Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zajac Poziomka Napisano 26 Kwiecień 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 26 Kwiecień 2016 Jakiś czas temu skrytykowałem kogoś na tym forum za wklejanie słabej jakości zdjęcia z windy... dlatego w ramach bycia niekonsekwentnym dziś wrzucę swoje 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 26 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Kwiecień 2016 To ja Cię skrytykuję za wklejanie słabej jakości zdjęcia z windy, ale zestaw chyba fajny, gdyby było widać. :D 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Midlife-Crisis Napisano 26 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Kwiecień 2016 ... Osobiście sam ubrałbym nawet różowy garnitur w stylu Wielkiego Gatsby'ego. Tylko nie u nas, chyba że byłbym uzbrojony Taki garnitur trzeba umieć unieść. Nawet jeśli jest nieuzbrojony. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Johnny Napisano 26 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Kwiecień 2016 Dałbym radę. Bez problemu. Przecież nosząc camelowy płaszcz i bordowy beret zimą zwracam uwagę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chris Napisano 26 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Kwiecień 2016 Płaszcz: Próchnik Garnitur: Suitsupply Koszula: Lambert Krawat i poszetka: Poszetka.com Buty: Yanko Jednak ładny ten płaszcz, pomyśleć że dziś rano był na stronie próchnika mój rozmiar za 199zł Jak się spisuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 26 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Kwiecień 2016 Dobrze się spisuje. Jak to bawełna trochę się mnie, ale jak widać na zdjęciu, nieprzesadnie. Jeżeli będziesz miał okazję kupić go za 199 zł to bierz (może w outletach stacjonarnych). Jeżeli oczywiście nie przeszkadza Ci, że nie jest książkowym trenczem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chris Napisano 26 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Kwiecień 2016 Właśnie zawahałem się dlatego, że nie jest dwurzędowy. Szkoda, że wcześniej nie zobaczyłem Twojego zdjęcia, zaryzykowałbym. Dzięki za informację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panam Napisano 27 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Kwiecień 2016 @Zajac Poziomka: co to za teczka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 27 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Kwiecień 2016 Jakaś bardzo budżetowa (~300 złotych), nic wartego uwagi. Kupiłem na "okres przejściowy", dopóki czekam w kolejce do Skalpela (a już z pół roku czekam ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Aron Napisano 27 Kwiecień 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 27 Kwiecień 2016 Garnitur: Suitsupply Kamizelka: Poszetka.com Koszula: Lambert Krawat: Embassy of Elegance Poszetka: Poszetka.com Buty: Yanko EDIT: Dorzucam jeszcze zdjęcie samej kamizelki. 41 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sko Napisano 27 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Kwiecień 2016 @Aron, kamizelka rewelacyjna! Taką właśnie szukam. Czy mogę Cię prosić o więcej informacji i zdjęć na PW? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 27 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Kwiecień 2016 Garnitur: Suitsupply Kamizelka: Poszetka.com Koszula: Lambert Krawat: Embassy of Elegance Poszetka: Poszetka.com Buty: Yanko Piękny zestaw! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 27 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Kwiecień 2016 Dzięki , dołączyłem jeszcze jedno zdjęcie, samej kamizelki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alabuz Napisano 27 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Kwiecień 2016 Aron, świetny zestaw. Natomiast mam taką refleksję. Ze zdjęć wygląda, że jesteś dość młodym gościem (pewnie ok. 30 lat) i zastanawia mnie fakt czy nie czujesz się overdress w stosunku do innych, totalnie odjechanym od reszty pracowników. Po prostu wydaje mi się, że takie zestawy to trochę za dużo jak na pracę w korporacji. Oczywiście nie umniejsza to faktu, że zestaw super i dałem plusika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydlowsky Napisano 27 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Kwiecień 2016 Dobre pytanie , zestaw poza butami i może koszulą nadawałby się na własny ślub Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_L Napisano 27 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Kwiecień 2016 W ogóle nie rozumiem tych pytań - Aron ubiera się bardzo "normalnie". Zdarza się, że moim zdaniem niektóre prezentowane tu zestawy są bardziej przebraniem ("stylizacją", sic!) niż ubraniem, ale w najmniejszym stopniu nie dotyczy to Arona. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydlowsky Napisano 27 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Kwiecień 2016 W ogóle nie rozumiem tych pytań - Aron ubiera się bardzo "normalnie". Nie wiem czy jestem w stanie Ci pomóc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alabuz Napisano 27 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Kwiecień 2016 Bardzo normalnie Rzeczywiście ostatnio w korporacjach jest wysyp trzydziestolatków w trzyczęściowych zestawach 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Aron Napisano 27 Kwiecień 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 27 Kwiecień 2016 @alabuz Z wiekiem trafiłeś idealnie, mam 30 lat. Nie wiem jak trafiłeś nie widząc twarzy. Pracuję w branży IT, więc ubrać się "lepiej, bardziej formalnie" od otoczenia nie jest problemem. Jednak nie czuję się z tym źle, otoczenie jest przyzwyczajone i przyzwyczajało się stopniowo. Pracuję w siedzibie klienta, tutaj wszyscy chodzą w garniturach, ale nie w trzyczęściowych i w większości bez krawatów. Zgadzam się, że ten zestaw jest "pojechany" , dlatego nie ubieram się "aż tak" każdego dnia. Zestaw nie dość, że ma kontrastującą kamizelkę, to jeszcze garnitur nie jest w typowym kolorze. Wydaje mi się natomiast, że przykładowo wczorajszy zestaw jest spokojny. Kamizelka została kupiona z myślą o ślubach i weselach (znowu dobre przewidywania), ale tak dobrze pasuje do tego niebieskiego garnituru, że musiałem przynajmniej raz się tak ubrać. EDIT: Czasami spotykam się w pracy z opiniami, że jestem elegancko/ładnie ubrany. Ostatnio zauważyłem też, że pojawiły się brązowe buty i to broguesy, ale nie wiem, czy to moja zasługa. 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sonfre Napisano 27 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Kwiecień 2016 @alabuz Z wiekiem trafiłeś idealnie, mam 30 lat. Nie wiem jak trafiłeś nie widząc twarzy. Pracuję w branży IT, więc ubrać się "lepiej, bardziej formalnie" od otoczenia nie jest problemem. Jednak nie czuję się z tym źle, otoczenie jest przyzwyczajone i przyzwyczajało się stopniowo. Pracuję w siedzibie klienta, tutaj wszyscy chodzą w garniturach, ale nie w trzyczęściowych i w większości bez krawatów. Zgadzam się, że ten zestaw jest "pojechany" , dlatego nie ubieram się "aż tak" każdego dnia. Zestaw nie dość, że ma kontrastującą kamizelkę, to jeszcze garnitur nie jest w typowym kolorze. Wydaje mi się natomiast, że przykładowo wczorajszy zestaw jest spokojny. Kamizelka została kupiona z myślą o ślubach i weselach (znowu dobre przewidywania), ale tak dobrze pasuje do tego niebieskiego garnituru, że musiałem przynajmniej raz się tak ubrać. EDIT: Czasami spotykam się w pracy z opiniami, że jestem elegancko/ładnie ubrany. Ostatnio zauważyłem też, że pojawiły się brązowe buty i to broguesy, ale nie wiem, czy to moja zasługa. Mi się tam podoba jak młodzi ludzie się tak ubierają. Oby więcej takich elegantów! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_L Napisano 27 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Kwiecień 2016 Bardzo normalnie Rzeczywiście ostatnio w korporacjach jest wysyp trzydziestolatków w trzyczęściowych zestawach Dla mnie normalnie - oceniam według mojej branży i ubiorów ludzi, z którymi się stykam. Sporo ludzi (jakieś 30%) nosi na codzień garnitury i krawaty. Reszta - co najmniej marynarki. Inną sprawą jest smak, jakość - tu Aron wyprzedza średnią o kilka długości konia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał Gdańsk Napisano 27 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Kwiecień 2016 Aron, bardzo ładny zestaw, jaki model Yanko? jak osiągnąłeś takie lusterko na przodzie buta? Jest wiele sposobów, używałeś może tłuszczu do skór (w małej ilości)? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 27 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Kwiecień 2016 Jeżeli chcesz uzyskać lustrzany połysk to nie używaj tłuszczu, a kremu ewentualnie w bardzo małych ilościach (jedna warstwa). Generalnie trzeba uzbroić się w cierpliwość i dość dużą ilość wosku. W dużym skrócie. Trzeba nałożyć kilka, kilkanaście warstw wosku i polerować (niezbyt energicznie, żeby wosk wypełnił pory skóry). Gdy pojawi się pierwszy połysk to kolejne warstwy trzeba nakładać w połączeniu z zimną wodą (można użyć kostki lodu). Opisywałem proces tutaj: https://forum.butwbutonierce.pl/topic/3231-ma%C5%82a-renowacja/page-33#entry198899 Tutaj z kolei jest cały wątek na ten temat: https://forum.butwbutonierce.pl/topic/203-lustrzany-po%C5%82ysk/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał Gdańsk Napisano 27 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Kwiecień 2016 Dzięki, ale jaki model Yanko? jaki wosk polecasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 27 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Kwiecień 2016 To model 272 w skórze Cambridge Niger. Używam innego koloru kosmetyków niż poleca sklep - chciałem trochę przyciemnić buty. Do tego egzemplarza używam kremu Saphir w kolorze ciemny brąz (nr 05). Kolor wosku nie ma takiego dużego znaczenia, bo trzeba go naprawdę dużo użyć, żeby dał efekt kolorystyczny. Wosku też używam w kolorze ciemny brąz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi