Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 17 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Przyznam, że jak dla mnie buty żeglarskie słabo się łączą ze spodniami w kant.

Jak dla mnie nazywanie tych butów "żeglarskimi" to słabe połączenie ;)

• Oceniam pozytywnie 2
Opublikowano

Jak dla mnie nazywanie tych butów "żeglarskimi" to słabe połączenie

całowicie sie z tym stwierdzeniem zgadzam a skarpetki do takiego połączenia to już ... spory nadmiar niewiedzy o takich eksperymentach.

Ubrac sportowe buty do "kanciaków" trzeba hmmm umieć :)

Wg mnie takie buty tylko do denimu niestety

Opublikowano

Obiecuje, że jak już będę w miejscu, w którym zamierzam zużyć te buty, to z przyjemnością zamienię skarpetki na jakieś stopki ;)

Braku skarpetek nie toleruję z powodów higienicznych.

W sumie jestem zadowolony z zakupu tych butów. Trochę to przez przypadek, w celu jedynie wakacyjnym i na dłużej pewnie się nie polubimy, ale czuje się w nich zdecydowanie lepiej niż w obuwiu czysto sportowym, na które bez nich byłbym skazany. 

Opublikowano

Przepraszam WS, ale te boat shoes są okropne! :-P Co Cię skłoniło do tego zakupu?

Trochę kwestia zdjęcia, ale tylko trochę.. :)

Skłoniła mnie do tego perspektywa dziesięciokilometrowych spacerów po twardych nawierzchniach w skrajnych warunkach - temp. 30-40C, wysoka wilgotność. Klasyczne obuwie kompletnie się do tego nie nadaje, a butów sportowych chciałem w tym roku uniknąć.

...

Jeśli macie inne pomysły, to chętnie skorzystam.

Muszą być lekkie, dobrze amortyzujące i jeśli nie świetne, to przynajmniej tanie, żebym po powrocie mógł pozbyć się ich bez żalu. :)

No i muszą pasować do lnianych spodni i koszuli, bardziej niż NIKE.

Opublikowano

Trochę kwestia zdjęcia, ale tylko trochę.. :)

Skłoniła mnie do tego perspektywa dziesięciokilometrowych spacerów po twardych nawierzchniach w skrajnych warunkach - temp. 30-40C, wysoka wilgotność. Klasyczne obuwie kompletnie się do tego nie nadaje, a butów sportowych chciałem w tym roku uniknąć.

...

Jeśli macie inne pomysły, to chętnie skorzystam.

Muszą być lekkie, dobrze amortyzujące i jeśli nie świetne, to przynajmniej tanie, żebym po powrocie mógł pozbyć się ich bez żalu. :)

No i muszą pasować do lnianych spodni i koszuli, bardziej niż NIKE.

WS - to już wszystko rozumiem. Mam być funkcjonalnie. W moim przypadku spełniją się buty sportowe, kt często nie pasują do pozostałej garderoby.  :-P

Opublikowano

Whitesnake:

Ja tam w takich warunkach (temperatura koło 40 stopni, wysoka wilgotność) zakładam sandały - może mało elegancko, ale z moich doświadczeń (a byłem w Azji z 10 razy, za każdym razem kilka tygodni więc trochę czasu w takich warunkach spędziłem) najwygodniej. Według mnie porządne sandały sprawdzą się lepiej, a i od Twoich boat shoes brzydsze nie będą :)

Opublikowano

Osobiście poszedłbym w kierunku driving moc's z miękkiej skóry. Nie mam doświadczeń z tak wysokimi temperaturami, ale ostatnio na krótkich wakacjach zrobiłem w sumie ponad 50 km w takim obuwiu i nie miałem problemów wynikających z ograniczonej amortyzacji, którą daje grubsza podeszwa. Tym bardziej, że moje DM nie są najwyższych lotów (Massimo Dutti).

Opublikowano

Whitesnake:

Ja tam w takich warunkach (temperatura koło 40 stopni, wysoka wilgotność) zakładam sandały - może mało elegancko, ale z moich doświadczeń (a byłem w Azji z 10 razy, za każdym razem kilka tygodni więc trochę czasu w takich warunkach spędziłem) najwygodniej. Według mnie porządne sandały sprawdzą się lepiej, a i od Twoich boat shoes brzydsze nie będą :)

Sandały sandałom nie równe, ale nie wnikając w szczegóły, nie lubię. Paski mnie obcierają, w lepszej restauracji czułbym się źle. Mało to eleganckie rozwiązanie, nawet w porównaniu do tych, które mam zamiar zabrać. ;)

Opublikowano

Tak dużego V przyszwy w lotnikach jeszcze nie widziałem - problemem jest chyba zbyt wysokiego podbicie?

Podbicie jest wysokie dzieki czemu buty sa bardzo wygodne i swietnie dopasowane do mojej stopy.

Co do przyszwy to nie sa to klasyczne lotniki ale szersze V mi nie przeszkadza.

Co do lustra to dzielo pucybuta wiec trzeba mu przyznac ze sie troche napracowal.

Zastanawia mnie czy w Polsce istnieje jeszcze zawod pucybuta? Nigdzie nie spotkalem sie z taka oferta.

• Like 1
Opublikowano

Małe co nieco w ramach zreflektowania się po rozpoczętym dziś offtopie. 

Buty to nic specjalnego, ale kosmetyki Saphira sprawiły, że wyglądają lepiej niż gdy je kupowałem. Myślicie, że ja mógłbym zostać pucybutem? ;)

post-4478-0-29296000-1429103774_thumb.jp

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Małe co nieco w ramach zreflektowania się po rozpoczętym dziś offtopie. 

Buty to nic specjalnego, ale kosmetyki Saphira sprawiły, że wyglądają lepiej niż gdy je kupowałem. Myślicie, że ja mógłbym zostać pucybutem? ;)

Paolo Sartori?

Opublikowano

@Whitesnake

Na Twoim miejscu zainteresowałbym się ofertą producentów butów trekkingowych, np. Meindl Kochl, Pia czy Rotach.

Sam mam ich wysokie podwójnie szyte buty górskie i mimo, że po kilku latach pusciły szwy, to w sumie jestem zadowolony.