Skocz do zawartości

Jakie buty mam dziś na sobie

kamil

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 16,8k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

@Ataman jak się sprawują?

Przymierzałem je ostatnio w Gdańsku i przy rozmiarze 10,5 wydawały mi sie długie - ostatecznie nie kupiłem ale zrobie jeszcze jedno podejście.

Bardzo dobrze się sprawują. Jestem z nich bardzo zadowolony. Od jakiegoś pół roku noszę je przynajmniej raz w tygodniu. Do tej pory nie miałem przekonania do tego typu butów. Ale tu chyba marka, jakość i wykonanie robi robotę.

Czy powinienem was przekonywać, że to męska torba, czy ten pomysł jest skazany na porażkę? ;)

Generalnie, wyrazy mężczyzna oraz torba/torebka nie idą w parze. Jest to wymysł projektantów wiadomej orientacji, po to zeby swiat przez wybiegi oswoić z tym widokiem... Bo chcieli sobie takie nosić... Niestety... Rowniez mężczyźni zaczęli takie nosić...

Sa rzeczy zarezerwowane dla kobiet, sa dla mężczyzn, i nie powinnismy tego na sile zmieniać...

Pewnie zaniedlugo bedziemy tutaj czytac o podkładach do makijażu jak tak dalej pójdzie...

Hmmm... ale gdzie tkwi błąd w podejściu? Podchodząc całkowicie neutralnie do tematu, jakie są argumenty "za"?

Pomijam kwestie z czego się taka torba wywodzi (damskie kolekcje) - chyba, że się mylę i posiada swoje zapomniane dziś wzorce w klasyce męskiej elegancji... ok. choć męskiego stylu (wyrzucając chwilowo elegancję do kosza). 

chyba, że się mylę i posiada swoje zapomniane dziś wzorce w klasyce męskiej elegancji... ok. choć męskiego stylu (wyrzucając chwilowo elegancję do kosza). 

Nie ma wiele wspólnego z klasyką. Właściwie, z klasyką łączy ją tylko bardzo oddany męskiej klasyce producent.

@Whitesnake: podpiszę się pod 999 z 1000 Twoich stylizacji/decyzji/wyborów... ale taka torba jest IMHO dramatyczna, skórzany "worek na ziemniaczki" - rozumiem renomowany producent, wysyp toreb na Piti ... ale nie... i nie ma nic wspólnego z przydawaniem męskości (bo nie w tym rzecz). Fajne są nowe trendy posiadające jakieś osadzenie, historię, protoplastów w klasyce... nawet luźne wariacje, biżuteria (łańcuszki, sygnety etc.)... jednak torba typu shopper no pasaran... 

• Oceniam pozytywnie 6

@Whitesnake: podpiszę się pod 999 z 1000 Twoich stylizacji/decyzji/wyborów... ale taka torba jest IMHO dramatyczna, skórzany "worek na ziemniaczki" -

To dwa komplementy. Klasyka ma być klasyczna i cieszę się, że Ci się podoba, a torba nie ma być klasyczna... i fajnie, że opinie na jej temat są podzielone. Lubię takie mocniejsze akcenty - szczególnie w połączeniu z klasyką. Można się nawet zastanowić, co u mniej oswojonego widza wywołuje większe emocje w takim zestawieniu: nietypowa forma torby, czy dwurzędowy garnitur bez żadnej okazji? Głowy nie dam, że zawsze będzie to torba.

• Oceniam pozytywnie 2