Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tez moze byc. W mojej koszuli od Osovskiego z oxfordu Tessitura Monti, sladow po odpruciu zaszewek i wyprasowaniu nie ma.

Koszule Szarmanta tez sa dla mnie idealne (nie liczac rekawow za dlugich o 3 cm), moze mozna by je tylko wydluzyc o 1,2 cm (koszule).

Generalnie najbardziej lubie Profuomo Sky Blue.

Milera jeszcze nie mam.

Opublikowano
✌︎ Miasta Polski w Poszetce ✌︎ Gdańsk ✌︎ Wrocław ✌︎ Poznań 

https://www.poszetka.com/pol_m_AKCESORIA_POSZETKI_WZORY-AUTORSKIE-311.html

Z tej okazji dziś mamy dla Was niespodziankę: dni darmowej dostawy (dot. wszystkich przesyłek z przedpłatą: paczkomaty, poczta, fedex)

Projekt: Daria Solak Illustrations
Zdjęcie: Ra2nski

23231526_1518213814937283_52465011275599

Opublikowano
W dniu 19.10.2017 o 16:28, FONos napisał:

A to ciekawe spostrzeżenie. Przeglądałem obie rozmiarówki i np. dla rozmiaru 176-182/40 Lancerto&Mr.Vintage (wersja slim bo tak są wykonane) ma w klatce 110 i w pasie 98 a odpowiadająca koszula z poszetki ma 112 w klatce i 98 w pasie zatem powinny leżeć identycznie ... jeśli faktycznie z Lancerto są luźniejsze to muszę przetestować bo niestety z poszetki dla mnie w pasie za ciasne :(

Uzupełnię jeszcze informację, że koszule z Poszetki w rozmiarze 176-182/39 leżą na mnie w talii tak samo dobrze jak Lancerto & Mr. Vintage w rozmiarze 176-182/38, z tym że Lancerto w tym rozmiarze wpijały mi się pod pachami i musiałem je wymienić na 39 i robić zaszewki. Koszule z Poszetki wg mnie są bardzo slim fit, co akurat mi odpowiada, ale do tego stopnia, że przy mojej bardzo szczupłej posturze, chudych rękach i malutkich nadgarstkach nie jestem w stanie zapiąć rękawa na ciaśniejszy guzik.

Opublikowano
23 minuty temu, marcinZG napisał:

Koszule z Poszetki wg mnie są bardzo slim fit

To bardzo dziwne, bo ja właśnie zrezygnowałem z zakupów z powodu rozmiarówki. Noszę Vistulę (Lantier, Lambert) 40 w slim i ma w klatce wg rozmiarów na stronie 106 cm. Leży idealnie. Poszetka przy kołnierzyku 40 ma 112 cm. Może w Twoim rozmiarze 39 to się sprawdza, bo w Vistuli jest 106, a w Poszetce 108, to niewielka różnica. Ale już przy kołnierzyku 40 robi się większa

Opublikowano

Dziękuję za wymianę doświadczeń i analizę rozmiarówki koszul. Długo pracowaliśmy nad tą konstrukcją. Przez trzy lata szyliśmy tylko na miarę i uzsykanie jednego kroju, który będzie najbardziej uniwersalny to nie jest łatwe zadanie. Dlatego nasza pierwsza kolekcja dopiero w tym roku miała premierę. Na razie jesteśmy zadowoleni z efektów- sądząc głównie po sprzedaży w sklepie stacjonarnym. W 80 % klienci wychodzą bez konieczności przeróbek. Dla panów z mocno sportową sylwetką problemem moga być węższe rękawy. Taliowanie samej koszuli nie jest zbyt przesadne. Rzeczywiście w razie potrzeby można popuścić zaszewki, jednak nie mam pewności co do pozostawienia śladów na materiale. Na razie nie mieliśmy takiego przypadku, ale jak tylko się przytrafi to zdamy relację:) Od 14 listopada będą ponownie dostępne najmniejsze rozmiary, które sprzedały się najszybciej tj. 38,39,40. Pod koniec miesiąca kolejne 5 modeli, w tym dwie flanele i oxfordy button down. 

Dobrej nocy.

• Like 2
Opublikowano

Ruszamy z naszą coroczną promocją, premiującą duże zamówienia ✌︎ ✌︎ ✌︎

Zasady bez zmian: 
☇ wystarczy złożyć zamówienie na min. 2 produkty (za conajmniej 250 pln), przejść do koszyka, najechać na wybrany produkt gratisowy, kliknąć "wybierz ten prezent".

W zależności od wartości koszyka, wytypowaliśmy ponad 50 darmowych produktów z naszej oferty: w tym poszetki, krawaty z kaszmiru, muchy.

Udanych łowów 1f642.png:) Zapraszamy na www.poszetka.com

23509122_1523164477775550_23147324220576