Skocz do zawartości

Jakie buty mam dziś na sobie

kamil

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 16,7k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Czy po te buty byles na Wegrzech czy mozna je gdzies w Polsce dostac? Bardzo podobaja mi sie buty Vass. 

Można je kupić/zamówić za pośrednictwem niemieckiego serwisu:

https://www.budapester.de/69m9td3uqf0cakne1ars1pbj52,1,1,1,1633,133457073,Peter-Norwegercognac.html

Czasami pojawiają się też na e-bay-u i wtedy można negocjować cenę :-)  .

• Oceniam pozytywnie 1

Pierwszy szybki spacer w nowych Herring Reading. To mój drugi zakup tych butów - wcześniej nie trafiłem z rozmiarem i buty ostatecznie na nogach pokazywał White Haven. Teraz już trafiłem :) Wygodne od pierwszego założenia.

Zdjęcie robione kartoflem, wybaczcie jakość i scenerię :)

post-6347-0-40023100-1433781388_thumb.jp

• Oceniam pozytywnie 1

Po czym stwierdzasz, że jest im potrzebna "obróbka" kosmetykami?

Nie tyle stwierdzam, co sugeruje, osobista preferencja, lubie bardziej blyszczace noski. Poza tym, jesli to pierwsze "lepsze" buty kolegi, to pewnie zalozyl je prosto z pudelka, bez przygotowania do pierwszego wyjscia.

PS. Przy cytowaniu nie dzialaja mi polskie znaki...

@Pepo - to TH Fall Astor 4a, udało mi się je dorwać na całkiem atrakcyjnej przecenie

@The Blue Boy - bardziej ścisnąć już je ciężko niestety, to ostatni komfortowy poziom. A co do kosmetyków, to bym się nie zgodził. Faktycznie, nie mają lustra na czubkach, ale nie są też wyjęte prosto z pudełka, mają już parę ładnych miesięcy ;)

Nie tyle stwierdzam, co sugeruje, osobista preferencja, lubie bardziej blyszczace noski. Poza tym, jesli to pierwsze "lepsze" buty kolegi, to pewnie zalozyl je prosto z pudelka, bez przygotowania do pierwszego wyjscia.

Uważam, że zdjęcia są zbyt słabej jakości, żeby stwierdzić, co było lub nie było z nimi robione, jeśli chodzi o pielęgnację. Skóra jest miejscami zbyt mocno rozświetlona, są też miejsca zbyt ciemne, żeby coś zobaczyć. No i połysk to już kwestia własnych preferencji. ;)

Salvatore Ferragamo Tramezza cielęce loafersy w ciemno-czekoladowym kolorze.

Pogoda się poprawiła więc dzisiaj po pracy czas na loafersy. Drugi raz na nogach i są bardzo wygodne. Polecam szczególnie na lato.

Pierwszy raz nabyłem buty z osobnym certyfikatem gwarancji i oryginalnym numerem seryjnym, z czym się jeszcze nie spotkałem. Włosi mają jednak rękę do robienia wygodnych butów letnich ze zgrabnym kopytem.

LlXfh1.png

vdCA99.jpg

kMQtPC.jpg

S7AeoH.jpg

iC5Pgb.jpg

• Oceniam pozytywnie 6

Co do nazewnictwa to mam awers do słowa slippers ponieważ tu gdzie mieszkam oznacza ono kapcie. Preferuję slip-on loafers i zgadzam się z @maciato że poprawną nazwą jest wholecut loafers. 

Producent tez sie z Toba zgadza:

http://www.ferragamo.com/shop/en/usa/shoes-1/slip-ons-1/-585402--1

A Twoje sa wholecut jak nic! :)

Saint Crispin's personalized last in black crust calf

Zdjęcia robione iPhone'm więc nie oddają piękna tego kopyta. Czas kupić lepszy aparat  :)

SxxYiQ.jpg

to kwestia zdjęcia czy to rozmiar 48, gdyż buty wyglądają na strasznie długie i "spiczaste". A może takie mają być?

to kwestia zdjęcia czy to rozmiar 48, gdyż buty wyglądają na strasznie długie i "spiczaste". A może takie mają być?

Buty te były robione na miarę i dostosowane do rozmiarów i kształtów moich stóp. Jak mierzyłem pierwszą parę to próbowałem rozmiarów UK 12 i 12.5. 12.5. 12,5 pasowało dość dobrze ale mam dosyć tęgie stopy więc zdecydowałem się na personalized last.

Odpowiadając na pytanie to buty nie są spiczaste tylko mają zgrabne wysmuklone kopyto.

• Oceniam pozytywnie 2