kamil Napisano 15 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2013 Piątek rano. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bażant Napisano 16 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopad 2013 Trawa, gorzka czekolada, kawa z mlekiem i czysta, żywa wełna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Denior Napisano 16 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopad 2013 Ten odcień zieleni na poszetce mocno sie odcina od reszty zestawu. Może zdjecie ma jakis filtr nałożony. To celowy efekt taki kontrast? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wyvern Napisano 16 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopad 2013 Może teraz lepiej będzie. Marynarka jest bawełniana, krawat wełniany knit a koszula bladoróżowa (nie wiem, czy to widać). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bażant Napisano 16 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopad 2013 Denior, jaki telefon takie zdjęcie filtr faktycznie trochę wyolbrzymia kolor poszetki - w rzeczywistości jest jej bliżej do koloru stołu bilardowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 16 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopad 2013 Wyvern, zapomnij, że to Twoje zdjęcie i napisz krótko, ale treściwie recenzję tego zestawu. Jestem ciekaw Twojej opinii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wyvern Napisano 16 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopad 2013 Nie potrafię, nie znam się na tym - dlatego właśnie chcę usłyszeć opinie. Ale wydaje mi się, że komentarz oznacza: jest źle... Może: Marynarka się gnie (toć to bawełna) i kolory za bardzo zlane góry i dołu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roland Napisano 16 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopad 2013 Szaro-buro. Spodnie w podobnym kolorze jak marynarka. Koszula nijaka i krawat również zwyczajny. Brakuje w tym zestawie jakiegoś elementu, który dodał by życia. Nie jest to zestaw złota polska jesień, ale szara i deszczowa jesień. Marynarka to ciężki element, kolor i faktura materiału będą bardzo trudne do zestawienia. Spróbuj jednak założyć do niej jakieś jasne spodnie, a może czerwone/buraczkowe? W ostateczności spróbuj z klasycznymi jeansami indygo. Stań przed lustrem - będzie lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 16 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopad 2013 Wymień koszulę na taką ze sztywnym, dłuższym i szerzej rozstawionym kołnierzykiem. Pasowałyby Ci szersze klapy marynarki i poszetka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Olgierd Napisano 16 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopad 2013 Ja bym jeszcze dodał, że ujęcie traci od strony fotograficznej: dominujące tło (kolorowe, bardzo ostre, skrzynki po prawej wręcz atakują wzrok), fatalne sztuczne światło (z tych najgorszych), zbyt krótka ogniskowa obiektywu co nigdy nie sprzyja pokazaniu sylwetki plus strzał "w pępek", co w połączeniu z ogniskową powoduje "rozepchanie bioder" (a na twarz patrzysz od podbródka, co też nie dodaje). No i amerykański plan, który zawsze skraca postać. To się tak wydaje, że zdjęcie to po prostu "ja tu tak se stanę a ty mi zrób", ale bądźmy uczciwi: porządnie przemyślany kadr to zawsze połowa sukcesu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wyvern Napisano 16 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopad 2013 Dziękuję za opinie - jak ktoś z Was uwarzy piwo zrewanżuję się recenzją Koszula jest różowa, nie szara. @ Olgierd - na fotografii się też nie znam, ale niestety takie mam warunki w pracy. W sumie mogę spróbować na sali sprzedaży, tylko głupio może to wyglądać jak klient wejdzie. A i ogniskowej nie wydłużę bo nie mam na to miejsca. Wszystko robione samowyzwalaczem, swoją drogą strasznie irytująca zabawa Będę próbował dalej, albo dojdę do jakiegoś poziomu (z Waszą nieocenioną pomocą) albo dostanę bana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vit Napisano 16 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopad 2013 wyveryn tak a propos fotografowania, kiedyś jeden z moich nauczycieli powiedział odnośnie zdjęć m.in. coś takiego, że najpierw powinniśmy się zastanowić co chcemy pokazać na zdjęciu, na czym nam najbardziej zależy i co ma przyciągać uwagę najbardziej, a co nie powinno przeszkadzać; również to, że powinniśmy zwrócić uwagę na to gdzie i jak stoi model oraz na jakim tle on się znajdzie. Nie chodzi ani o model aparatu ani o jego rodzaj - chodzi o przekaz, a zdjęcie samo wyjdzie. Niby błahe, ale jednak pomocne te wskazówki. Powodzenia i pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Verbov Napisano 16 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopad 2013 Ale jaja, jak berety, to jednak nie o tło chodziło, tylko o zestaw ;ooo Mam nadzieję, że koledzy się nie pogniewają. Balkonowe, naturalne zdjęcia Kamila należą zresztą do jednych z najbardziej przeze mnie lubianych. Super naturalnie, bez dziwnego pozowania. Wg mnie bardziej to odzwierciedla to, co zobaczyłbym "na ulicy" podczas przypadkowego spotkania, niż te wymuskane, podrasowane i wypozowane zdjęcia dociągane w każdym detalu, żeby się w CMDNS pokazać 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil Napisano 16 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopad 2013 Dzięki za dobre słowo. Ze swojej strony, wolałbym spędzać czas w magazynie piwa niż na zimnym o tej porze roku balkonie, ale co zrobić 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 16 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopad 2013 Kolorystyka kolegi Wyverna (koszula-krawat) jest dyskusyjna, ale główną różnicę robi marynarka - krój, dopasowanie, położenie guzika, a także kolor. Marynarka Kamila leży świetnie, szeroko u góry, wąsko w tyłku, tak ma być. Marynarka Wyverna prezentuje się niestety słabo. Kiepsko wygląda w ramionach, może to kwestia zdjęcia, ale przy takiej sylwetce i opadających ramionach marynarek bez wypełnienia należy unikać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roland Napisano 17 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 17 Listopad 2013 Dzięki za dobre słowo. Ze swojej strony, wolałbym spędzać czas w magazynie piwa niż na zimnym o tej porze roku balkonie, ale co zrobić Czas ocieplić balkon! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil Napisano 18 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopad 2013 Rano nie było czasu, więc jest CMDNS na sam koniec dnia. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arche Napisano 19 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopad 2013 Poszetka chciałaby tu być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil Napisano 19 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopad 2013 Nie noszę poszetki do pracy, więc jej obecność na zdjęciu byłaby ściemą. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Üxküll Napisano 19 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopad 2013 @kamil Garnitur chyba szyty przez Sycylijczyka z kuponu Harrisons? Wiedenki TJ? Zwis męski trochę za długi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 19 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopad 2013 @kamil Garnitur szyty przez SŻ z kuponu Harrisons? Stawiam na kolaborację włosko/polską 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Üxküll Napisano 19 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopad 2013 maciato, dnia 19 List 2013 - 09:30, napisał:maciato, dnia 19 List 2013 - 09:30, napisał:maciato, dnia 19 List 2013 - 09:30, napisał: Stawiam na kolaborację włosko/polską Ach, nie zdążyłem poprawić, a tu bach poszło w cytacie. Sycylijczyk by się obraził za nazwanie go Włochem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dignito.Michał Napisano 19 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopad 2013 Nie noszę poszetki do pracy, więc jej obecność na zdjęciu byłaby ściemą. Biała, złożona na TV fold? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil Napisano 19 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopad 2013 Ciemności potrafią zmylić. Materiał: Lesser 13 oz. Garnitur: Gest Moda (choć akurat te spodnie - drugą parę - szył Kruszewski). Buty: Prime Shoes, ale nie RTW, lecz zamówiona i nieodebrana przez innego klienta para MTO. Długość krawata jest OK, a wystaje, bo tak się akurat ustawiłem, że poły marynarki rozchyliły się bardziej, niż zwykle (nie bez związku z dodatkowymi kilogramami w pasie). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Üxküll Napisano 19 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopad 2013 @kamil kozerka - o ile dobrze widzę - południowa. Sam taką sobie zażyczyłeś w GM czy po Macaronim jest ona już w standarcie na Ordynackiej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi