestować bo niestety z poszetki dla mnie w pasie za ciasne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
astaroth Napisano 20 Październik 2017 Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2017 Dla mnie niestety też za ciasne. Strasznie podoba mi się biała koszula z mankietami koktajlowymi i już ja miałem w koszyku, kiedy stwierdziłem że nie chcę kolejnej koszuli z za dużym kołnierzykiem. Nosze kołnierzyk 39, a w tali potrzebuję co najmniej 98 cm. Mam bardzo wąską szyję Ostatnio kupiłem parę koszul Osovki i Profumo, niestety przy kołnierzyku 40 jak dociskam koszule krawatem żeby nie było widać przerw między szyją a kołnierzykiem wyłogi zachodzą na siebie ok. 1 cm, co wg. mnie nie wygląda dobrze. Dlatego pozostaje mi Luxire, chyba że macie inne sugestie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ekscelencja Napisano 20 Październik 2017 Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2017 Czy taliowanie tych koszul jest jak u Milera, Osovskiego czy może innych znanych i (nie)lubianych marek? Pytam o rzeczywiste odczucia a nie numerki wg tabelek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phantom Napisano 20 Październik 2017 Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2017 17 minut temu, Ekscelencja napisał: Czy taliowanie tych koszul jest jak u Milera, Osovskiego czy może innych znanych i (nie)lubianych marek? Pytam o rzeczywiste odczucia a nie numerki wg tabelek Osovski to dla mnie extra slim fit. Kupilem ostatnio koszule pin collar z kolnierzem klubowym I gdyby nie zaszewki, na ktorych zyskalem w obwodzie talii 4 cm, musialbym te koszule zwrocic. Jesli chodzi o poszetke, to fit dla mnie (oczywiscie w tym samym rozmiarze, czyli 40) jest doskonaly. Koszula ma tez zaszewki (po rozpruciu jakies 4 cm do obwodu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solecalupo Napisano 20 Październik 2017 Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2017 2 godziny temu, phantom napisał: Jesli chodzi o poszetke, to fit dla mnie (oczywiscie w tym samym rozmiarze, czyli 40) jest doskonaly. Koszula ma tez zaszewki (po rozpruciu jakies 4 cm do obwodu). Tylko wyprucie zaszewek zostawia ślady (przynajmniej takie mam doświadczenia z koszulami z Milera) więc jak dla mnie zostają niestety tylko koszule do Szarmanta (rozmiarówka ta sama co z poszetki ale właśnie bez zaszewek czyli te 4 cm więcej w talii) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi