Tomek7 Napisano 8 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2016 Jakie krawaty polecacie do stylu "biznesowego" z RoT oraz że tak to nazwę "pół-biznesowego". Będę wdzięczny za pomoc w wyborze, bo przyznam się bez bicia, że dopiero się wdrażam w temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cichosza Napisano 9 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2016 Do stylu biznesowego najlepsze będą spokojne kolory, raczej ciemniejsze. Na pewno pasować będą jednolite i z delikatnymi wzorkami (kropki, paisley, ewentualnie paski) Ogólna zasada jest taka, że im wzór drobniejszy (np. małe kropeczki) tym krawat bardziej formalny. Duże grochy będą mniej formalne. Do typowo biznesowego zastosowania wybieraj też raczej jedwabne krawaty. Wełniane, lniane i mieszanki mogą się dobrze prezentować w stylu biznesowym, ale wymaga to trochę więcej doświadczenia. Do stylu pół-biznesowego właściwie będą pasować wszystkie pozostałe krawaty. Czyli właśnie różne wzory, odważniejsze kolory, krawaty z wełny i mieszanek oraz knity. Jeśli, tak jak napisałeś, dopiero się wdrażasz i będą to Twoje pierwsze krawaty proponuję zacząć od granatu i bordo (jednolite lub w delikatne kropki), następnie paisley albo lilie albo niebiesko-białe pasy. Z nieformalnych proponuję jeden wełniany, albo z mieszanki w jakimś jednolitym kolorze (np. zieleń) jeden knit (granat lub bordo) i jeden-dwa odważniejsze wzory (rowery, tukany, skutery, lisy - tu już sam musisz zdecydować co Ci się podoba) Jeszcze ogólna uwaga. Styl biznes i pół-biznes w różnych branżach i firmach będzie inaczej rozumiany. Znam firmy gdzie casual friday oznacza krawat w stonowanym różowym kolorze i jest to szczyt ekstrawagancji. W innych firmach nawet zwykła marynarka i krawat z myszką miki będą uchodziły za elegancki zestaw. I na koniec prośba do bardziej doświadczonych kolegów o ewentualne skorygowanie jeśli napisałem jakieś bzdury czy inne herezje. Forum czytam od dłuższego czasu, krawaty noszę też jakiś czas, ale co innego ubrać siebie, a co innego doradzać innym, więc krytyka mile widziana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek7 Napisano 9 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2016 Jak tak wczoraj sobie oglądałem, to takich 5 krawatów sobie namierzyłem, któe wpadły mi w oko: http://republicofties.com/pl/p/Krawat-jedwabny-jezdziec/117 http://republicofties.com/pl/p/Krawat-jedwabny-paisley-granat/143 http://republicofties.com/pl/p/Krawat-jedwabny-jelenie/116 http://republicofties.com/pl/p/Krawat-jedwabny-klubowy/139 http://republicofties.com/pl/p/Krawat-jedwabny-w-kropki/43 Coś wyrzucić / dodać? Chciałbym wybrać ostatecznie na pierwszy zakup 3 sztuki max. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cichosza Napisano 10 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2016 Moim zdaniem idziesz w dobrym kierunku. Z tych które zaproponowałeś, jeśli miałbym wybierać dla siebie, wątpliwości miałbym jedynie nad jeleniami. Krawat ma dosyć duży wzór i do tego bardzo oryginalny kolor, co oznacza, że będzie mocno rzucał się w oczy. Jeśli lubisz wyróżniać się z tłumu i przyciągać spojrzenia - go for it, jeśli nie jesteś jeszcze tak pewny w noszeniu krawatów lepiej wybierz z pozostałych czterech. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Republic of Ties Napisano 10 Grudzień 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2016 @Tomek7 Z krawatów, które wybrałeś, nie mamy obecnie na stanie paisley, który wróci w styczniu/lutym. Mamy drugi model paisley: http://republicofties.com/pl/p/Krawat-jedwabny-paisley/49 Ad jeleni, kolega @cichosza ma rację, to mocny krawat jednak warty polecenia, efekt u płci pięknej jest murowany:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 18 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudzień 2016 Mój pierwszy kontakt z krawatami RoT. Bardzo pozytywne wrażenie. Świetnie się wiążą, wełna miła w dotyku. Jedno małe "ale", bordowy okazał się być bardziej fuksjowym, co absolutnie mi nie przeszkadza, fakt pozostaje jednak faktem. Liczę na rozszerzenie oferty wełnianych knitów. Panowie twórcy marki: świetna robota. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 18 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudzień 2016 Widziałem w piątek fuksjowy krawat na 'nosicielu' i potwierdzam - był bardzo zadowolony! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Republic of Ties Napisano 19 Grudzień 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2016 @waski Dziękujemy za miłe słowa, uznanie na BwB dodaje nam zawsze +100 do motywacji!!! Nad knitami pracowaliśmy długo, ponieważ nie bylismy zadowoleni z jakości próbek jakie otrzymywalismy, dopiero te knity były satysfakcjonjące. Przy tej okazji jeszcze raz podziękowania dla @lubo69, który eksperckim okiem zbadał próbki knitów przed wprowadzeniem ich do naszej oferty! Ad koloru, niestety nie mamy teraz na stanie nawet jednego knita żeby sprawdzić, nam wydawał się bordowy, kwestia percepcji Przyjrzymy im się jeszcze dokładnie, gdy wrócą w styczniu (a wraz z nimi kolejne knity z wełny). . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miro Napisano 25 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Grudzień 2016 Wreszcie są teriery granatowe Ale mam pytanie: ten krawat jest fioletowy czy ciemnoniebieski? http://republicofties.com/pl/p/Krawat-jedwabno-lniany-jednolity-niebieski/158 W opisie podano, że fioletowy, lecz ja raczej bardzo dobrze rozróżniam kolory... hmm... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FilipP Napisano 25 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Grudzień 2016 Dziś dotarł do mnie granatowy wełniany knit. Jakość wykonania, łatwość w uzyskaniu pożądanego węzła, krawat naprawdę na najwyższym poziomie, czekam z niecierpliwością na kolejne kolory! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Republic of Ties Napisano 27 Grudzień 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2016 @Miro Dziękujemy, błąd w opisie poprawiony. @FilipP Niech się dobrze nosi! My też czekamy na nowe knity z równie wielką a może i większą niecierpiwością:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aver Napisano 29 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2016 Byłbym zadowolony ze swojego egzemplarza w bociany (założyłem go z pięć razy i nie miałem zastrzeżeń), gdyby nie zaczął się trochę pruć. Na razie to tylko kawałek, ale dalej nitki też już przestają trzymać. Załączam zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Republic of Ties Napisano 29 Grudzień 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2016 Proszę o prive. Wymienimy. Wysłano z Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grono Napisano 8 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 8 Styczeń 2017 Dnia 13.01.2016 o 14:34, Hargin napisał: Jak ktoś się uczy dopiero, to po co prowadzi bloga i kaleczy (pyt. retoryczne)? Chyba RoT powinno uważniej wybierać partnerów... Bo mistrzem stajesz się poprzez praktykę. Ten się nie myli, kto nic nie robi. Bloga prowadzę, bo mogę i lubię. Na miejscu forumowiczów cieszyłbym się tym, że co raz więcej osób interesuje się tematem. Forum się rozrasta i robi się ciekawiej. pozdrawiam wszystkich PS. mimo wszystko miło, że ktoś w ogóle sobie zadał trud napisania o mnie choćby komentarza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grono Napisano 8 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 8 Styczeń 2017 Dnia 13.01.2016 o 15:29, Kyle napisał: Pączkują te blogi... . W sumie macaroni też uczył się razem z czytelnikami, ale to miało swój urok i czasy były pionierskie , a teraz wiemy, że nawet nielubianego na forum windsora też można ładniej zawiązać. Zwłaszcza że autor wpisu twierdzi: "Nie czekajcie na ostatnią chwilę, by zawiązać krawat, bo nie zawsze udaje się to zrobić od razu, a pośpiech tego nie ułatwia." Teraz wychodzi mi znacznie lepiej , a ja w ogóle nie lubię robić czegokolwiek na ostatnią chwilę. Czasy były pionierskie, ale to nie znaczy, że teraz należy siedzieć i nic nie robić. Większość tych "wyjadaczy" i ekspertów z pionierskich czasów teraz robi niewiele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zajac Poziomka Napisano 8 Styczeń 2017 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 8 Styczeń 2017 To jest niesamowite, na tym forum konta ma sporo blogerów. Zdecydowana większość z nich nie napisała ani jednego merytorycznego postu, za to kiedy tylko pojawi się jakaś wzmianka o nich nagle stają się aktywni i piszą posty o sobie samych 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 3 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 3 Luty 2017 Dnia 7.12.2016 o 21:26, waski napisał: Czy, a jeśli taki, kiedy można się spodziewać rozszerzenia oferty wełnianych knitów? Dnia 7.12.2016 o 22:16, Republic of Ties napisał: Po nowy roku wrócą oba wyprzedane knity a do tego kilka nowych:) Będą w tym miesiącu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Republic of Ties Napisano 3 Luty 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 3 Luty 2017 Wywołany do tablicy:) informuję, iż wróciły już oba knity jednolite (granat i bordowy) a nowości (granat w białe grochy oraz jednolita czerwień).będa na sklepie za kilka dni robocze, po tym jak otrzymamy zdjęcia. Ps. Pokażemy też kilka innych nowych wzorów (poza knitami). Miłego weekendu! 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo102425 Napisano 10 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2017 Czy knit w grochy będzie na dniach czy już wyprzedany? Bo widzę że na stronie jest "brak". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markus Napisano 10 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2017 Dziś dotarły do mnie dwa knity w kolorze granatowym oraz borowym. Bardzo mi się podobają. Adam.S Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lebowski32 Napisano 10 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2017 Te knity są świetne... ja bym tylko chciał, żeby miały normalne krawatowe, a nie skarpetowe końcówki. Czy jest na to szansa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 10 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2017 Skoro to koncert życzeń, to czy jest szansa poszerzenie oferty wełnianych knitów? W grochy już mam, a czerwony to nie mój kolor? Wykończenie skarpetkowe jest super! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 10 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2017 Ja też myślę, że jak knit, to skarpeta. Knit z rójkątną końcówką wygląda jak nieudolna podróbka. "Klasycznym" knitem, którego brakuje, jest knit w pasy (poziome, oczywiście), najlepiej granatowo-białe. Tak w ogóle to ja nigdy nie lubiłem knitów, ale jak te od RoT są tak chwalone i w takiej cenie, to się chyba nie oprę i przetestuję. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lebowski32 Napisano 10 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2017 E tam, czemu by nie "wydziergać" krawata? Są szantungi, ostre grenadyny, jedwabne surówki i inne włochate stwory, to może być knito-krawat. Niestety knit sam w sobie wygląda jak skarpeta pod szyją. Ta końcówka jest straszna. Z ograniczonych i nie do końca reprezentatywnych oglądów wkoło nie kojarzy się dobrze paniom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 10 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2017 Godzinę temu, Lebowski32 napisał: E tam, czemu by nie "wydziergać" krawata? Są szantungi, ostre grenadyny, jedwabne surówki i inne włochate stwory, to może być knito-krawat. To zupełnie co innego, wymienione przez Ciebie krawaty są uszyte z tkaniny, a nie wydziergane, to tłumaczy ich kształt. Przy knicie dzierganie tłumaczy inny kształt. Nie bez przyczyny taka forma knita się przyjęła. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi