Skocz do zawartości

Jakie buty mam dziś na sobie

kamil

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 16,7k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Pogoda dała pretekst, aby przygotować do użytkowania nowy nabytek (wersja oficjalna). Buty mam więc niby na sobie,

ale w terenie jeszcze sprawdzane nie były. Takie małe oszustwo, ale nie mogłem się oprzeć pokusie, by je choć w domu na razie ponosić

(wypastowane i pachnące).

Przy tej okazji dziękuję koledze Adamowi (Whitesnake) za merytoryczne wsparcie

jakiego udzielił mi przed zakupem tych zjawiskowych (moich i kota zdaniem) trzewików :-P.

attachicon.gifislay 1.jpgattachicon.gifislay 3.jpgattachicon.gifislay 4.jpg

Tak sobie myślę, że ta para zasługuje na osobną recenzję w dziale "trzewikowym", którą

zapewne za jakiś czas popełnię.

A co to za buty?

Obstawiam, że CJ model Islay :)

Gratuluje zakupu! Świetne buty. A z tymi podwiniętym nogawkami na tych zdjęciach prezentują się ciut jak glany  :-P

BINGO

post-6001-0-40898200-1441903650_thumb.jp

Tak podwinąłem, w celach prezentacyjnych ;-)

Choć fakt, mam słabość do tego stylu i wyrobów "glanopodobnych" (powikłania po czasach burzliwej młodości :-P ).

• Oceniam pozytywnie 6

Według mnie można założyć jakieś ciekawe skarpety do butow żeglarskich. Szczególnie gdy jest chłodniej, albo buty są "bardziej jesienne", z grubszej skóry, czy na ciemnej podeszwie.

Można wszystko, tylko margines pomiędzy "wygląda ok", a "śmieszne do przesady" jest bardzo wąski. Czasem brązowe boat shoe's łączone są ze skarpetami w stylizacjach preppy, ale towarzyszą im przeważnie grubo dziergane swetry, klimaty "wodne" i  jesienne okolice północno-wschodnich rejonów USA. A u nas? Mazury w listopadzie? Osobiście odstawiłbym to obuwie po "sezonie", niż szukał pomysłu na wykorzystanie. Dłużej posłużą we właściwym sobie celu.

Chyba nie dojdziemy do konsensusu. :) Oczywiście, że znaczenie ma "górna" część zestawu. Przykładowo jeans'y i grubszy sweter. Zastanawiałem się na luźniejszymi butami na chłodniejsze dni i ze względu na wygodę wybrałem właśnie buty żeglarskie. Z racji temperatur wydaje mi się, że można założyć skarpety.

Chyba podobnie ma się sytuacja z loafersami? - zależy co jest "u góry".

post-5751-0-41029400-1442138922_thumb.jp

Chyba nie dojdziemy do konsensusu. :) Oczywiście, że znaczenie ma "górna" część zestawu. Przykładowo jeans'y i grubszy sweter. Zastanawiałem się na luźniejszymi butami na chłodniejsze dni i ze względu na wygodę wybrałem właśnie buty żeglarskie. Z racji temperatur wydaje mi się, że można założyć skarpety.

Chyba podobnie ma się sytuacja z loafersami? - zależy co jest "u góry".

Porównywanie loafersów z boat shoes chyba nie jest najlepszym pomysłem: to są dwie zupełnie różne grupy obuwia i dla każdej są osobne zasady noszenia. Ja obstaję przy swoim: boat shoes nigdy ze skarpetami

Lustro się pięknie trzyma

• Oceniam pozytywnie 1

Ja obstaję przy swoim: boat shoes nigdy ze skarpetami

Nie zawsze na jachcie jest 30 stopni czy chociaż 20, więc co zrobimy, gdy jest 15 i bez skarpetek za zimno? Nie można już wtedy używać na żaglówce butów żeglarskich? Szczególnie, że są całkiem ciepłe modele tych butów, chyba nieprzypadkowo? Więc... moim zdanie skarpetki do butów żeglarskich są zdecydowanie dozwolone, jedynie w przypadku krótkich spodenek wyglądałyby to bardzo źle.