Kyle Napisano 16 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Lipiec 2015 Michał, byłem w biurze, i nawet na rozprawie w sądzie administracyjnym (fotka właśnie po drodze robiona, na Pl. Powstańców Warszawy), choć akurat na rozprawie to spod togi wystawała jedynie mucha i loafersy z końcówką nogawek , a i to ostatnie przez większość czasu meblem przykryte. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 16 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Lipiec 2015 Michał, byłem w biurze, i nawet na rozprawie w sądzie administracyjnym .... choć akurat na rozprawie to spod togi wystawała ......i loafersy z końcówką nogawek , oraz nagie kostki .... brak skarpetek mógł być szokiem, prawdziwym szokiem .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. blekit Napisano 16 Lipiec 2015 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 16 Lipiec 2015 Dzisiaj: * moherowo-jedwabno-lniany Madison od SS * koszula winchester od CT * jedwabny krawat Embassy of Elegance - aktualnie chyba mój ulubiony 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beny23 Napisano 17 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 17 Lipiec 2015 Dzisiaj monki, len, gingham i rożne odcienie niebieskiego Sent from my iPhone using Tapatalk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JD! Napisano 18 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 18 Lipiec 2015 Te buty potrzebują chyba sporej dozy miłości... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niegoslav Napisano 18 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 18 Lipiec 2015 Outletowo z SS; Garnitur jest przepiękny na żywo! I to za +/- 600 zł 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 18 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 18 Lipiec 2015 Co to za egzemplarz (domyślam się, że Lazio - ale jaka tkanina). Podaj link. Kołnierzyk koszuli psuje trochę całokształt, a krawat woła o ponowne, poprawne zawiązanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niegoslav Napisano 18 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 18 Lipiec 2015 http://eu.suitsupply.com/en/suits/lazio-brown-stripe/P3744.html?vpid=P374402 Tkanina VBC, trochę grubsza, będzie idealna na jesień i zimę, choć jednocześnie wydaje mi się, że przy około 20 stopniach można spokojnie nosić niezależnie od pory roku. No i ogólnie garnitur jest trochę inny w odbiorze (w lepszym znaczeniu) niż na stronie. Z tym wiązaniem krawata to rzeczywiście mam drobny problem - ale praktyka czyni mistrza A kilka nowych koszul już w planach. Dzięki za uwagi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomiW01 Napisano 18 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 18 Lipiec 2015 A jak z dopasowaniem ? Masz zdjęcie całości? Pytam, bo u mnie tak +/- kilka stówek pewno będę musiał dołorzyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niegoslav Napisano 18 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 18 Lipiec 2015 Zdjęcia całości niestety nie mam w tym momencie za bardzo jak zrobić - ale na mnie rozmiar 44 (jak ktoś ostatnio mówił - rozmiar dla Chińczyków ) leży praktycznie idealnie (przynajmniej Washington i Lazio - zobaczymy jak będzie z Havaną, bo mam zamiar zamówić). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomiW01 Napisano 18 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 18 Lipiec 2015 Dlatego pytam @niegoslav Też zakupiłem garnitur z SS podczas ostatniej wyprzedaży i mam: rękawy, nogawki, fałdę i może "bufony" do poprawki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 18 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 18 Lipiec 2015 @TomiW01 - ale w danym rozmiarze zmieszczą się setki różnych typów budowy. Nie sposób tak porównywać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pol606 Napisano 18 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 18 Lipiec 2015 Powiedz proszę jakiej długości są nogawki? Nie widać skarpetek jak stoisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niegoslav Napisano 18 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 18 Lipiec 2015 @pol606 Nogawki pójdą do skrócenia o 1 cm, mój wzrost to 179/180 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sernik Napisano 20 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 20 Lipiec 2015 Na dzisiejsze posiedzenie w KIO 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RadekM Napisano 20 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 20 Lipiec 2015 Czy krawat nie powinien być szerszy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sernik Napisano 20 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 20 Lipiec 2015 Czy krawat nie powinien być szerszy? Krawat ma 8 cm, wydaje sie wystarczający. Wysłane za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 20 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 20 Lipiec 2015 Chcąc nawiązać "podręcznikowo" do szerokości klap, krawat musiałby mieć 12-14 cm Na allegro jeszcze takie są do wyjęcia. Mi zestaw @Sernika bardzo się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sernik Napisano 20 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 20 Lipiec 2015 Mi zestaw @Sernika bardzo się podoba.Porównujac do jednego z moich pierwszych zestawów to sam widze progres . Dzięki Wysłane za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 20 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 20 Lipiec 2015 Dzisiaj: * garnitur SS, model Havana * koszula CT - pierwsza non-iron i - przez pomyłkę - na spinki, ale chyba nie ostatnia * jedwabny krawat z outletu SS - jest przyzwoicie, łatwo się wiąże i robi łezkę, węzeł dobrze trzyma się przez cały dzień * poszetka Lambert 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnie Napisano 20 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 20 Lipiec 2015 Na dzisiejsze posiedzenie w KIO IMG_3047.JPG czy to jest SS Madison? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sernik Napisano 20 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 20 Lipiec 2015 czy to jest SS Madison? Soho light grey plain 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beny23 Napisano 20 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 20 Lipiec 2015 Dzisiaj: * garnitur SS, model Havana * koszula CT - pierwsza non-iron i - przez pomyłkę - na spinki, ale chyba nie ostatnia * jedwabny krawat z outletu SS - jest przyzwoicie, łatwo się wiąże i robi łezkę, węzeł dobrze trzyma się przez cały dzień * poszetka Lambert Dlaczego przez pomyłkę? Moje ulubione koszule CT są w większości na spinkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz Papiernik Napisano 20 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 20 Lipiec 2015 * koszula CT - pierwsza non-iron i - przez pomyłkę - na spinki, ale chyba nie ostatnia jeśli pozwolisz, skorzystam z Twojej stylizacji, bo jest wręcz idealna do tego pytania Czy taki rozmiar mankietu na spinki jest ok? Długo miałem wrażenie, że moje mankiety w RTW są zbyt obszerne i zbyt luźno opasają nadgarstek. Jednak im dłużej w nich chodzę to stwierdzam, że nieźle wypełniają rękaw (ale nie rozpychając go), nie klinują się, a "po rozchodzeniu" zachowują się wizualnie bardzo fajnie. Mam wrażenie, że wygląda to u mnie bardzo podobnie do zdjęć Błękita. W przypadku szycia MTM dla siebie chciałbym jednak ciut ciaśniejsze - i tu pytanie: czy słusznie? Czy tak jak u Błękita jest jak najbardziej w porządku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 21 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 21 Lipiec 2015 Dlaczego przez pomyłkę? Moje ulubione koszule CT są w większości na spinkę. Po prostu wybrałem nie tę opcję co chciałem przy składaniu zamówienia - dlatego "przez pomyłkę". jeśli pozwolisz, skorzystam z Twojej stylizacji, bo jest wręcz idealna do tego pytania Czy taki rozmiar mankietu na spinki jest ok? Długo miałem wrażenie, że moje mankiety w RTW są zbyt obszerne i zbyt luźno opasają nadgarstek. Jednak im dłużej w nich chodzę to stwierdzam, że nieźle wypełniają rękaw (ale nie rozpychając go), nie klinują się, a "po rozchodzeniu" zachowują się wizualnie bardzo fajnie. Mam wrażenie, że wygląda to u mnie bardzo podobnie do zdjęć Błękita. W przypadku szycia MTM dla siebie chciałbym jednak ciut ciaśniejsze - i tu pytanie: czy słusznie? Czy tak jak u Błękita jest jak najbardziej w porządku? Ależ proszę Sam chętnie poznam odpowiedź na to pytanie, bo ze koszulami na spinki mam zerowe doświadczenie. Intuicyjnie i bazując na pierwszym dniu noszenia tej koszuli, myślę że mankiet mógłby być odrobinę mniejszy, choć IMHO i tak nie jest źle - rękaw marynarki się nie blokuje anie nie marszczy, długość jest w sam raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi