alabuz Napisano 15 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 15 Wrzesień 2015 . 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał W. Napisano 15 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 15 Wrzesień 2015 Czy moderatorzy nie powinni zrobić sporych porządków w tym wątku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ataman Napisano 15 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 15 Wrzesień 2015 A ja dzisiaj tak: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Hargin Napisano 15 Wrzesień 2015 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 15 Wrzesień 2015 węzeł jak u wójta na dożynkach do korekty.. 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wodzu Napisano 15 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 15 Wrzesień 2015 węzeł jak u wójta na dożynkach do korekty.. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał W. Napisano 15 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 15 Wrzesień 2015 Wójt ma łezkę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 15 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 15 Wrzesień 2015 Wójt ma łezkę Chyba, że się w oku zakręciła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beny23 Napisano 16 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Wrzesień 2015 Dzisiaj w metrze w stylu à la Luca Rubinacci 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rodezjan Napisano 16 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Wrzesień 2015 Panowie proszę o opinie, czy jest ok czy za dużo się dzieje? Na dole granatowe chinosy. Dzięki z góry! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombar Napisano 16 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Wrzesień 2015 Panowie proszę o opinie, czy jest ok czy za dużo się dzieje? Na dole granatowe chinosy. Dzięki z góry! Mnie się podoba, jeśli do tego jeszcze np. brązowe derby .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 16 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Wrzesień 2015 Panowie proszę o opinie, czy jest ok czy za dużo się dzieje? Na dole granatowe chinosy. Dzięki z góry! Dla mnie za dużo. Wyraźny wzór na marynarce, wyraźny na krawacie i koszuli. Poza tym ta sama skala wzoru na marynarce i krawacie nie wygląda szczególnie. Chyba gładki lub kraciasty w mniejszej skali krawat zrobiłby lepszą robotę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alabuz Napisano 16 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Wrzesień 2015 . 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 16 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Wrzesień 2015 @alabuz Węzeł wygląda jakbyś był bardzo wysoki i kupował za krótkie krawaty. Poza tym, bardzo fajny zestaw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alabuz Napisano 16 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Wrzesień 2015 Dzięki za komentarz. Odnośnie węzła to sam z niego nie jestem zadowolony, ale ciężko z krawata wykrzesać coś więcej. Krawat jest za długi i wiąże go podwójnym 4-in-hand. Ale i ze zwykłym 4-in-hand węzeł nie jest za specjalny. W sumie to sam nie wiem jaka jest tego przyczyna. Krawat jest bez wypełnienia i wydawałoby się, że powinien się fajnie wiązać, a w rzeczywistości to najgorszy krawat jeżeli chodzi o wygląd węzła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 16 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Wrzesień 2015 Dzięki za komentarz. Odnośnie węzła to sam z niego nie jestem zadowolony, ale ciężko z krawata wykrzesać coś więcej. Wczorajszy zestaw też prezentuje krawat z bardzo małym węzłem. Co to za krawaty, że nie da się ich lepiej ułożyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alabuz Napisano 16 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Wrzesień 2015 Grenadyna jest z Poszetki natomiast wczorajszy nawet nie pamiętam (prawdopodobnie noname wygrzebany z szafy). W takim razie pewnie wiązanie po prostu partacze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 16 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Wrzesień 2015 Grenadyna jest z Poszetki natomiast wczorajszy nawet nie pamiętam (prawdopodobnie noname wygrzebany z szafy). W takim razie pewnie wiązanie po prostu partacze. Wiążąc 4inhand wyciągnij lekko węższą końcówkę. Trochę pomoże poszerzyć go pod węzłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 17 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 17 Wrzesień 2015 Miałem podobny problem z krawatami z grenadyny, były za długie. Od pewnego czasu zamawiam takie krawaty o długości 135 cm (przy wzroście 180 cm). Problem nieładnych węzłów, czy dłuższego wąskiego końca krawata minął. Wydaje mi się, że grenadyna po paru przewiązaniach trochę się rozciąga. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 17 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 17 Wrzesień 2015 Wiążesz tak, że dwie koncówki są równe? Ja przy 177cm za optymalne uważam krawaty 148-150 cm (4inHand). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blueloafers Napisano 17 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 17 Wrzesień 2015 Po prostu sa za waskie w miejscu wezla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 17 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 17 Wrzesień 2015 Wiążesz tak, że dwie koncówki są równe? Ja przy 177cm za optymalne uważam krawaty 148-150 cm (4inHand). Wiążę tak, żeby węższa końcówka była krótsza. Na pewno ma też znaczenie rozmiar kołnierzyka, "grubsza" szyja zabierze więcej materiału krawata. Wzrost to jedno, wystarczy, że proporcje długości nogi - tułów będą inne. Po prostu sa za waskie w miejscu wezla Zgoda. Proporcje krawata (jak szybko się zwęża) też mają ogromne znaczenie. Mam 2 krawaty z szantungu. Jeden od Poszetka.com i drugi od EoE. Na tym pierwszym węzeł wychodzi ładniejszy, ponieważ jest minimalnie szerszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blueloafers Napisano 17 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 17 Wrzesień 2015 Tez mam taki krawat czy 2 ktore sa bezuzyteczne przez swoja szerokosc w tym miejscu. Od tamtego czasu jesli mam watpliwosci i nie kupuje uznanej marki to prosze o podanie szerokosci w miejscu wiazania i porownuje. Mam pewnosc ze bedzie wystarczajaco szeroki do dobrego wezla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 17 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 17 Wrzesień 2015 Moja sytuacja nie jest aż tak drastyczna, krawat nadal jest super. Zamówiłem go w opcji bespoke, więc wybór był świadomy. Pozostałe krawaty EoE wiążą się super, ale tamte mam 8,5 cm, a shantung 8 cm. Będę wiedział co dla mnie lepsze przy kolejnym zamówieniu. W jaki sposób określa się miejsce wiązania? Czy to nie zależy od wzrostu użytkownika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blueloafers Napisano 17 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 17 Wrzesień 2015 Tak, zalezy w zasadzie od dlugosci tulowia i Twoich proporcji. Ja zwykle odleglosc na ktorej wiaze wezel od konca krawata mam podobna, wiec dla mnie to jest +-50-55cm. W zaleznosci tez czy mam akurat spodnie z wysokim czy srednim stanem. Dla kazdego bedzie to inna dlugosc, ale nigdy nie mialem problemow z tym w krawatach uznanych marek. Poza tym mysle ze lepiej miec krawat troche za dlugi niz za krotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blueloafers Napisano 17 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 17 Wrzesień 2015 Ostatnie dni lnianego garnituru w pracy 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi