Whitesnake Napisano 14 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 14 Kwiecień 2015 Miał być słoń na vibramie, a skończyło się na pseudo-vibramowych boat shoes'ach. Na pocieszenie, są niesamowicie wygodne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michau Napisano 14 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 14 Kwiecień 2015 Miał być słoń na vibramie, a skończyło się na pseudo-vibramowych boat shoes'ach. Na pocieszenie, są niesamowicie wygodne. spodnie-3.jpg Przyznam, że jak dla mnie buty żeglarskie słabo się łączą ze spodniami w kant. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MCH Napisano 14 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 14 Kwiecień 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 14 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 14 Kwiecień 2015 Przyznam, że jak dla mnie buty żeglarskie słabo się łączą ze spodniami w kant. Ja niestety słabo się łącze z innymi… Kiepsko to one wyglądają ze skarpetami, ale taki mamy klimat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JD! Napisano 14 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 14 Kwiecień 2015 Przyznam, że jak dla mnie buty żeglarskie słabo się łączą ze spodniami w kant. Jak dla mnie nazywanie tych butów "żeglarskimi" to słabe połączenie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wostok Napisano 14 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 14 Kwiecień 2015 Jak dla mnie nazywanie tych butów "żeglarskimi" to słabe połączenie całowicie sie z tym stwierdzeniem zgadzam a skarpetki do takiego połączenia to już ... spory nadmiar niewiedzy o takich eksperymentach. Ubrac sportowe buty do "kanciaków" trzeba hmmm umieć Wg mnie takie buty tylko do denimu niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomiW01 Napisano 14 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 14 Kwiecień 2015 Miał być słoń na vibramie, a skończyło się na pseudo-vibramowych boat shoes'ach. Na pocieszenie, są niesamowicie wygodne. spodnie-3.jpg Jak dla mnie bronią się tylko spodnie z dużym mankietem (manszetem) tom______i Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiryt Napisano 14 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 14 Kwiecień 2015 Whitesnake wie co robi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 14 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 14 Kwiecień 2015 Obiecuje, że jak już będę w miejscu, w którym zamierzam zużyć te buty, to z przyjemnością zamienię skarpetki na jakieś stopki Braku skarpetek nie toleruję z powodów higienicznych. W sumie jestem zadowolony z zakupu tych butów. Trochę to przez przypadek, w celu jedynie wakacyjnym i na dłużej pewnie się nie polubimy, ale czuje się w nich zdecydowanie lepiej niż w obuwiu czysto sportowym, na które bez nich byłbym skazany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 14 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 14 Kwiecień 2015 Przepraszam WS, ale te boat shoes są okropne! Co Cię skłoniło do tego zakupu? Może to kwestja zdjęcia. EDIT: Dobrze, że są wygodne! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 14 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 14 Kwiecień 2015 Przepraszam WS, ale te boat shoes są okropne! Co Cię skłoniło do tego zakupu? Trochę kwestia zdjęcia, ale tylko trochę.. Skłoniła mnie do tego perspektywa dziesięciokilometrowych spacerów po twardych nawierzchniach w skrajnych warunkach - temp. 30-40C, wysoka wilgotność. Klasyczne obuwie kompletnie się do tego nie nadaje, a butów sportowych chciałem w tym roku uniknąć. ... Jeśli macie inne pomysły, to chętnie skorzystam. Muszą być lekkie, dobrze amortyzujące i jeśli nie świetne, to przynajmniej tanie, żebym po powrocie mógł pozbyć się ich bez żalu. No i muszą pasować do lnianych spodni i koszuli, bardziej niż NIKE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MCH Napisano 14 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 14 Kwiecień 2015 Porządne wiatrówki? Karol Stanios robi ładne buty, może warto wypróbować nowego gracza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 14 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 14 Kwiecień 2015 Trochę kwestia zdjęcia, ale tylko trochę.. Skłoniła mnie do tego perspektywa dziesięciokilometrowych spacerów po twardych nawierzchniach w skrajnych warunkach - temp. 30-40C, wysoka wilgotność. Klasyczne obuwie kompletnie się do tego nie nadaje, a butów sportowych chciałem w tym roku uniknąć. ... Jeśli macie inne pomysły, to chętnie skorzystam. Muszą być lekkie, dobrze amortyzujące i jeśli nie świetne, to przynajmniej tanie, żebym po powrocie mógł pozbyć się ich bez żalu. No i muszą pasować do lnianych spodni i koszuli, bardziej niż NIKE. WS - to już wszystko rozumiem. Mam być funkcjonalnie. W moim przypadku spełniją się buty sportowe, kt często nie pasują do pozostałej garderoby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 14 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 14 Kwiecień 2015 Whitesnake: Ja tam w takich warunkach (temperatura koło 40 stopni, wysoka wilgotność) zakładam sandały - może mało elegancko, ale z moich doświadczeń (a byłem w Azji z 10 razy, za każdym razem kilka tygodni więc trochę czasu w takich warunkach spędziłem) najwygodniej. Według mnie porządne sandały sprawdzą się lepiej, a i od Twoich boat shoes brzydsze nie będą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 14 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 14 Kwiecień 2015 Osobiście poszedłbym w kierunku driving moc's z miękkiej skóry. Nie mam doświadczeń z tak wysokimi temperaturami, ale ostatnio na krótkich wakacjach zrobiłem w sumie ponad 50 km w takim obuwiu i nie miałem problemów wynikających z ograniczonej amortyzacji, którą daje grubsza podeszwa. Tym bardziej, że moje DM nie są najwyższych lotów (Massimo Dutti). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 14 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 14 Kwiecień 2015 Whitesnake: Ja tam w takich warunkach (temperatura koło 40 stopni, wysoka wilgotność) zakładam sandały - może mało elegancko, ale z moich doświadczeń (a byłem w Azji z 10 razy, za każdym razem kilka tygodni więc trochę czasu w takich warunkach spędziłem) najwygodniej. Według mnie porządne sandały sprawdzą się lepiej, a i od Twoich boat shoes brzydsze nie będą Sandały sandałom nie równe, ale nie wnikając w szczegóły, nie lubię. Paski mnie obcierają, w lepszej restauracji czułbym się źle. Mało to eleganckie rozwiązanie, nawet w porównaniu do tych, które mam zamiar zabrać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beny23 Napisano 15 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 15 Kwiecień 2015 Tak dużego V przyszwy w lotnikach jeszcze nie widziałem - problemem jest chyba zbyt wysokiego podbicie? Podbicie jest wysokie dzieki czemu buty sa bardzo wygodne i swietnie dopasowane do mojej stopy. Co do przyszwy to nie sa to klasyczne lotniki ale szersze V mi nie przeszkadza. Co do lustra to dzielo pucybuta wiec trzeba mu przyznac ze sie troche napracowal. Zastanawia mnie czy w Polsce istnieje jeszcze zawod pucybuta? Nigdzie nie spotkalem sie z taka oferta. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beny23 Napisano 15 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 15 Kwiecień 2015 Beckett Simonon Cap Toe Brogue Oxfords 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 15 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 15 Kwiecień 2015 Dyskusja o zawodzie pucybuta wydzielona w nowy wątek: https://forum.butwbutonierce.pl/topic/3534-pucybut/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Franz Napisano 15 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 15 Kwiecień 2015 Takie tam Yanko 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
musa19 Napisano 15 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 15 Kwiecień 2015 Nie takie tam najgorsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Machiavelli Napisano 15 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 15 Kwiecień 2015 Małe co nieco w ramach zreflektowania się po rozpoczętym dziś offtopie. Buty to nic specjalnego, ale kosmetyki Saphira sprawiły, że wyglądają lepiej niż gdy je kupowałem. Myślicie, że ja mógłbym zostać pucybutem? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NieMy Napisano 15 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 15 Kwiecień 2015 Małe co nieco w ramach zreflektowania się po rozpoczętym dziś offtopie. Buty to nic specjalnego, ale kosmetyki Saphira sprawiły, że wyglądają lepiej niż gdy je kupowałem. Myślicie, że ja mógłbym zostać pucybutem? Paolo Sartori? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Machiavelli Napisano 15 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 15 Kwiecień 2015 Paolo Sartori? N&C Zezza znalezione w TK Maxx. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowicjusz Napisano 15 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 15 Kwiecień 2015 @Whitesnake Na Twoim miejscu zainteresowałbym się ofertą producentów butów trekkingowych, np. Meindl Kochl, Pia czy Rotach. Sam mam ich wysokie podwójnie szyte buty górskie i mimo, że po kilku latach pusciły szwy, to w sumie jestem zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi