JDC Napisano 2 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2014 Odwiedziłem Twojego bloga, przekraczasz wszelkie granice: "skarpety (od lewej) - (bordowe) Cropp i ( brązowe) noname z secondhandu" Nie wiem co jest złego w zakupach z secondhandu. Higiena? Skarpety były nowe. Że "noname"? A co wszystko musi być od projektantów albo z górnej półki? chyba najlepszym przykładem jest Secondhand Dandy... I te buty na drewnianej podeszwie... http://jacobsdresscode.blogspot.com/2014/01/buty-na-dzis-mango.html Cóż butów nie widziałem na żywo i nie wiem co chodzi z tą "drewnianą" podeszwą, ale kształt kopyta jest bardzo zgrabny, dlatego zwróciły moją uwagę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 2 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2014 Cóż butów nie widziałem na żywo i nie wiem co chodzi z tą "drewnianą" podeszwą, Nie wiesz co sam wypisujesz na swojej stronie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pierogiruskie Napisano 2 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2014 Panowie, nie ma sensu chyba atakować kolegi, moim zdaniem fajnie, że stara się różnych rzeczy dowiedzieć na tym forum. Ale faktem jest, że z blogiem chyba się pośpieszyłeś. Musisz sobie zdawać sprawę, że tego typu blogi są często odbierane jako wykładnia przez ludzi, którzy dopiero się uczą stylu w doborze garderoby. Skoro sam nie jesteś pewien tego co proponujesz, zachowałbym dużą ostrożność o tym pisząc, bo zamiast pomagać ludziom, możesz im szkodzić... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beere Napisano 2 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2014 Cóż butów nie widziałem na żywo i nie wiem co chodzi z tą "drewnianą" podeszwą, ale kształt kopyta jest bardzo zgrabny, dlatego zwróciły moją uwagę Koledze chodziło o to, że podeszwy nie są zrobione z drewna, jak napisałeś na blogu, a z kruponu podeszwowego, gumy, czasem skóry i pewnie czegoś jeszcze (o czym pewnie inni koledzy potrafią powiedzieć więcej). Warto sprawdzić przed postem, mniej osób się przyczepi/zostanie wprowadzone w błąd. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JDC Napisano 3 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2014 Koledze chodziło o to, że podeszwy nie są zrobione z drewna, jak napisałeś na blogu, a z kruponu podeszwowego, gumy, czasem skóry i pewnie czegoś jeszcze (o czym pewnie inni koledzy potrafią powiedzieć więcej). Warto sprawdzić przed postem, mniej osób się przyczepi/zostanie wprowadzone w błąd. Pozdrawiam Dzięki za sprostowanie. Faktycznie może z tym drewnem to przesada, aczkolwiek taka informacja widniała na stronie producenta, co dla mnie też było podejrzane i dziwne. Teraz już to zmienili. Na przyszłość, jak już pisałem, postaram się dokładnie wszystko posprawdzać. Przepraszam, że wywołałem falę hejtów i zawiązała się niemiła dyskusja. A teraz żeby nie było offtopowania, wrzucam co miałem dziś na nogach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubus004 Napisano 3 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2014 CCC? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luca Napisano 3 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2014 Raczej G&B Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JDC Napisano 3 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2014 CCC? Zgadza się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orphan Napisano 3 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2014 Lasockie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarek Napisano 3 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2014 Zgadza się. Ładne, ten model można jeszcze dostać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orphan Napisano 3 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2014 Ładne, ten model można jeszcze dostać? Na pierwszy rzut oka ładne - niestety jakość poniżej jakiejkolwiek krytyki. Nie polecam nikomu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luca Napisano 3 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2014 Zgadza się.Nie zgadlbym a jaka jest jakość skóry jak na takie buty?Edit: odp wyżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubus004 Napisano 3 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2014 Nie ma tragedii, buty mocno budżetowe, wymagają dbania i pielęgnacji bo kolor dosyć szybko schodzi. No, ale na woły robocze, w małym budżecie, tragedii nie ma. Przy anatomii mojej stopy są wygodne, z trwałością również nie jest źle, więc nie ma czego hejtować. Na pewno nie aspirują nawet do półki średniej, ale nie ma tragedii jak za tą cenę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JDC Napisano 3 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2014 Ogólne wrażenia są ok. Skóra twarda i na początku ociera jak diabli. Ale kupiłem je w przecenie 40% więc chyba nie najgorzej. A jest to model z jesieni, więc zostały tylko pojedyncze modele w wybranych salonach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Awopiotr Napisano 4 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 4 Kwiecień 2014 Doucal's Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Matty Napisano 5 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 5 Kwiecień 2014 W jaki sposób zawiązałeś te buty tak a nie inaczej? Proszę o grafikę, jeśli to możliwe, bo nie wiem, czy ja uzyskując taki sam efekt nie kręcę czegoś w tym wiązaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wally Napisano 5 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 5 Kwiecień 2014 http://www.fieggen.com/shoelace/straightbarlacing.htm Z drobną modyfikacją pomiędzy rzędem 3 i 4 Edit: albo http://www.fieggen.com/shoelace/sawtoothlacing.htm , nie widzę dokładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarek Napisano 5 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 5 Kwiecień 2014 U mnie na nogach coś takiego dziś:Nord wiosenno-jesienny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Awopiotr Napisano 5 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 5 Kwiecień 2014 nie W jaki sposób zawiązałeś te buty tak a nie inaczej? Proszę o grafikę, jeśli to możliwe, bo nie wiem, czy ja uzyskując taki sam efekt nie kręcę czegoś w tym wiązaniu. W najprostszy sposób wg mnie czyli opisany na stronie Iana jako Shoe Shop: http://www.fieggen.com/shoelace/shoeshoplacing.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pafcio0 Napisano 5 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 5 Kwiecień 2014 CT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MonsieurMouchoir Napisano 5 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 5 Kwiecień 2014 Alden Cordovan 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
narcissism Napisano 11 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 11 Kwiecień 2014 Jakość będzie musieli mi wybaczyć. Wszystko inne - PROSZĘ! Wybaczcie mi. Moje pierwsze zdjęcia i moje pierwsze "takie" buty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kidler Napisano 11 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 11 Kwiecień 2014 Dzisiaj wiosennie. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 11 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 11 Kwiecień 2014 Jest post więc postanowiłem odbyć "pokutę" - zamówiłem Gordony z Zalando. Niestety są dobre, nie gniotą, nie cisną, nie zalewają się krwią, mają te same wymiary (sprawdziłem suwmiarką). Cały plan pokutowania psu na budę. Odsyłać i czekać na kolejną parę? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadam Napisano 11 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 11 Kwiecień 2014 Sorry za offtop,Nowaluc jakie spodnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi