Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wczoraj podczas eventu w sklepie marki Albam w Spitafields Market

Marynarka: Suitsupply Soho, mieszanka z lnem

Koszula: MTM Luxire, len/bawelna

Krawat: knit zig-zag od Shibumi

Poszetka: nowa kolekcja od Poszetki, len

Krawat super!

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk

Opublikowano

Dzięki Whitesnake, plan jest taki żeby poćwiczyć w weekend :-). Obawiam sie tylko o długość krawata, mam 185 ale krótkie nogi :-( i długi tułów :-)

No tak, problem wiec moze nie byc o tyle w wiazaniu o ile w samym krawacie. Jak masz dlugi tulow to i krawat powinien byc dluzszy, a wtedy zostaje Ci tylko wiecej tez wezszej strony na wezel. 

Gdyby jednak sam wezel sprawial trudnosci to nagralem niedawno filmik o wiazaniu krawata four-in-hand. Moze bedzie pomocny (wlaczcie glosniki albo zalozcie sluchawki bo muzyka to 50% obrazu ;)):

• Oceniam pozytywnie 2
Opublikowano

No tak, problem wiec moze nie byc o tyle w wiazaniu o ile w samym krawacie. Jak masz dlugi tulow to i krawat powinien byc dluzszy, a wtedy zostaje Ci tylko wiecej tez wezszej strony na wezel.

Gdyby jednak sam wezel sprawial trudnosci to nagralem niedawno filmik o wiazaniu krawata four-in-hand. Moze bedzie pomocny (wlaczcie glosniki albo zalozcie sluchawki bo muzyka to 50% obrazu ;)):

https://vimeo.com/119796750

Dzięki Blueloafers, na pewno się przyda!

Opublikowano

Zestaw mi się podoba, ale wymieniłbym buty (na bardziej eleganckie).

Mam podobną opinię.

Podoba mi się garnitur, krawat, koszula. Fryz i borda na czasie ;)

Jednak trochę mi w tej elegancji brakuje konsekwencji. Wszystko przez mniej formalne buty (kolor) i dodatki w postaci koralików. 

Buty wybrałbym czarne, a koraliki zostawiłbym dla zestawu 'codziennego/sportowego'.

Tym nie mniej mam wrażenie, że spośród wszystkich Twoich zestawów, ten podoba mi się najbardziej.

Opublikowano

Chyba dość rzadki garnitur Vistula DB navy w delikatny prążek. Krawat Aninima 100% kaszmir upolowany w Mediolanie w ogromnym koszu z totalnie badziewnymi żakardami.

e13c19f94d93769fa41e2f04dacc0e02.jpg

Wysłane z mojego telefonu przez Tapatalk

• Oceniam pozytywnie 9