Skocz do zawartości

poszetka.com

Luciano

Rekomendowane odpowiedzi

Do wykonania kolekcji koszul RTW zaprosiliśmy specjalistyczną sprawdzoną polską szwalnię. Podczas naszej kilkuletniej współpracy w szyciu koszul na miarę mieliśmy okazję przekonać się do precyzji wykonania w zakresie kroju oraz szycia.  W kolekcji znajdziecie: PoW, wąskiego bengala, button down (pin point), dżins, kołnierz klubowy, z mankietem koktajlowym. Więcej: link

pol_pl_blekitna-koszula-w-Kratke-Ksiecia

pol_pl_blekitna-koszula-button-down-4191

4188_2.jpg

4189_3.jpg

• Like 2
  • Oceniam pozytywnie 1

Bardzo fajna kolekcja, miejmy nadzieję że to dopiero początek. Szkoda że zgodnie z ogólnoświatowymi trendami blogerskimi jak dżins to od razu z kołnierzem włoskim; może ten trend sponsoruje lobby producentów nieformalnych krawatów?;-) O producenta tkanin innego niż Monti nie pytam, żeby się nie dowiedzieć wzorem innej znanej na forum firmy że jest "renomowany" i "najwyższej jakości";-)

Na wszelki wypadek wyjaśniam, że kibicuję Poszetce od momentu jej powstania i złośliwości zamierzone są jako motywacja:-)

Czy mogę powtórzyć pytanie o długość wyłogów w koszuli button down? Ustaliliśmy że nie jest to 7 cm. Przepraszam jeśli jest napisane i nie umiem znaleźć.

• Like 1
  • Oceniam pozytywnie 1

W dniu 14.10.2017 o 11:01, lubo69 napisał:

Bardzo fajna kolekcja, miejmy nadzieję że to dopiero początek. Szkoda że zgodnie z ogólnoświatowymi trendami blogerskimi jak dżins to od razu z kołnierzem włoskim; może ten trend sponsoruje lobby producentów nieformalnych krawatów?;-) O producenta tkanin innego niż Monti nie pytam, żeby się nie dowiedzieć wzorem innej znanej na forum firmy że jest "renomowany" i "najwyższej jakości";-)

Na wszelki wypadek wyjaśniam, że kibicuję Poszetce od momentu jej powstania i złośliwości zamierzone są jako motywacja:-)

Czy mogę powtórzyć pytanie o długość wyłogów w koszuli button down? Ustaliliśmy że nie jest to 7 cm. Przepraszam jeśli jest napisane i nie umiem znaleźć.

Dobry wieczór, 

proszę wybaczyć opóźnioną odpowiedź, właśnie wróciliśmy ze szkoleń Hush Accelerate. 

Długość wyłogów: 8,5 cm.
Oprócz Monti, korzystamy z tkanin firmy Mileta.

Dziękujemy za motywację :)

Dobranoc.

• Like 1

Potwierdzam. Ostatnie moje dwa zakupy krawatowe z poszetka.com to challis i kaszmir; o ile mnie bardziej podoba się kaszmir, o tyle każde (!) wyjście w krawacie challis kończy się przynajmniej jednym komplementem otoczenia, głównie kobiet. Zacząłem już reagować niemal arogancko: "tak, tak, wiem że ładny...";-)

• Oceniam pozytywnie 1

Również chciałem wystawić pochwałę za koszule. W końcu slim, to faktycznie slim i nie muszę go dodatkowo taliować tak jak miało to miejsce np. w kolekcji skądinąd fajnych koszul Lancerto&Mr. Vintage. Szkoda, że jest tylko jeden dżins, chętnie wziąłbym jeszcze jakiś jaśniejszy, trochę "wycierany".

10 minut temu, marcinZG napisał:

W końcu slim, to faktycznie slim i nie muszę go dodatkowo taliować tak jak miało to miejsce np. w kolekcji skądinąd fajnych koszul Lancerto&Mr. Vintage.

A to ciekawe spostrzeżenie. Przeglądałem obie rozmiarówki i np. dla rozmiaru 176-182/40 Lancerto&Mr.Vintage (wersja slim bo tak są wykonane) ma w klatce 110 i w pasie 98 a odpowiadająca koszula z poszetki ma 112 w klatce i 98 w pasie zatem powinny leżeć identycznie ... jeśli faktycznie z Lancerto są luźniejsze to muszę przetestować bo niestety z poszetki dla mnie w pasie za ciasne :(

Dla mnie niestety też za ciasne. Strasznie podoba mi się biała koszula z mankietami koktajlowymi i już ja miałem w koszyku, kiedy stwierdziłem że nie chcę kolejnej koszuli z za dużym kołnierzykiem.

Nosze kołnierzyk 39, a w tali potrzebuję co najmniej 98 cm. Mam bardzo wąską szyję :) Ostatnio kupiłem parę koszul Osovki i Profumo, niestety przy kołnierzyku 40 jak dociskam koszule krawatem żeby nie było widać przerw między szyją a kołnierzykiem  wyłogi zachodzą na siebie  ok. 1 cm, co wg. mnie nie wygląda dobrze. Dlatego  pozostaje mi Luxire, chyba że macie inne sugestie. 

17 minut temu, Ekscelencja napisał:

Czy taliowanie tych koszul jest jak u Milera, Osovskiego czy może innych znanych i (nie)lubianych marek? Pytam o rzeczywiste odczucia a nie numerki wg tabelek :)

Osovski to dla mnie extra slim fit. Kupilem ostatnio koszule pin collar z kolnierzem klubowym I gdyby nie zaszewki, na ktorych zyskalem w obwodzie talii 4 cm, musialbym te koszule zwrocic.

Jesli chodzi o poszetke, to fit dla mnie (oczywiscie w tym samym rozmiarze, czyli 40) jest doskonaly. Koszula ma tez zaszewki (po rozpruciu jakies 4 cm do obwodu).

2 godziny temu, phantom napisał:

Jesli chodzi o poszetke, to fit dla mnie (oczywiscie w tym samym rozmiarze, czyli 40) jest doskonaly. Koszula ma tez zaszewki (po rozpruciu jakies 4 cm do obwodu).

Tylko wyprucie zaszewek zostawia ślady (przynajmniej takie mam doświadczenia z koszulami z Milera) więc jak dla mnie zostają niestety tylko koszule do Szarmanta (rozmiarówka ta sama co z poszetki ale właśnie bez zaszewek czyli te 4 cm więcej w talii) :)