mr.vintage Napisano 20 Lipiec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 20 Lipiec 2010 Marynarka - Loro Piana (secondhand) Spodnie - Hattric Koszula - Banana Republic Pasek - Mephisto Poszetka - szyta na zamówienie Buty - Syrena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PWG Napisano 21 Lipiec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 21 Lipiec 2010 Super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luciano Napisano 21 Lipiec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 21 Lipiec 2010 Bardzo fajny zestaw. Ja osobiście wole marynarkę na 2 guziki. Moim zdaniem lepiej pasuje do luźnego stroju ale to mój typ. Czy ta koszula jest na spinki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 21 Lipiec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 21 Lipiec 2010 Super buty, w moim ulubionym kroju. Ale znów trochę za bardzo wyeksponowana poszetka ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
I. Drago Napisano 21 Lipiec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 21 Lipiec 2010 Marynarka - Loro Piana (secondhand)Panie Vintage, w których secondhandach można dostać takie marynarki (cokolwiek w Polsce?) Pozdrawiam, Drago Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macaroni Napisano 27 Lipiec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 27 Lipiec 2010 Mój dzisiejszy zestaw Marynarka Sebastian Żukowski Koszula E.Berg Krawat E.Berg Spodnie Oscar Jacobson Buty C&J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 27 Lipiec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 27 Lipiec 2010 Zestaw awangardowy powstały w ramach testowania szwalni ... Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us od dołu: buty - Ambiorix (rekin) MTM, brązowe spodnie - Zara, szare pasek - Gino R., brązowy krawat - Hugo B. koszula - pomysł własny. Cienka bawełna, jasny róż. Stebnowanie - szara nitka. Kołnierzyk okrągły. Lekko taliowana (teraz myślę, że mogłaby być węższa). Mankiety na spinki, pojedyncze. [zapomniałem - spinki bespoke srebro 925, kamień - hematyt] Na dużym zdjęciu nie widać dobrze szwów stąd daję zbliżenia. Zestawienie dość awangardowe i ryzykowne zarazem. Szycie tak kontrastowe wymaga równych szwów bo ewentualne niedokładności widać (chociaż podczas noszenia otoczenie nie ogląda koszuli z bliska ani przez lupę ) ostatecznie myślę że eksperyment się opłacił. Wertuję próbnik i już myślę o drugiej ... to co mi się szczególnie podoba (a czego wcześniej nie praktykowałem) to pojedyncze mankiety na spinki - wydają mi się bardziej praktyczne niż wykładane. pozdrawiam, D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 28 Lipiec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 28 Lipiec 2010 Witam! Już myślałem, że nigdy nie przekonam się do różowej koszuli - dziś zmieniłem zdanie Strasznie podeszły mi te kontrastowe szycia + spinka. Jak dla mnie, laika - ogólnie rewelacja. Interesują mnie jeszcze buty oczywiście - eksploatowane już czas jakiś? Jesteś w stanie ocenić je z perspektywy czasu? Napisz coś więcej o butach proszę. Jak oceniacie w ogóle markę - Ambiorix? pozdrawiam Daniel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 28 Lipiec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 28 Lipiec 2010 Dzięki Daniel! Co do Ambiorixa, to postaram się napisać parę słów w temacie "buty trochę taniej" (dla porządku tematycznego). Już wcześniej o nich tam pisałem jak tylko kupiłem, ale teraz mogę jeszcze coś od siebie dodać ... pozdrawiam Damiance Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 28 Lipiec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 28 Lipiec 2010 Ok - dzięki. Czekam zatem na recenzję Faktycznie odkopałem starsze posty, fotki ładne, ale jestem pewien, że dziś o tych butach możesz powiedzieć o wiele więcej niż wówczas pozdrawiam Daniel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 28 Lipiec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 28 Lipiec 2010 Interesujący zestaw ... Kolego xkoziol - jestem ciekaw z jakiego materiału jest marynarka - wełna + jedwab? Czy wełna z wysokim "s"? POZDRAWIAM d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 28 Lipiec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 28 Lipiec 2010 Tak się zastanawiałem co to za materiał widząc połysk - to pewnie flesz aparatu spotęgował to wrażenie pozdrawiam d p.s. marynarka szyta czy z wieszaka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PWG Napisano 29 Lipiec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 29 Lipiec 2010 Macaroni ---> świetny zestaw, bardzo podoba mi się to w jaki sposób łączysz klasykę (marynarka + krawat) z elementami casualu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal Napisano 30 Lipiec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 30 Lipiec 2010 Tym razem prezentuję różne kombinacje z beżowymi Chino marki Burton. Proszę o opinie, zastanawia mnie czy spodnie są dobrze dobrane i czy dobrze leżą i ogólnie jak komponują się z resztą stroju. Zastanawia mnie też czy dopuszczalne i sensowne jest połączenie golfa z cardiganem, tak jak zrobiłem to w zestawie 5. Dziękuję i pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
torunianin Napisano 30 Lipiec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 30 Lipiec 2010 xkoziol, polecałbym Ci popracować nad węzłami w krawacie. Sam po czasie doszedłem jak wielką róznicę robi, gdy krawat jest dobrze zawiązany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 30 Lipiec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 30 Lipiec 2010 Mój dzisiejszy zestaw Marynarka Sebastian Żukowski Koszula E.Berg Krawat E.Berg Spodnie Oscar Jacobson Buty C&J Świetne spodnie! Oddawaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 30 Lipiec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 30 Lipiec 2010 Tym razem prezentuję różne kombinacje z beżowymi Chino marki Burton. Proszę o opinie, zastanawia mnie czy spodnie są dobrze dobrane i czy dobrze leżą i ogólnie jak komponują się z resztą stroju. Zastanawia mnie też czy dopuszczalne i sensowne jest połączenie golfa z cardiganem, tak jak zrobiłem to w zestawie 5. Dziękuję i pozdrawiam! Spodnie OK, klasyczne chinosy, ale: - jeśli chcesz je łączyc z trampkami, to kant sugerowałbym rozprasowac, - jedny zestaw, który "ujdzie" z trampkami to 4 (po rozprasowaniu spodni) i ewentualnie 3, do pozostałych trampki nie pasują, - zestaw 1: lekki lniany kaszkiet nie pasuje do ciemnej kurtki i golfu; trampki komletnie nie pasują; generalnie całośc to wymieszanie lata z zimą, - zestaw 5: połączenie golf-cardigan ok, ale nie w zestawie z jasnym kaszkietem, jasnymi spodniami i trapkami - zestaw 6: zbyt eleganckie polo by zakładac pod spód t-shirt, trampki oczywiście nie pasują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 30 Lipiec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 30 Lipiec 2010 Osobiście uważam ten zestaw za "taki sobie", ale co tam: Marynarka - Christian Dior Spodnie - Calamar Koszula lniana - Tatuum Pasek parciany - Hattric Poszetka - szyta na zamówienie Buty - Ecco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Hjalmar Napisano 30 Lipiec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 30 Lipiec 2010 Tym razem prezentuję różne kombinacje z beżowymi Chino marki Burton. Proszę o opinie, zastanawia mnie czy spodnie są dobrze dobrane i czy dobrze leżą i ogólnie jak komponują się z resztą stroju. Zastanawia mnie też czy dopuszczalne i sensowne jest połączenie golfa z cardiganem, tak jak zrobiłem to w zestawie 5. Dziękuję i pozdrawiam! Zestaw 3 i 4 - koszul z wycięciami po bokach nie wolno nosić wyjętych na spodnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Parmigiano Napisano 8 Sierpień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 8 Sierpień 2010 Zestaw Marynarka-www.henrycottons.it Poszetka-www.lucaroda.it Kapelusz-www.borsalino.com Koszula-www.barbanapoli.it Spodnie-www.raffaelecaruso.it Buty-www.sutormantellassi.com/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 13 Sierpień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 13 Sierpień 2010 Piątkowo: marynarka: scabal spodnie: kaiser design knit: kaiser design buty: purouomo (rc shoes) koszula: rc poszetka: na zamówienie Świetne buty. Rękawy w marynarce proponowałbym skrócić. i jeszcze wariacja a'a kapela z Czerniakowskiej albo clown jak mówi moja narzeczona marynarka: scabal reszta to samo Nie umiem jeszcze zrobić porządnych fotografii Wychodzą jakieś takie niewymiarowe... Oryginalna marynarka, ale bardzo wysoko zapinana. Zdecydowanie lepiej wyglądasz w marynarkach 2-guzikowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macaroni Napisano 13 Sierpień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 13 Sierpień 2010 xkoziol -> moim skromnym zdaniem ubranie o co najmniej jeden rozmiar za duże. Myślę, że marynarka na 3 guziki to nie jest styl dla Ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 19 Sierpień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 19 Sierpień 2010 W związku z nabyciem nowego garnituru (spodnie muszę wydłużyć odrobinę, bo były skracane), zestaw z nową marynarką. Fotki na szybko, kiepskim obiektywem, więc takie sobie. Marynarka: Ballmain Spodnie: Vistula Koszula: Finshley & Harding Krawat: St. Michael Poszetka: Dandy Skarpetki: Falke Shadow Buty: Wittchen Zegarek: Adriatica Worldchampion - pamiątka po dziadku, pasek: Nato Strap G10/RAF style Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elegant Napisano 19 Sierpień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 19 Sierpień 2010 Super! Buty te same co poprzednio? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 19 Sierpień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 19 Sierpień 2010 Niestety jeszcze te same, zbieram na coś nowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi