Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zestaw awangardowy powstały w ramach testowania szwalni ...

Dołączona grafika

Uploaded with ImageShack.us

Dołączona grafika

Dołączona grafika

od dołu:

buty - Ambiorix (rekin) MTM, brązowe

spodnie - Zara, szare

pasek - Gino R., brązowy

krawat - Hugo B.

koszula - pomysł własny. Cienka bawełna, jasny róż. Stebnowanie - szara nitka. Kołnierzyk okrągły. Lekko taliowana (teraz myślę, że mogłaby być węższa). Mankiety na spinki, pojedyncze. [zapomniałem - spinki bespoke srebro 925, kamień - hematyt]

Na dużym zdjęciu nie widać dobrze szwów stąd daję zbliżenia. Zestawienie dość awangardowe i ryzykowne zarazem. Szycie tak kontrastowe wymaga równych szwów bo ewentualne niedokładności widać (chociaż podczas noszenia otoczenie nie ogląda koszuli z bliska ani przez lupę :) ) ostatecznie myślę że eksperyment się opłacił. Wertuję próbnik i już myślę o drugiej ... to co mi się szczególnie podoba (a czego wcześniej nie praktykowałem) to pojedyncze mankiety na spinki - wydają mi się bardziej praktyczne niż wykładane.

pozdrawiam,

D

Opublikowano

Witam!

Już myślałem, że nigdy nie przekonam się do różowej koszuli - dziś zmieniłem zdanie :)

Strasznie podeszły mi te kontrastowe szycia + spinka.

Jak dla mnie, laika - ogólnie rewelacja.

Interesują mnie jeszcze buty oczywiście - eksploatowane już czas jakiś? Jesteś w stanie ocenić je z perspektywy czasu? Napisz coś więcej o butach proszę.

Jak oceniacie w ogóle markę - Ambiorix?

pozdrawiam

Daniel

Opublikowano

Dzięki Daniel!

Co do Ambiorixa, to postaram się napisać parę słów w temacie "buty trochę taniej" (dla porządku tematycznego). Już wcześniej o nich tam pisałem jak tylko kupiłem, ale teraz mogę jeszcze coś od siebie dodać ...

pozdrawiam

Damiance

Opublikowano

Tym razem prezentuję różne kombinacje z beżowymi Chino marki Burton. Proszę o opinie, zastanawia mnie czy spodnie są dobrze dobrane i czy dobrze leżą i ogólnie jak komponują się z resztą stroju. Zastanawia mnie też czy dopuszczalne i sensowne jest połączenie golfa z cardiganem, tak jak zrobiłem to w zestawie 5. Dziękuję i pozdrawiam!

Dołączona grafika

Opublikowano

Tym razem prezentuję różne kombinacje z beżowymi Chino marki Burton. Proszę o opinie, zastanawia mnie czy spodnie są dobrze dobrane i czy dobrze leżą i ogólnie jak komponują się z resztą stroju. Zastanawia mnie też czy dopuszczalne i sensowne jest połączenie golfa z cardiganem, tak jak zrobiłem to w zestawie 5. Dziękuję i pozdrawiam!

Spodnie OK, klasyczne chinosy, ale:

- jeśli chcesz je łączyc z trampkami, to kant sugerowałbym rozprasowac,

- jedny zestaw, który "ujdzie" z trampkami to 4 (po rozprasowaniu spodni) i ewentualnie 3, do pozostałych trampki nie pasują,

- zestaw 1: lekki lniany kaszkiet nie pasuje do ciemnej kurtki i golfu; trampki komletnie nie pasują; generalnie całośc to wymieszanie lata z zimą,

- zestaw 5: połączenie golf-cardigan ok, ale nie w zestawie z jasnym kaszkietem, jasnymi spodniami i trapkami

- zestaw 6: zbyt eleganckie polo by zakładac pod spód t-shirt, trampki oczywiście nie pasują.

Opublikowano

Dołączona grafika

Zestaw 3 i 4 - koszul z wycięciami po bokach nie wolno nosić wyjętych na spodnie!
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Piątkowo:

marynarka: scabal

spodnie: kaiser design

knit: kaiser design

buty: purouomo (rc shoes)

koszula: rc

poszetka: na zamówienie

Świetne buty. Rękawy w marynarce proponowałbym skrócić.

i jeszcze wariacja a'a kapela z Czerniakowskiej :) albo clown jak mówi moja narzeczona

marynarka: scabal

reszta to samo

Nie umiem jeszcze zrobić porządnych fotografii :( Wychodzą jakieś takie niewymiarowe...

Oryginalna marynarka, ale bardzo wysoko zapinana. Zdecydowanie lepiej wyglądasz w marynarkach 2-guzikowych.

Opublikowano

W związku z nabyciem nowego garnituru (spodnie muszę wydłużyć odrobinę, bo były skracane), zestaw z nową marynarką. Fotki na szybko, kiepskim obiektywem, więc takie sobie.

Marynarka: Ballmain

Spodnie: Vistula

Koszula: Finshley & Harding

Krawat: St. Michael

Poszetka: Dandy

Skarpetki: Falke Shadow

Buty: Wittchen

Zegarek: Adriatica Worldchampion - pamiątka po dziadku, pasek: Nato Strap G10/RAF style

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika