Madmx Napisano 19 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2019 Cześć. Ostatnio czyscilem swoje New balance 754 widoczne na zdjęciu tarrago cleanerem i zrobiły się lekkie przebarwienia. Chciał bym te buty czymś wypastować aczkolwiek raz że nie wiem jakiej pasty użyć a dwa nie wiem jakiej szczotki do tego użyć. Proszę o poradę jakiej pasty użyć. Niby na stronie pisze że to buty ze skóry licowej. Polecana pasta w miarę nie droga oraz jaką szczotkę do tego kupić? Czy pastę nakładam na szczotkę czy na buty? Jakieś porady dla laika? Później chce buty zabezpieczyć tarrago nano protectem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zimmermann Napisano 19 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2019 58 minut temu, Madmx napisał: Cześć. Ostatnio czyscilem swoje New balance 754 widoczne na zdjęciu tarrago cleanerem i zrobiły się lekkie przebarwienia. Chciał bym te buty czymś wypastować aczkolwiek raz że nie wiem jakiej pasty użyć a dwa nie wiem jakiej szczotki do tego użyć. Proszę o poradę jakiej pasty użyć. Niby na stronie pisze że to buty ze skóry licowej. Polecana pasta w miarę nie droga oraz jaką szczotkę do tego kupić? Czy pastę nakładam na szczotkę czy na buty? Jakieś porady dla laika? Później chce buty zabezpieczyć tarrago nano protectem. Cześć. W przyszłości najpierw wykonaj próbę każdego preparatu na niewidocznym fragmencie buta, np. na języku. Moim zdaniem powinieneś użyć kremu, a nie pasty. Tańsza opcja https://multirenowacja.pl/shoe-cream-tarrago-50ml-krem-do-skor-90-kolorow.html Droższa opcja https://multirenowacja.pl/saphir-pommadier-50ml-krem-do-obuwia-butow.html Pamiętaj, żeby dobrze dobrać kolor kremu, możesz też napisać do supportu Multirenowacji o pomoc w doborze. Krem możesz nakładać taką szczotką https://multirenowacja.pl/szczotka-do-nakladania-kremow-tarrago.html, ale bez problemu znajdziesz tańsze np. w supermarketach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 19 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2019 Te NB wyglądają na nubuk; krem je „zlicuje”. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Madmx Napisano 19 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2019 5 minut temu, lubo69 napisał: Te NB wyglądają na nubuk; krem je „zlicuje”. Na stronie piszą że to skóra licowa. Nabuk podobny jest ponoć do zamszu tylko maniejsze te takie włoski. Ok kupię te droższa opcję. Po wyczyszczeniu tym cleanem właśnie pojawiły się takie dziwne przebarwienia. Być może buty w sklepie były pastowane i teraz to się zmyło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 19 Styczeń 2019 Autor Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2019 @Madmx, na stronach sprzedawcy czasem wypisują takie brednie, że warto podchodzić do tego z dystansem. Bardzo często opis idzie z szablonu, którego nikt nie weryfikuje w masie (wiem, bo i nam się zdarzają podobne wtopy, więc to jednocześnie samokrytyka ). NB 754 bardzo często wykonane są z nubuku lub nubuku olejowanego. Jak pociągniesz kremem to złapiesz na nich połysk, a nie wiem czy tego chcesz. Jeżeli zależy Ci na zachowaniu matowej struktury materiału stosuj Saphir Onguent, będzie bezpieczniej. Ewentualnie podeślij maila do supportu multirenowacja.pl - tam każdego dnia pomagają w takich sprawach i pewnie z miejsca podrzucą pełne info. EDIT: Aha, Nano Protector to dla nich dobra opcja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zimmermann Napisano 19 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2019 40 minut temu, lubo69 napisał: Te NB wyglądają na nubuk; krem je „zlicuje”. Chyba masz rację, uwierzyłem opisowi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Madmx Napisano 19 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2019 W sumie jak je np lekko paznokciem przetre to zostaje taki ślad w sumie inaczej jak na innych butach które mam ze skóry. Wolę tak jak by się błyszczyły niż takie matowe. Oryginalnie wyglądały tak błyszcząco. A więc co proponujecie by poprawić/odnowić kolor? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 19 Styczeń 2019 Autor Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2019 Jak chcesz je takie, jak poniżej - to pielęgnuj jak nubuk lub nubuk olejowany, bez kremów i wosków:https://www.google.com/imgres?imgurl=https%3A%2F%2Fm.sportowysklep.pl%2Fmedia%2Ff1000%2F2014%2Fnew-balance%2F49951%2Fbuty-new-balance-lifestyle-754-h754tb-5bc0c21e39374.jpg&imgrefurl=https%3A%2F%2Fworldbox.pl%2Fbuty-new-balance-lifestyle-754-h754tb.html&docid=5IK-gMG58q1oFM&tbnid=4NXwfgT-Rr1T6M%3A&vet=10ahUKEwjm67X8u_rfAhXGalAKHSwuDbIQMwjzASgqMCo..i&w=1000&h=1000&bih=938&biw=1920&q=new balance 754&ved=0ahUKEwjm67X8u_rfAhXGalAKHSwuDbIQMwjzASgqMCo&iact=mrc&uact=8 Jak chcesz, je mniej/więcej takie jak poniżej - to możesz próbować się bawić kremami/woskami/tłuszczami, ale w małych ilościach i poprzedź to zawsze próbą na małym skrawku, by się upewnić, że na pewno tego chcesz, bo powrót bywa trudny:https://distance.pl/new-balance-754-h754lft-h754.html Tu masz kilka takich historii (niestety trochę fotek wyparowało, ale z kontekstu wyczytasz, co trzeba):https://www.wbutach.pl/topic/1391-jak-uratować-nubuk-potraktowany-pastą-do-licówki/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Madmx Napisano 19 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2019 Właśnie zależy mi by była wersja jak na drugim przykładzie. Takie kupiłem. Żeby to osiągnąć kupię https://multirenowacja.pl/saphir-pommadier-50ml-krem-do-obuwia-butow.html i nakładał to będę jakaś szmatką czy lepiej szczotka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek_ma Napisano 25 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2019 Witam forumowiczów czy konstrukcja Storm welt jest przeznaczona głównie do butów użytkowanych w sezonie jesienno-zimowym (jak wysokie trzewiki itp.) czy ma również sens w półbutach "lżejszych" - używanych w pozostałych porach roku? Półbuty wydają się przez tą dodatkową lamówkę cięższe, czy są jakieś praktyczne korzyści z tego rozwiązania? Jedyne co mi przychodzi do głowy to dodatkowa bariera przed kurzem/piaskiem itp. zabrudzeniami które nie przedostaną się pomiędzy ramę a cholewkę co teoretycznie ma miejsce w typowej konstrukcji GYW. Ale może to nieco naciągana teoria i chodzi o "cięższy" charakter takiego półbuta - obniżenie formalności? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mayor Napisano 26 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2019 18 godzin temu, tomek_ma napisał: Witam forumowiczów czy konstrukcja Storm welt jest przeznaczona głównie do butów użytkowanych w sezonie jesienno-zimowym (jak wysokie trzewiki itp.) czy ma również sens w półbutach "lżejszych" - używanych w pozostałych porach roku? Półbuty wydają się przez tą dodatkową lamówkę cięższe, czy są jakieś praktyczne korzyści z tego rozwiązania? Jedyne co mi przychodzi do głowy to dodatkowa bariera przed kurzem/piaskiem itp. zabrudzeniami które nie przedostaną się pomiędzy ramę a cholewkę co teoretycznie ma miejsce w typowej konstrukcji GYW. Ale może to nieco naciągana teoria i chodzi o "cięższy" charakter takiego półbuta - obniżenie formalności? Konstrukcja Storm Welt, a ściśle mówiąc konstrukcje gdyż jest kilka rodzajów(reverse split GYW,Weltshoen,Bentivegna,Tirolese,Norvegian) to rozwiązanie podobne do zabezpieczania budynków albo innych elementów infrastruktury w czasie powodzi workami z piaskiem.,Korzyści z tego rozwiązania są takie jak z położenia worków z piachem przed drzwiami wejściowymi domu- zabezpieczy dom na czas fali powodziowej ale kiedy wysoka woda utrzyma się dłużej to i tak znajdzie sobie drogę i zniszczy dom .,Tak samo z butami kiedy wdepniesz w kałużę to Storm Welt zatrzyma na chwile wodę na zewnątrz buta, ale kiedy będziesz łowił pstrągi brodząc godzinami w wodzie to te buty przemokną jak każde inne., Reverse Split to nie jest żadna dodatkowa lamówka ani nietypowa konstrukcja, to jest najbardziej typowa konstrukcja GYW z szerszym pasem podzielonym tak ,że jego górna część zachodzi na cholewkę ,może występować zarówno w trzewikach jak i półbutach .,Tak samo trzewiki nie są obuwiem użytkowanym głównie w sezonie jesienno- zimowym 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abecadlo Napisano 29 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2019 Planuję zakupić ten zestaw https://multirenowacja.pl/zestaw-do-pielegnacji-i-konserwacji-butow-skory-gladkie-licowe-saphir-5.html w jakim kolorze powinienem wybrać owe produkty, aby uzyskać jak najlepszy efekt na tych butach https://macaronitomato.com/produkt/buty-berwick-3010-k3/ ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 29 Styczeń 2019 Autor Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2019 Cyknij maila do supportu multirenowacja.pl - tam każdego dnia odpowiadają na wiele tego typu pytań i prawdopodobnie jest już jakiś schemat na tę skórę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
feriak Napisano 21 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2019 Macie jakieś pomysły czym wyczyścić te plamki ( chyba po wodzie) i jaki kolor pasty dobrać?Były potraktowane tylko dubbinem i bezbarwnym renowatorem saphirWysłane z mojego Redmi 5 Plus przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coven Napisano 24 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2019 Czy ktoś z Was wie jak skutecznie usunąć Pommadiera z tkaniny? - Użyłem go na pasku od zegarka na którym jest parę białych szwów, no i je zabarwiłem... Na szczęście tylko delikatnie i przy dobrym świetle widać, że są "brudne". Ma ktoś pomysł jak je wybielić by nie uszkodzić reszty paska? Jakiś kosmetyk do czyszczenia, cokolwiek. W oryginale wygląda tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamW Napisano 24 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2019 Jest duza szansa ze pasek zabarwi Ci tez ubranie (koszule). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coven Napisano 25 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 25 Luty 2019 @adamW Z tym nie ma problemu, bo po paru godzinach spolerowałem nadmiar szmatką. Słyszałem pozytywne opinie na temat Cleaning Lotion Saphira, czy taki kosmetyk mógłby dać radę w "wypraniu" nici z Pommadiera? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 25 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 25 Luty 2019 W dniu 21.02.2019 o 16:30, feriak napisał: Macie jakieś pomysły czym wyczyścić te plamki ( chyba po wodzie) i jaki kolor pasty dobrać? Były potraktowane tylko dubbinem i bezbarwnym renowatorem saphir Wysłane z mojego Redmi 5 Plus przy użyciu Tapatalka Prawdopodobnie intensywnie polerując sucha szmatką, zdejmiesz te plamki. Z reguły tak wygląda nadmiernie natłuszczona skóra po kontakcie z wodą. Kolor - napisz do Saphira, dobrze doradzają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartłomiej Napisano 6 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2019 Cześć, przymierzam się do zakupu prawideł. Czy według Was są rozbieżności jakościowe jeśli chodzi o prawidła cedrowe? znalazłem coś takiego w korzystnej cenie i zastanawiam się czy warto się skusić: https://janshop.pl/p289,prawidla-do-butow-cedrowe-para-r-44-45-massido.html Czy ktoś ma porównanie odnośnie jakości prawideł "no name" i tych uznanych marek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KIERMAN Napisano 6 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2019 Mam rożne, takie za 50 zł i nieco droższe, z uchwytem do wyciągania i bez, a skoro nie widać różnicy, to po co przepłacać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mayor Napisano 6 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2019 4 godziny temu, Bartłomiej napisał: Cześć, przymierzam się do zakupu prawideł. Czy według Was są rozbieżności jakościowe jeśli chodzi o prawidła cedrowe? znalazłem coś takiego w korzystnej cenie i zastanawiam się czy warto się skusić: https://janshop.pl/p289,prawidla-do-butow-cedrowe-para-r-44-45-massido.html Czy ktoś ma porównanie odnośnie jakości prawideł "no name" i tych uznanych marek? Podejrzewam ,że te prawidła "uznanych marek" często są produkowane w tym samym miejscu i z jednakowych materiałów jak te "no name".,Nie wydaje mi się żeby Alison Kirby miał stolarnie w której struga prawidła które kosztują $250 dlatego ,że wyszły spod ręki mistrza.,Po prostu są klienci emocjonalnie związani z marką The Hanger Project gotowi tyle zapłacić ..Jeżeli chodzi o rozbieżności jakościowe to "poznaj Stachu po zapachu" dobre prawidła cedrowe wydzielają bardzo intensywny zapach, te gorsze mają ledwo wyczuwalną woń ., Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 6 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2019 6 godzin temu, Bartłomiej napisał: Cześć, przymierzam się do zakupu prawideł. Czy według Was są rozbieżności jakościowe jeśli chodzi o prawidła cedrowe? znalazłem coś takiego w korzystnej cenie i zastanawiam się czy warto się skusić: https://janshop.pl/p289,prawidla-do-butow-cedrowe-para-r-44-45-massido.html Czy ktoś ma porównanie odnośnie jakości prawideł "no name" i tych uznanych marek? Z wszystkich prawideł tych mam najwięcej, jednak zdecydowanie wolę te które zamiast złotej gałki albo kółka, mają "uchwyt" na rękę w elemencie z drewna. Łatwo się wtedy je wyciąga, nawet jeśli siedzą ciasno. Z tymi jest większy problem. To tylko kwestia wygody, ale kupując teraz nowe na pewno bym się zdecydował na takie jak poniżej, zamiast z gałką meblową. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Intrigued Napisano 19 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2019 Witajcie! Całkiem niedawno udało mi się zakupić buty żeglarskie Sperry Topsider. Tu pojawia się moje pytanie: jaki krem i jakie kosmetyki do tych butów się nadają? Dziękuję za pomoc! Intrigued Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KIERMAN Napisano 19 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2019 15 minut temu, Intrigued napisał: Witajcie! Całkiem niedawno udało mi się zakupić buty żeglarskie Sperry Topsider. Tu pojawia się moje pytanie: jaki krem i jakie kosmetyki do tych butów się nadają? Dziękuję za pomoc! Intrigued pommadier. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Intrigued Napisano 19 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2019 Tak... mój błąd z niezbyt precyzyjnym pytaniem 🤔 Więc spróbuję jeszcze raz: Jaki kolor kremu Pommadier pasuje do wyżej wymienionych butów? Co poza kremem warto stosować w przypadku butów żeglarskich? Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi