unsu275 Napisano 2 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 2019 Czy w tej cenie warto? https://wkruk.pl/zegarki/tag-heuer/zegarek-tag-heuer-carrera-72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 2 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 2019 To nie jest kwestia ceny, tylko tego czy Ci się podoba. Carrera się jakosciowo niczym nie wyróżnia na tle dwa razy tańszych zegarków, ale to zawsze wybór serca. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PatLove Napisano 2 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 2019 @unsu275 cena sama w sobie jest dobra, (na choro24 obecnie nie da się kupić nówki taniej od TS) ale tak, jak napisał @eye_lip-ten zegarek nie wyróżnia się niczym szczególnym począwszy od mechanizmu, skończywszy na jakości wykonania, która w tej cenie jest najwyżej poprawna. Piszę to z autopsji, miałem Carrere Calibre 5 WAR211A.BA0782 i wg mnie podobną jakość wykonania prezentuje np Seiko SARX kosztujące 1/3 ceny Carrery. Przy tym jeszcze Seiko ma mechanizm in-house, a w Tagu jest ETA/Sellita, ostatnio najczęściej Sellita... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 2 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 2019 Mechanizm Seiko "in-house" jest w tym przypadku takim samym benefitem jak w Wostoku czy swatchu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PatLove Napisano 3 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2019 Zgadza się, aczkolwiek mimo wszystko jest to ich rodzimy werk, a nie jak w przypadku 3 razy droższego Tag’a ETA/Sellita. Oczywiście podobna sytuacja najczęściej z ETA jest tez w dużo droższych zegarkach niż taka Carrera i nie jest to żadna przeszkodą. Nie zmienia to jednak faktu, ze w takich pieniądzach osobiście oczekiwałbym od zegarka jednak więcej i myśle, ze rozważyłbym tu Tudora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
unsu275 Napisano 3 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2019 Dziękuję za opinie kolegów. Zatem będę musiał szukać dalej czegoś odpowiedniego, na brązowym pasku 😁 Choć muszę przyznać się że ten TAG mi się podoba 😃 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PatLove Napisano 3 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2019 Najważniejsze żeby Tobie się zegarek podobał bo to Ty bedziesz go nosił wiec nie skreślaj tego Tag’a. Jeżeli w grę wchodzi czarna tarcza zerknij na Tudora Heritage Black Bay 36. Jest na chrono24 egzemplarz z PL za stosunkowo dobre pieniądze (od razu uprzedzam, ze nie mam nic wspólnego z tym ogłoszeniem, nie znam sprzedającego itd), co prawda na bransolecie ale wymiana na pasek nie stanowi żadnego problemu. A przy tym ten model wyglada dobrze na jednym i drugim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 3 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2019 39 minut temu, unsu275 napisał: będę musiał szukać dalej czegoś odpowiedniego, na brązowym pasku 😁 mała podpowiedź: paski można zmieniać jeśli się zużyje, nie musisz wymieniać zegarka. 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 10 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2019 @eye_lip jesteś jedynym znawcą zegarków jakiego znam, wiec zapytam wprost. Grand Seiko Spring Drive: co to jest na chłopski rozum i czy po latach to rozwiązanie się sprawdza ? Czy ja dobrze rozumiem, ze jest to mechanizm manualny, który wytwarza dodatkowo niewielki prąd indukcyjny, który stabilizuje ruch sprężyny ? Po drugie, jak to się serwisuje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 10 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2019 Jest to zegarek mechaniczny z automatycznym lub manualnym naciągiem który zamiast tradycyjnego oscylatora (balans, kotwica, koło wychwytowe) ma super dokładny oscylator kwarcowy (zasilany z wahnika lub recznie w przypadku wersji manualnej). Zegarek ma totalnie płynny ruch wskazówki sekundowej, super dokładność nieosiągalną dla zegarków mechanicznych. Wszystkie zegarki z SD są serwisowane oficjalnie tylko w Japonii poprzez autoryzowanego dystrybutora z danego kraju, choć nie wykluczam że są ludzie którzy potrafią to zrobić w EU, ale nie wnikałem w ten temat. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmichal Napisano 15 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2019 Poszukuję zegarka do codziennego użytku do 1000 złotych. Preferuje zegarki proste, możliwie cienka, ale i duża koperta (40 i więcej), bez funkcji, jedynie datownik, na pasku. Czy szukać w tej cenie dobrego kwarcego (myślałem o jakimś modelu Junkersa typu 6070-5), czy też może szukać automatycznego i zaczynać z nimi? Dziękuję za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cineos Napisano 15 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2019 Orient Bambino, blue v4, grey v4. Kupiony ze wschodu w kwocie do 500zł (uwzględniając VAT). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mango Napisano 15 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2019 z VATem za v4 wyjdzie prawie 600 zł ale i tak zdecydowanie warto, moim v3 jestem oczarowany i bliżej mu do bauhausowej stylistyki Junkersa. A uczucie kręcącego się koła zamachowego na nadgarstku i świadomość pracującego misternego mechanizmu daje zdecydowanie większą satysfakcję niż bezduszne tykanie kwarcu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmichal Napisano 15 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2019 Super dzięki za odpowiedzi, zegarek piękny i na razie jest w takim razie faworytem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KIERMAN Napisano 15 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2019 Godzinę temu, mango napisał: A uczucie kręcącego się koła zamachowego na nadgarstku i świadomość pracującego misternego mechanizmu daje zdecydowanie większą satysfakcję niż bezduszne tykanie kwarcu Bez przesady z tą duszą w zegarkach 3 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 19 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2019 Widzieliście coś innego z koperta wykonaną z brązu?Wiem że już kupiony, ale może drugi?https://www.iwc.com/en/watch-collections/pilot-watches/iw326802-pilot_s-watch-automatic-spitfire.html 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 19 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2019 31 minut temu, lubo69 napisał: Wiem że już kupiony, ale może drugi?https://www.iwc.com/en/watch-collections/pilot-watches/iw326802-pilot_s-watch-automatic-spitfire.html Sprzedam nerkę. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rewan Napisano 28 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2019 Choruję ostatnio na Adriatica lotnika. Z tym, że model który mi się podoba jest na czarnej bransolecie typu mesh. Potrzebuje właśnie zegarka do chodzenia będąc ubranym pół elegancko. Coś pomiędzy eleganckim Seiko które mam, a G-Shockiem do sportu. Czy taka bransoleta nie będzie się gryzła z np. brązowymi boat shoes i brązowym paskiem do spodni? Bo o ile w ubiorze bardziej sportowym ma to mniejszą wagę tak tutaj się waham. Zegarek super wygląda z czarną bransoletą, bo jednak ma czarną tarcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof G Napisano 28 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2019 Macie jakiś pomysł czym można obniżyć formalność starego radzieckiego biżuteryjnego zegarka? Bardzo rzadko go zakładam i chciałbym dać mu szansę częściej wyjść z pudła.Zastanawiam się nad brązowym/bordowym paskiem nato. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 28 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2019 Nie pasuje mi nato do tego zegarka. Dałbym barenię, np. od @Pepo 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tanatos70 Napisano 28 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2019 7 godzin temu, Krzysztof G napisał: Macie jakiś pomysł czym można obniżyć formalność starego radzieckiego biżuteryjnego zegarka? Bardzo rzadko go zakładam i chciałbym dać mu szansę częściej wyjść z pudła.Zastanawiam się nad brązowym/bordowym paskiem nato. Wydaje mi się, że tym paskiem który masz już go trochę odformalniłeś. Może ewentualnie jakiś typu "perlon" fajnie by się z nim zgrał. Nato to chyba już byłoby zbyt wiele dla takiego "postsovietica" . 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof G Napisano 1 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2019 Dzięki panowie za podpowiedzi,muszę to przemyśleć aby nie wyszła z tego farsa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skatej Napisano 3 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2019 Czy możecie polecić gdzie w dobrej cenie i z pewnego źródła kupię Seiko SKX007 (wersję na gumie)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafix Napisano 10 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2019 Witam Przymierzam się do zakupu zegarka który będzie w miarę możliwości najbardziej uniwersalny będzie pasował do do marynarki i do swetra W oko wpadły mi dwa takie zegarki o w sumie dość podobnym designie. Więc pytanie który fajniejszy ? Chronoswiss droższy i chyba jest chyba lepszą marką znowu Eterna mechanizm manufakturowy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 10 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2019 Uwielbiam markę Eterna, więc mój głos idzie na nr 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi