unsu275 Napisano 8 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 8 Styczeń 2016 Dostałem informacje że w Bergu są po 1990. Zastanawia mnie tylko co to za rodzaj skóry w tych krokietach ze strony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 8 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 8 Styczeń 2016 Podejrzewam, że ten sam co tutaj: http://www.crockettandjones.com/product/tetbury-black-ant-nu producent nazywa to "antique nubuck" / "black wax calf". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
unsu275 Napisano 8 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 8 Styczeń 2016 Zastanawiam się, ale chyba przygarne:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Technics Napisano 17 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2016 Witam serdecznie po raz pierwszy na Blogu. Od roku użytkuję głównie Yanko, trzewiki oraz w czerwcu zakupiłem na kopycie 448 oxfordy. W Londynie przymierzałem CJ Edgware, co o nich sądzicie? Dla mnie reweleacja, drugie w kolejce dla mnie już są Alexy czarne. Pytanie, z opisu wynika, że to to samo kopyta, także rozmiar powinien być ten sam, mam rację? A jeszcze chciałbym zachęcić do dyskusji nt porównania CJ do Yanków i ewentualnie do Graziano Girling. Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 17 Styczeń 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2016 Bardzo ładne buty. Co do rozmiaru i kopyta masz rację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Technics Napisano 17 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2016 A jeszcze jedno pytanie, czy gdzieś jest dostępny katalog, nt butów dostępnych w Bergu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shenkt Napisano 17 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2016 W sklepie mają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbb Napisano 24 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2016 Mam możliwość zakupu Crockett&Jones Lowndes w cenie 1299 zł. Czy jest to dobra oferta? Zastanawiam się również nad rozmiarówką jak ona się ma do Yanko 915F Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 24 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2016 To bardzo dobra oferta. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Parmigiano Napisano 25 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2016 Mam możliwość zakupu Crockett&Jones Lowndes w cenie 1299 zł. Czy jest to dobra oferta? Zastanawiam się również nad rozmiarówką jak ona się ma do Yanko 915F Bierz za tą cenę, CJ robi naprawdę dobre buty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 25 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2016 Mam możliwość zakupu Crockett&Jones Lowndes w cenie 1299 zł. Czy jest to dobra oferta? Zastanawiam się również nad rozmiarówką jak ona się ma do Yanko 915F Świetna oferta. Lowndes na skórzanej podeszwie, w stosunku do 915F, wypada minimalnie wężej na wysokości palców. W podbiciu to podobne buty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbb Napisano 25 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2016 Po pozytywnych opiniach, zdecydowałem się na zakup. Dzięki Panowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 25 Styczeń 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2016 Świetna decyzja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbb Napisano 28 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2016 Jakby ktoś był zainteresowany, sprzedawca posiada jeszcze następujące modele: Barrington 2, Boston leather and suede,Camberley, Chelsea8,Connaught, Crocodile Monkton,Grasmere,Islay, Suede Monkton,teign, Tetbury,BelgraveSize 7 , 7,5 , 8 ukAnd the Church cena: to ok 1300zł za parę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowoanglik Napisano 28 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2016 Jakby ktoś był zainteresowany, sprzedawca posiada jeszcze następujące modele: Barrington 2, Boston leather and suede,Camberley, Chelsea8,Connaught, Crocodile Monkton,Grasmere,Islay, Suede Monkton,teign, Tetbury,Belgrave Size 7 , 7,5 , 8 uk And the Church cena: to ok 1300zł za parę Szkoda, że nie ma większych rozmiarów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 28 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2016 mbb: Czy możesz napisać na ten temat coś więcej, podać jakieś informacje uwiarygadniające to co napisałeś? Czy buty są w pierwszym gatunku? Nie chcę rzucać żadnych oskarżeń, ale kiedy nagle "znikąd" pojawia się na forum użytkownik znający tajemniczego sprzedawcę, który sprzedaje dużą ilość markowych butów za połowę ceny (kiedy np. na ebay takie okazje trafiają się raz na kilka tygodni) - wzbudza to moje podejrzenia. W końcu, jak mówi znane powiedzenie "there is no such thing as a free lunch". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leonid Napisano 10 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2016 Miałem okazję dziś przymierzyć i pooglądać kolka modeli C&J. Spostrzeżenia: - tęgość E to normalne F, a F to normalne G - skóra gruba, ale miękka - buty wygodne od pierwszego założenia, dodatkowo pod piętą czuć nawet swego rodzaju minimalną "amortyzację", porównując do tanich butów - rozmiarówka na długość odpowiada Loake/Shoepassion (w każdej z tych 3 mam ten sam rozmiar) - liczyłem na efekt wow, jednak smukłość Yanków (dynamizm kopyt) robi na mnie lepsze wrażenie - trochę tego zabrakło w C&J - kopyto 348 na żywo nie podoba mi się totalnie - jakieś takie wydłużone i ścięte " na kwadrat" - a teraz uwaga - na półce stał but, w którym szew od spodu wyjeżdżał łukiem poza kanał (!) - nie mogłem uwierzyć, że QC tego nie wykryło! Podsumowując, wcześniej chyba idealizowałem w głowie C&J. Nie poczułem magii, buty jak buty, mogliby IMO we wszystkich modelach robić kryty kanał, a w większości, które oglądałem, był otwarty. Do tego wpadki jakościowe odbierają poczucie obcowania z produktem ekskluzywnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 10 Luty 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2016 Kryty kanał jest w serii Handgrade. Co do efektu wow to nie ma co się spodziewać po wyglądzie standardowych modeli. Tak samo zresztą z Edward Green czy Lobb na klasycznych kopytach. Prawdziwa wartość buta objawia się w trakcie użytkowania. Co do porównania z dynamicznymi Yanko które kopyto poza 915 masz na myśli? Kopyto 348 to jedno z moich ulubionych, świetnie się nosi. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leonid Napisano 10 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2016 W gruncie rzeczy miałem na myśli tylko 915, powinienem napisać "dynamizm butów na kopycie 915". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 12 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2016 Co Panowie powiedzą na nowe trainersy C&J? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 12 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2016 Dla mnie nie - ani to eleganckie wingtips, ani trainers. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 12 Luty 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2016 Fajne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 12 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2016 Nosiłbym; ale ja to lubię pod prąd . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Denior Napisano 12 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2016 Taka świnka morska, ani świnia, ani morska.Gdyby były bardziej casulowe to i owszem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 12 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2016 Zwłaszcza, że już nawet świnka morska nazywa się "kawia domowa":-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi