Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 17 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
18 minut temu, lubo69 napisał:

Wygodniejsze niż krokiety? Czyżby kolejny forumowy mit obalony?

No ja akurat zawsze podkreślałem, że dla mnie "krokiety" to nie są najwygodniejsze buty. Świetne jakościowo zarówno pod względem wykonania jak i użytych skór, ale nie pod względem wygody. Kwestia"krokietowych" kopyt. Albo zbyt wąskie, albo za niskie w podbiciu. Uwielbiam swoje Islay, ale po kilku godzinach na nogach potrafią dopiec (podbicie). Dlatego wolę kopyta Vassa (wybrane :)). TLB też mi podpasowały w tym względzie (mam dwie pary na różnych kopytach), a przy ostatniej promocyjnej akcji chłopakó z Patine okazały się bezkonkurencyjne :). Jakościowo nie odbiegają jakoś widocznie (ja przynajmniej jakichś większych różnic nie zauważam na tym etapie użytkowania) od c&j (linie podstawowe). Reszta wyjdzie "w praniu" i nie omieszkam zamieścić jakiejś krótkiej recenzji w dedykowanym dziale... w odpowiednim czasie :).  

• Like 1
  • Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano
W dniu 6.09.2018 o 08:49, flozbi napisał:

Yanko czy Shoepassion?

ys.jpg

Yanko 664, to jedne z najladniejszych, rasowych, klasycznych brogsow jakie widzialem. Zapkraglony czubek eizualnie sugeruje obszernosc kopyta. Pewien ich paradoks polega jednak na tym, ze pomimo wygladu kopyta na obszerne/szerokie I pomimo nominalnej tegosci G, realnie but jest w moim odczuciu dosc waski I ma niskie podbicie. U mnie bedzie wymagal rozbicia. Ale I tak jestem nimi zachwycony.