Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
11 minut temu, poszetka.com napisał:

Nie będziemy uzupełniali rozmiarówki flaneli. 

Za 2 tygodnie nowa kolekcja koszul wiosna / lato.

I dobrze, może zima wreszcie się skończy. Kiedy można spodziewać się nowej kolekcji krawatów ?

Opublikowano

28423992_1641661989259131_54020783675805

Przedstawiamy naszą pierwszą wiosenną nowość りゃ kolekcję poszetek z drzeworytami mistrza Hiroshige Andō.

は Do Waszej dyspozycji 3 projekty z cyklu: "Sto słynnych widoków Edo",

は Wykonane z najwyższej klasy angielskiej naturalnej tkaniny z rejonu Macclesfield, w wielkości oddającej detale dzieła (40 x 40 cm),

は wyjątkowy materiał, który mogliście już poznać z kolekcji poszetek Macclesfield, mieszanka kaszmir + modal + bawełna dająca poszetce wyjątkową elastyczność i delikatną przezroczystość,

は Projekt realizujemy we współpracy z Muzeum Narodowe w Warszawie w limitowanej ilości 50 sztuk,

は więcej: http://bit.ly/2zakXlF

Zapraszamy / かんゆう

• Like 2
Opublikowano

28619417_1643453922413271_47151955066739

Poszetka dla Kobiet ⚢

Od jakiegoś czasu dopingujecie nas w tym temacie, podsuwając pomysły na kolejne produkty dla płci pięknej.

Stało się, po apaszkach i fularach, przyszedł czas na kolejną nowość: wiosenne wełniane szale.

⚭ tkanina: Włochy, 
⚭ wymiar: 100 x 105 cm,
⚭ ręcznie wykańczane, uszycie jednego szala to 3-4 godziny ręcznej pracy, 
⚭ kolekcja została uszyta przez naszą miłą krawcową Panią Jadzię.

Z okazji Dnia Kobiet dziś mają specjalną cenę -10% / https://www.poszetka.com/pol_m_APASZKI-294.html

Opublikowano

Proszę bardzo. Zestawienie dwóch zdjęć, które obiegło piłkarski swiat podczas MS2014. Podkreśla diametralne roznice kulturowe i stylu życia między dwiema grupami. Za nimi idą różnice w stylu gry i "noszenia sie", bo chodzi o coś więcej niż tylko ubranie. Widać,  że dla Włochów te garnitury to druga skóra. Moim zdaniem są w tym bardziej wiarygodni od Synów Albionu, ale szacunek dla jednych i drugich. Za osiągnięcia w dziedzinie ubioru i za to jak promują swoje kraje za granicą. Dla mnie obie ekipy wyglądają imponujaco.

Zdjecie:

http://www.repubblica.it/speciali/mondiali/brasile2014/2014/06/14/foto/brasile_2014_italia-inghilterra_sfida_di_stile_trovate_le_differenze-88960278/1/

• Like 1
  • Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Właśnie odebrałem krawat ancient madder. Przyznam, że był to długo wyczekiwany krawat bo zarówno kolorystyka jak i materiał bardzo mi się podobał. Zarówno do wykonania jak i materiału nie mam zastrzeżeń choć przyznam, że ancient madder od Zack Roman jest przyjemniejszy w dotyku i ma ładniejszą fakturę. Kolorystyka (ja zamówiłem szary) - piękna! Niestety jest i łyżka dziegciu ... krawat nie trzyma wymiarów. Szerokość to niestety 7,6 cm a nie deklarowane 8 cm (i tak jest niestety prawie zawsze ... mam wool challis , szantung, ...) i zawsze to samo ... brakuje średnio 0,5 cm gdzie te krawaty byłyby o wiele ładniejsze gdyby miały nawet 8,5 ... niby to niewiele ale robi różnicę i "ciągnie" w stronę "śledzia" a nie pięknego krawata. Myślę, że warto na przyszłość zwrócić na to uwagę :) 

IMG_0885.thumb.JPG.4abb1c27c6213a680df704e5a46cd151.JPG

• Like 1
  • Oceniam pozytywnie 3
Opublikowano
5 godzin temu, Katullus napisał:

Jak już się skarżymy na handmade, to u mnie w trzech krawatach też jest 7,5 cm, no i w jednym końcówka wygląda dość słabo, załączam zdjęcie.

U mnie jest podobnie i to niestety rzuca się w oczy. Handmade nie jest dla mnie synonimem "niedokładnie" czy "niestarannie"...

• Like 1
  • Oceniam pozytywnie 1