Gocławianin Napisano 11 Listopad 2021 Zgłoszenie Share Napisano 11 Listopad 2021 1 godzinę temu, MarkizDeSade napisał: W 335 będę kupował trzewiki też i się zastanawiam nad pól rozmiaru więcej dla grubszej skarpetki ? Każdy inaczej pewnie odbiera "szerszą stopę" , ja komfortowo wchodzę w Picasso i Goya z TLB artista, w Hiro Merrmina itd, ale w 325 i 341 nie mam zapasu na szerokość na wysokości małego palca raczej Meermina omijałem od zawsze, z TLB też nic nie mam, natomiast odnośnie kopyta 335, to bardzo blisko mu do 325, tyle że jest "wyższe" w przedniej części, tj. m.in w palcach. Musiałbyś przymierzyć, bo pół numeru to może być dużo. Jak kupowałem brecony, to przymierzałem 8 i 8.5. W tych ostatnich odczuwałem dyskomfort z powodu dużego luzu. 8 natomiast opinają mnie szczelnie, ale nigdzie nie obcierają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 11 Listopad 2021 Zgłoszenie Share Napisano 11 Listopad 2021 4 godziny temu, MarkizDeSade napisał: Ja mam 325 i 341 i obydwa są mi komfortowe. W 335 będę kupował trzewiki też i się zastanawiam nad pól rozmiaru więcej dla grubszej skarpetki ? Każdy inaczej pewnie odbiera "szerszą stopę" , ja komfortowo wchodzę w Picasso i Goya z TLB artista, w Hiro Merrmina itd, ale w 325 i 341 nie mam zapasu na szerokość na wysokości małego palca raczej żadnego. Moje trzewiki Skye 3 na kopycie 335 są o wiele obszerniejsze niż oksfordy na 341 w tym samym rozmiarze. Spokojnie wchodzi grubsza skarpetka, nie szedłbym na Twoim miejscu pół rozmiaru w górę, tylko brał ten sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JDC Napisano 15 Listopad 2021 Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2021 Mam pytanie a propos dopasowania kopyta 348, konkretnie modelu Tetbury. Przymierzam się do tych chukka i zamysłem noszenia ich z grubszą skarpetą, więc wskazane więcej miejsca. Przy Berwickach 6 G, Barker, Yanko 6,5 F, mam dość wysokie podbicie, stopa 26cm. Czy w Tetbury powinienem celować w 6,5 czy już 7 UK? Kopyto jest dość wydłużone, więc wiadomo, że będzie sporo miejsca z przodu. Jaki rozmiar proponujecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DeanM Napisano 15 Listopad 2021 Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2021 @JDC ciężko to widzę. Ja Yanko 915 noszę 7UK i Tetbury w rozmiarze 7UK przylegają jaka skarpeta. Branie pół rozmiaru większych w przypadku tego modelu nie jest dobrym pomysłem - będą za długie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 15 Listopad 2021 Autor Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2021 Kopyto 348 jest wydłużone ale nie znaczy to że jest więcej miejsca. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JDC Napisano 15 Listopad 2021 Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2021 29 minut temu, eye_lip napisał: Kopyto 348 jest wydłużone ale nie znaczy to że jest więcej miejsca. Otóż to, rozumiem, że wydłużone kopyto oznacza po prosto, że palce nie wypełnią tzw. „toe box”. Ja miałem raczej pytanie odnośnie rozmiaru, a nie czy w ogóle się zmieszczę ja mam Yanko na 915 w rozmiarze 6 i 6,5 i chodzę w obu, ale oczywiście 6,5 uważam za wygodniejszy w codziennym użytkowaniu. Dlatego nie chcę wtopić z C&J i stąd pytanie czy 7 będzie w porządku czy raczej 6,5. @DeanM uważasz, że 915 Yanko i 348 to zbliżone kopyta pod kątem dopasowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DeanM Napisano 15 Listopad 2021 Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2021 @JDC na 915 mam lotniki, ciężko porównać z chukka, podobne dopasowanie, Tetbury mają może trochę mniej miejsca w palcach. Tetbury są o 1cm dłuższe od lotników Yanko (obie pary w rozmiarze 7UK). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JDC Napisano 15 Listopad 2021 Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2021 23 minuty temu, DeanM napisał: @JDC na 915 mam lotniki, ciężko porównać z chukka, podobne dopasowanie, Tetbury mają może trochę mniej miejsca w palcach. Tetbury są o 1cm dłuższe od lotników Yanko (obie pary w rozmiarze 7UK). Hmm, a pokusiłbyś się o stwierdzenie, że oczekując podobnego dopasowania należałoby wybrać Terbury o 0,5 rozmiaru w górę czy zostać przy tym samym? A właśnie! Mam jeszcze oksfordy z Meermina w rozmiarze 7UK na kopycie Jim i tam w palcach jest OK na szerokość, chociaż zapas na długość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DeanM Napisano 15 Listopad 2021 Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2021 Tak jak już wspominałem, moim zdaniem branie Tetbury o pół rozmiaru większe jest złym pomysłem, będą za długie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JDC Napisano 15 Listopad 2021 Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2021 44 minuty temu, DeanM napisał: Tak jak już wspominałem, moim zdaniem branie Tetbury o pół rozmiaru większe jest złym pomysłem, będą za długie. Dzięki czy ktoś jeszcze ma podobne odczucia? Szczególnie odnosząc się do Meerminów? @Zajac Poziomka czy mógłbyś podpowiedzieć? Zdaje się, że posiadasz też coś z Linea Maestro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 15 Listopad 2021 Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2021 Nie znam kopyta Jim od Meermin. Buty na kopytach Hiro/Olfe Meermin które mam są o pół rozmiaru większe niż buty innych marek które posiadam. 348 podobnie jak wszystkie inne kopyta C&J jest „true to size”. Bierz ten sam rozmiar co Loake/Carmina/Yanko etc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 15 Listopad 2021 Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2021 @Zajac Poziomka, to chyba zależy od budowy stopy... Ja na co dzień noszę UK9 (obszerniejsze kopyta - Sanders, Trickers, CJ) lub UK9,5 (Meermin, AS, CJ), a jak mierzyłem W Bergu Tetbury, to do 9,5 ledwie dałem radę stopę wcisnąć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kichanadeta Napisano 15 Listopad 2021 Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2021 Ja nosze 9(43)Loake, Shoepassion, Yanko etc, a CJ wszystkie, które mierzyłem pasowały 9,5 (9) były za małe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 15 Listopad 2021 Autor Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2021 To raczej ewenement, CJ są ogólnie standardowe w porównaniu do innych marek pod kątem rozmiarówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kichanadeta Napisano 16 Listopad 2021 Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopad 2021 Lichfield 2 zamszowe, Sydney, Cavedish zamszowe, obecnie w posiadaniu Malton , Grizedale, Galway wszytskie w rozmiarze 9 cisnely w miejscu malego palca na tyle, ze nie dalo rady chodzic. Natomiast 9,5 sa wygodne. Mam waskie stopy nie mniej nieco zdeformowane palce po ok 20 latach grania w PN. Byc moze tutaj tkwi przyczyna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysz Napisano 7 Grudzień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2021 Kupiłem Pembroke i jakoś dziwnie stoją. Jak tego po lewej lekko nacisnę z tyłu to przechodzi do pozycji jak ten po prawej. Innymi słowy chybocze się jak stół z nogami o różnej długości. Pewnie to przez te korki dainite. To normalka w butach za 2+ kafle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 7 Grudzień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2021 Była na ten temat dyskusja kilka dni temu. Koledzy uważają, że to normalne, to tylko buty, trzeba nosić i się cieszyć, bo są na świecie ludzie bez butów. Ja uważam, że to błąd techniczny, ceny rosną, a jakość spada. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcous Napisano 7 Grudzień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2021 5 minut temu, lubo69 napisał: Była na ten temat dyskusja kilka dni temu. Koledzy uważają, że to normalne, to tylko buty, trzeba nosić i się cieszyć, bo są na świecie ludzie bez butów. Ja uważam, że to błąd techniczny, ceny rosną, a jakość spada. problem spadającej jakości przy podwyżce cen , ekoterrroryzmie, inżynierii materiałowej lub technologii nastawionej na żywotnośc produktu = max okres gwarancji + 1 dzień to ogólnoświatowy problem nie tylko dotyczący produkcji butow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 8 Grudzień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2021 Dyskusja była na inny temat - jak powinna być wyprofilowana podeszwa. Tutaj jest inny problem - jeśli buty nie są symetryczne, to coś nie gra (a czy to będzie rzutować na użytkowanie, to nie wiem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 1 Styczeń 2022 Autor Zgłoszenie Share Napisano 1 Styczeń 2022 Na stronie Crocketta trwa fajna wyprzedaż. Do Polski niestety nie wysyłają ale jak macie znajomych wokoło (w dziale shipping jest lista krajów) to się uda, VAT itp nie jest doliczany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DeanM Napisano 20 Styczeń 2022 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2022 Ktoś ma lub przymierzał Tetbury i Coniston? Jeżeli Tetbury są ok, może minimalnie za wąskie w palcach w rozmiarze 7uk, Coniston będą dobre w tym samym rozmiarze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mamrot Napisano 21 Styczeń 2022 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2022 16 godzin temu, DeanM napisał: Ktoś ma lub przymierzał Tetbury i Coniston? .... Mam oba modele, Coniston jest obszerniejsze. Tetbury mam "na styk" a w Coniston jestem w stanie wsadzić grubszą skarpetę. Dodam, że mimo tego samego kopyta co Pembroke, są od nich też trochę obszerniejsze, ale nie na tyle żeby zmniejszać rozmiar. Więcej miejsca w palcach mam tylko w Islay. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DeanM Napisano 25 Styczeń 2022 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2022 Berg zaczął sprzedawać buty również w sklepie internetowym, jest kilka modeli CJ: https://emanuelberg.com/pl/akcesoria/mezczyzna/kategorie.html/obuwie?brand=CROCKETT+%26+JONES Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JDC Napisano 7 Kwiecień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwiecień 2022 Jak jest z jakością skóry Cavalry Calf w CJ? Skóra lakierowana jest jaka jest, a jak to wypada w CJ? Mam Berwicki z takiej skóry - nie narzekam. A no i czy ich kopyto 314 jest też true to size? Na G mam 6, F 6,5 np w Barkerach, więc te raczej też w 6,5 celować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 7 Kwiecień 2022 Autor Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwiecień 2022 Wygląda jak plastik i tyle, jak je kupiłem to sprzedałem od razu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi