Skocz do zawartości

Co mam dziś na sobie

Korneliuss

Rekomendowane odpowiedzi

@emense - niestety nie robiłem dołu i generalnie zazwyczaj nie robię - za dużo zabawy z ustawianiem. Nie mam też korpo-toalety, ani windy z lustrem po drodze do biura. Jak nie zapomnę następnym razem to pstryknę (pewnie za 1-1,5 tyg. bo spodnie trafią na zwężenie i dołożenie manszetów). 

Co do kroju, to mam wrażenie, że wszystkie spodnie garniturowe SuSu robią na jedno "kopyto", za wyjątkiem Washington (te są wyższe w stanie).

Wiem, że trochę offtopic, ale w ogóle mam wrażenie spodnie w SS są strasznie szerokie w udach. Ostatnio po mocnym zwężeniu od nogawki w dół zrobiły się trochę jak "spodnie Alladyna". A na pewno najszczuplejszych nóg nie mam.

No nie wiem - ja w spodniach z Hudsona (48) czuję się trochę jak w rurkach i rozważam poszerzenie 'po całości'...  :roll:

Nie wiem z jakiej kolekcji masz tego Hudsona, ale faktycznie Havana FW 2015 ma ciut węższe nogawki (na pewno węższe niż moja wcześniejsza) - różnica ok. 1,5-2 cm na obwodzie. 

@Paulo99, to tak:

1. Umyj lustro zanim strzelisz samoje$*#@. Teraz wygląda jakby garnitur miał niesymetryczną fakturę. 

2. To był damski garnitur? Kamizelka zapięta jest na damską stronę (z prawej na lewą),

3. Garnitur wygląda (o ile można odczytać po zdjęciu) na zbyt obszerny (marynarka, spodnie). 

• Oceniam pozytywnie 1

@Paulo99, to tak:

1. Umyj lustro zanim strzelisz samoje$*#@. Teraz wygląda jakby garnitur miał niesymetryczną fakturę. 

2. To był damski garnitur? Kamizelka zapięta jest na damską stronę (z prawej na lewą),

3. Garnitur wygląda (o ile można odczytać po zdjęciu) na zbyt obszerny (marynarka, spodnie). 

Dziękuję za opinię. Lustro faktycznie zakurzone. Kamizelka jest zapinana na męska stronę. W lustrzanym odbiciu wyglada odwrotnie. Co do rozmiaru - garnitur jest mocno taliowany i dosyć ciasno przylega do ciała Zrobię lepsze zdjęcie i umieszcze tutaj.

• Oceniam pozytywnie 1

Garnitur Vistula Hempsted wełna

Koszula Lambert bawełna.

Krawat Poszetka.com. jedwab.

Poszetka Lantier wełna.

Spinki (nie widać) Poszetka.com węzełki fioletowo-białe jedwab.

Kolory zdjęcie troszkę przyciemniło, a mnie powykrzywiało i proporcje góra-dół zdeformowało  :)

Garnitur ma niebieskie drobne prążki, a koszula bladoniebieskie paseczki.

Teraz widzę, że poszetka powinna być ułożona w puf, bo wszystko za pasiasto-geometryczne.

post-6480-0-27951900-1443974267_thumb.jp

post-6480-0-82718800-1443974641_thumb.jp

• Oceniam pozytywnie 1

Tv fold za bardzo wystaje, poza tym to nie jest marynarka na trzy guziki, jeden ręką ukryty?

Wydaje mi się, że nie jest. Dolny byłby zbyt nisko gdyby wszystkie były równomiernie rozłożone. Mam podobną marynarkę z Vistuli na dwa guziki i górny jest strasznie wysoko. Jak kupowałem nie zwracałem na takie rzeczy jeszcze uwagi, ale teraz mnie tak razi, że aż oczy bolą. Do tego te wąskie klapy. Fatalne wzronictwo..

Nie jest na trzy, ale na dwa. Proporcje są wyraźnie zaburzone zdjęciem, bo lustro jest odchylone górą do tyłu. W realu to tak źle nie wygląda.

Dolny guzik jest ok. 6 cm nad moim pępkiem, czyli nie jest drastycznie wysoko.

Ale jest za wysoko, lecz ja znam bardzo dobrze zasady kroju, proporcji itd., a wziąłem ten garnitur, bo ja jestem b. szczupły (chudy) i taki krój jest dla mnie korzystniejszy, bo mnie skraca i wydziela klatkę z reszty tułowia.

Wiele garniturów/marynarek przez moje ręce przeszło, w tym SuSu - i najlepiej właśnie leżą Vistula super slim, Lantiery super slim (te mają trochę niżej guzik) oraz M. Dutti (które też mają często górny guzik za wysoko nad talią).

W zamieszczonym garniturze wadą są za wąskie (6.8 cm) i niepotrzebnie przy tej wąskości stebnowane klapy, lecz przekonała mnie do niego m.in tkanina, której ładnego koloru i właśnie ładnego, stonowanego wzoru zdjęcie nie oddaje.

Zasady trzeba dostosowywać do siebie na zasadzie mniejszego zła :)

Najlepszy byłby trzyguzikowiec, ale o nie trudno...

Wiem, poszetka o takim ułożeniu za bardzo wystaje, ale za duża do tej brustaszy.

A odpowiadając na pytania Jakuba i Prokiego -  buty to Berwicki 4434, zaś niewidoczne skarpety są z Wólczanki ;)