lubo69 Napisano 22 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2017 Krawat forumowy już był, od Poszetki, kolorystycznie identyczny; niestety, równie często w CMDNS co na Allegro... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Steppenwolf Napisano 22 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2017 Co do knitów o szerokości 8 cm - kupiłem chyba mniej więcej takiej szerokości w Bytomiu jakieś 3 lata temu. Szczerze mówiąc węzeł jest dość koszmarny - bardzo gruby i pękaty, nawet po mocniejszym ściśnięciu wygląda tak sobie. Ostatnio kupiłem 6 cm knity od RoT i wyglądają znacznie zgrabniej (szykuję się do napisania recenzji, narazie testuję). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wodzu Napisano 22 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2017 Ale przecież szerokość krawata nie musi mieć wpływu na grubość węzła, bo zarówno krawat o szerokości 6cm jak i 8cm mogą mieć w miejscu wiązania taką samą szerokość. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miro Napisano 22 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2017 Odnośnie opcji 2 - ja jestem przeciw bordo, ciemnym zieleniom, pomarańczom, fioletom, żółciom i turkusom Bo jestem jasnym blondynem Poza tym borda i podobne kolory jakoś mi bardziej pasują do klubowych krawatów jedwabnych. Optuję za pasami (może lepiej poziomymi, bo to jest osadzone w stylistyce krawatów dzierganych) w uniwersalnej kolorystyce niebiesko-jasnogranatowej. Można też użyć koloru szarego lub gołębiego. Ale żeby były tylko dwa kolory, bez pstrokacizny. Układ pasów taki, jak w propozycji Wodza - szerokie i wąskie. Pewnie mój "banalny" pomysł będzie w mniejszości... 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Republic of Ties Napisano 22 Luty 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2017 Koledzy: 1. Proponuję aby zgłaszanie pomysłów na wzór dot. knita w pasy zakończyć jutro do końca dnia tj w czwartek o 23:59. 2. W pt przejrzę i podsumuję propozycje i zobaczymy, ile ich mamy i które propozycje zebrały najwięcej zwolenników 3. Punkty reputacji pod postami z propozycjami, będę liczył jako oddane głosy na daną propozycję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solecalupo Napisano 22 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2017 Jeśli chodzi o pasy to mi się podoba taki układ jak na zdjęciu @swordfishtrombone ostatnie dwie propozycje ... granat z białymi pasami albo jak proponuje @Miro z jasnoniebieskimi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aver Napisano 22 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2017 Ja bym zaproponował mniej więcej to, co Miro: - kolor granatowy i szary - pasy szerokie i wąskie - ale ukośne, uniwersyteckie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 22 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2017 Podoba mi się pomysł Miro - myślałem, że w grę wchodzi tylko granat i bordo, b te kolory RoT ma już "sprawdzone". W takim razie podsumuję "moją wizję", żeby można ją było poddać pod głosowanie: -granatowy knit w wąskie jasnoniebieskie poziome paski (proporcje jak na zdjęciach, tak *na oko* 3-4 cm granatu i 1 cm jasnego paska), -jeśli kolor jasnoniebieski nie wchodzi w grę, niechby go zastąpił bordowy. Za wzór podaję (zamiast pomarańczowego jasnoniebieski): 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wodzu Napisano 22 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2017 Tak naprawdę to RoT nie podało żadnych informacji o możliwości wyboru innego koloru niż granat i bordo (takie mają dostępne). 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miro Napisano 22 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2017 3 godziny temu, swordfishtrombone napisał: Podoba mi się pomysł Miro - myślałem, że w grę wchodzi tylko granat i bordo, b te kolory RoT ma już "sprawdzone". W takim razie podsumuję "moją wizję", żeby można ją było poddać pod głosowanie: -granatowy knit w wąskie jasnoniebieskie poziome paski (proporcje jak na zdjęciach, tak *na oko* 3-4 cm granatu i 1 cm jasnego paska), -jeśli kolor jasnoniebieski nie wchodzi w grę, niechby go zastąpił bordowy. Za wzór podaję (zamiast pomarańczowego jasnoniebieski): Taki układ właśnie mam na myśli Granat (lepiej jaśniejszy, ale przygaszony - bez domieszek fioletu, turkusu itd.) + paski niebieskie (ewentualnie średnio-ciemno-szare czy gołębie). Albo odwrotnie - niezbyt jasny niebieski + paski granatowe. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solecalupo Napisano 22 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2017 21 minut temu, Miro napisał: Taki układ właśnie mam na myśli Granat (lepiej jaśniejszy, ale przygaszony - bez domieszek fioletu, turkusu itd.) + paski niebieskie (ewentualnie średnio-ciemno-szare czy gołębie). Albo odwrotnie - niezbyt jasny niebieski + paski granatowe. Granat będzie taki http://republicofties.com/pl/p/Krawat-knit-jednolity-granat/151 i tego nie zmienimy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miro Napisano 22 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2017 Nie zmienimy? Nie wiadomo. Jeśli będą mogli sprowadzić niebieski kolor, to może też inny odcień granatu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Republic of Ties Napisano 23 Luty 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2017 Panowie, Jeśli chcemy wykonać coś w innym kolorze niż obecnie u nas dostępne granat i bordo, jest to możliwe, jednak wiąże się to z przedłużeniem projektu. Naszą praktyką jest zawsze sprowadzanie i testowanie próbek materiałów / kolorów, zanim przystąpimy do wykonywania z nich konkretnych produktów. Czekamy na dalsze głosy - w przypadku gdy zwycięzy projekt pasów z innych kolorów niż nasz obecny granat i bordo, sprawdzimy dostępność próbek, zamówiemy je, obejrzyy i pokażemy zdjęcia na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Republic of Ties Napisano 24 Luty 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2017 Panowie, jak widzę zdecydowanie zwyciężył układ pasów poziomy. Mamy dwie opcje 1. Nasz granat i nasze bordo -> projekt przeprowadzimy wględnie szybko, prawdopodobny czas dostarczenia knitów to maj. 2. Inne kolory, jak widzę najbardziej popularna opcja to granat i niebieski (ew. szary/gołębi)/. W tym przypadku projekt wymaga od nas sprowadzenia próbek materiałów i oceny kolorów w realu -> projekt potrwa dłużej ale jest do wykonania. Prosze o Wasze głosy, w przypadku gdy głosujecie na opcję nr 2, podajcie od razy kolory a] granat z niebieskim b] granat z szarym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 24 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2017 1 teraz i ewentualnie 2 a) potem Mamy przecież wszyscy nadzieję, że firma będzie się rozwijać i z czasem włączy do stałej oferty nowe kolory knitów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Santino Napisano 24 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2017 Granat z bordo wezmę od razu. Granat z innym - poczekam i zobaczę jaka opcja wygra - wtedy zdecyduję. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacio Napisano 24 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2017 Przyłączam się do Kolegów - granat+bordo biorę "już", a inne kolory to jak się coś wyklaruje to pożyjemy/zobaczymy. Nie chciałbym czekać "nie wiadomo ile" na inne kolory tracąc fajny granat+bordo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Republic of Ties Napisano 24 Luty 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2017 Widzę, że pasy granat i bordo to pewniaki:) Do niedzieli do końca dnia zbieramy zapisy, nastepnie przystąpimy do realizacji. Jeszcze kwestia szerokości pasów. @swordfishtrombone złożyl propozycję "3-4 cm granatu i 1 cm". Wg mnie optymalnie byłoby 4cm granatu i 0,8-1cm bordo (ten cienszy pasek dla mnie bardziej cieszy oko, gdy jest dość cienki). Przygotujemy wizualizację (w terminie późniejszym). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 24 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2017 Zapewne masz rację - w końcu jesteś profesjonalistą. Przy knicie na pewno są jakieś technologiczne ograniczenia i nie można grubości paska zdefiniować co do milimetra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Najmniejszy Napisano 24 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2017 Czy te knity byłyby dostępne tylko w jednej bazowej długości? Mnie tylko długość powstrzymuje przed zadeklarowaniem chęci zakupu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miro Napisano 24 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2017 Ja głosuję na granat-szary (ewentualnie granat-niebieski). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solecalupo Napisano 24 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2017 59 minut temu, Republic of Ties napisał: Jeszcze kwestia szerokości pasów. @swordfishtrombone złożyl propozycję "3-4 cm granatu i 1 cm". Wg mnie optymalnie byłoby 4cm granatu i 0,8-1cm bordo (ten cienszy pasek dla mnie bardziej cieszy oko, gdy jest dość cienki). Mi się podoba właśnie gdy pasek jest cienki jak zdjęciach które zamieszczał ze dwie strony temu @swordfishtrombone. Krawat mi się podoba ale póki co myśle do czego go założe hmmm mam nadzieje że do marynarek w krate księcia walii się nada musze to przemyśleć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Republic of Ties Napisano 24 Luty 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2017 @MichałBrit Co do długośc knita - nie oferowalismy dotychczas indywidualnych długości krawata i przy naszym modelu biznesu i współpracy z dostawcami nie jest to możliwe. Przy tym konkretnym zamówieniu, jako, że to swoiste bespoke:) porozmawiamy z dostawcą na ten temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi78 Napisano 24 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2017 To jeśli jest opcja krótsza , to ja również jeden poproszę. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
faber Napisano 24 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2017 Ja akurat jestem za opcją dłuższą, coś około 160 cm było by super, a dla mnie w grę wchodzą tylko jednokolorowe, raczej stawiam na granat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi