maciato Napisano 10 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Wrzesień 2015 Wysłużone? Ile mają lat? Jak oceniasz intensywność ich noszenia? Buty kupione jakoś na początku lata; mam je na sobie pewnie czwarty albo piąty raz. Nie było okazji do intensywniejszego noszenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Tanatos70 Napisano 10 Wrzesień 2015 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 10 Wrzesień 2015 Pogoda dała pretekst, aby przygotować do użytkowania nowy nabytek (wersja oficjalna). Buty mam więc niby na sobie, ale w terenie jeszcze sprawdzane nie były. Takie małe oszustwo, ale nie mogłem się oprzeć pokusie, by je choć w domu na razie ponosić (wypastowane i pachnące). Przy tej okazji dziękuję koledze Adamowi (Whitesnake) za merytoryczne wsparcie jakiego udzielił mi przed zakupem tych zjawiskowych (moich i kota zdaniem) trzewików . Tak sobie myślę, że ta para zasługuje na osobną recenzję w dziale "trzewikowym", którą zapewne za jakiś czas popełnię. 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 10 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Wrzesień 2015 Tanatos70 --- GRATULUJE!!!!!!!!! Ta para zdecydowanie zasługuje na recenzję. Czekam z niecierpliwością. P.S. W zeszłym tygodniu w trakcie pobutu w Oksfordzie, udało się kupić moje pierwsze C&J - oxfordy z granatowego zamszu - w bardzo okazyjnej cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ataman Napisano 10 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Wrzesień 2015 Pogoda dała pretekst, aby przygotować do użytkowania nowy nabytek (wersja oficjalna). Buty mam więc niby na sobie, ale w terenie jeszcze sprawdzane nie były. Takie małe oszustwo, ale nie mogłem się oprzeć pokusie, by je choć w domu na razie ponosić (wypastowane i pachnące). Przy tej okazji dziękuję koledze Adamowi (Whitesnake) za merytoryczne wsparcie jakiego udzielił mi przed zakupem tych zjawiskowych (moich i kota zdaniem) trzewików . islay 1.jpgislay 3.jpgislay 4.jpg Tak sobie myślę, że ta para zasługuje na osobną recenzję w dziale "trzewikowym", którą zapewne za jakiś czas popełnię. A co to za buty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wally Napisano 10 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Wrzesień 2015 A co to za buty? Obstawiam, że CJ model Islay Gratuluje zakupu! Świetne buty. A z tymi podwiniętym nogawkami na tych zdjęciach prezentują się ciut jak glany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tanatos70 Napisano 10 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Wrzesień 2015 Obstawiam, że CJ model Islay Gratuluje zakupu! Świetne buty. A z tymi podwiniętym nogawkami na tych zdjęciach prezentują się ciut jak glany BINGO Tak podwinąłem, w celach prezentacyjnych Choć fakt, mam słabość do tego stylu i wyrobów "glanopodobnych" (powikłania po czasach burzliwej młodości ). 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beny23 Napisano 10 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Wrzesień 2015 Piękne CJs. U mnie dzisiaj deszczowo. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 10 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Wrzesień 2015 TJ 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proki1971 Napisano 10 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Wrzesień 2015 Tanatos70, gratuluję nabytku. Rewelacyjne, sam z chęcią bym takie nosił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 11 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 11 Wrzesień 2015 Tanatos70 Gratuluje! Niech ci służą.Ja przedłużam sezon na loafersy, na trzewiki przyjdzie jeszcze czas 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 11 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 11 Wrzesień 2015 Ładna fototapeta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 11 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 11 Wrzesień 2015 Ładna fototapeta Racja. Dzisiejsze telefony nie znają umiaru w rozmiarach. Wkleiłem ponownie po zmniejszeniu i przywróceniu kolorów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 11 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 11 Wrzesień 2015 Teraz fototapeta, na tle której robiłeś zdjęcie wygląda jeszcze lepiej! edycja: A same buty całkiem ładne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beny23 Napisano 11 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 11 Wrzesień 2015 TGIF 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roelegant Napisano 12 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 12 Wrzesień 2015 Pogoda dopisała dziś Sperry 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Omerta Napisano 13 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 13 Wrzesień 2015 Boat shoes + skarpety? - Czy to nie grzech śmiertelny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 13 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 13 Wrzesień 2015 Boat shoes + skarpety? - Czy to nie grzech śmiertelny? na Oceanie Arktycznym do przyjęcia 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 13 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 13 Wrzesień 2015 Według mnie można założyć jakieś ciekawe skarpety do butow żeglarskich. Szczególnie gdy jest chłodniej, albo buty są "bardziej jesienne", z grubszej skóry, czy na ciemnej podeszwie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 13 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 13 Wrzesień 2015 Według mnie można założyć jakieś ciekawe skarpety do butow żeglarskich. Szczególnie gdy jest chłodniej, albo buty są "bardziej jesienne", z grubszej skóry, czy na ciemnej podeszwie. Można wszystko, tylko margines pomiędzy "wygląda ok", a "śmieszne do przesady" jest bardzo wąski. Czasem brązowe boat shoe's łączone są ze skarpetami w stylizacjach preppy, ale towarzyszą im przeważnie grubo dziergane swetry, klimaty "wodne" i jesienne okolice północno-wschodnich rejonów USA. A u nas? Mazury w listopadzie? Osobiście odstawiłbym to obuwie po "sezonie", niż szukał pomysłu na wykorzystanie. Dłużej posłużą we właściwym sobie celu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 13 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 13 Wrzesień 2015 Chyba nie dojdziemy do konsensusu. Oczywiście, że znaczenie ma "górna" część zestawu. Przykładowo jeans'y i grubszy sweter. Zastanawiałem się na luźniejszymi butami na chłodniejsze dni i ze względu na wygodę wybrałem właśnie buty żeglarskie. Z racji temperatur wydaje mi się, że można założyć skarpety. Chyba podobnie ma się sytuacja z loafersami? - zależy co jest "u góry". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 13 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 13 Wrzesień 2015 Na chwilę wróciło lato. Loafersy Doucal's ufarbowane na jasny brąz przez Sami-Wiecie-Kogo:-) 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. maciato Napisano 13 Wrzesień 2015 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 13 Wrzesień 2015 Meermin 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulyt50 Napisano 13 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 13 Wrzesień 2015 Lustro się pięknie trzyma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Omerta Napisano 14 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 14 Wrzesień 2015 Chyba nie dojdziemy do konsensusu. Oczywiście, że znaczenie ma "górna" część zestawu. Przykładowo jeans'y i grubszy sweter. Zastanawiałem się na luźniejszymi butami na chłodniejsze dni i ze względu na wygodę wybrałem właśnie buty żeglarskie. Z racji temperatur wydaje mi się, że można założyć skarpety. Chyba podobnie ma się sytuacja z loafersami? - zależy co jest "u góry". Porównywanie loafersów z boat shoes chyba nie jest najlepszym pomysłem: to są dwie zupełnie różne grupy obuwia i dla każdej są osobne zasady noszenia. Ja obstaję przy swoim: boat shoes nigdy ze skarpetami Lustro się pięknie trzyma 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolekcjoner21 Napisano 14 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 14 Wrzesień 2015 Ja obstaję przy swoim: boat shoes nigdy ze skarpetami Nie zawsze na jachcie jest 30 stopni czy chociaż 20, więc co zrobimy, gdy jest 15 i bez skarpetek za zimno? Nie można już wtedy używać na żaglówce butów żeglarskich? Szczególnie, że są całkiem ciepłe modele tych butów, chyba nieprzypadkowo? Więc... moim zdanie skarpetki do butów żeglarskich są zdecydowanie dozwolone, jedynie w przypadku krótkich spodenek wyglądałyby to bardzo źle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi