pirat Napisano 3 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 3 Wrzesień 2012 No i bez espadryli ale łódka bez boat shoes? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4inHand Napisano 3 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 3 Wrzesień 2012 No i bez espadryli ale łódka bez boat shoes? Nie było tak, że balastowałem na granicy wpadnięcia do wody zanurzając końcówki włosów w wodzie więc pozwoliłem sobie na ubranie turystyczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
constantin Napisano 3 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 3 Wrzesień 2012 na łódce bez białej podeszwy..? niedobrze.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 3 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 3 Wrzesień 2012 No i bez espadryli ale łódka bez boat shoes? Nie było tak, że balastowałem na granicy wpadnięcia do wody zanurzając końcówki włosów w wodzie więc pozwoliłem sobie na ubranie turystyczne czy to marina w monte carlo? zarosła coś ostatnio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roland Napisano 3 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 3 Wrzesień 2012 Tomku co to za buty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4inHand Napisano 3 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 3 Wrzesień 2012 Tomku co to za buty? Są to monki amerykańskiej firmy Bass, ale jaki to model niestety nie pamiętam i nie wiem czy jest jeszcze w sprzedaży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 3 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 3 Wrzesień 2012 Zestawienie kolorów i faktur mi się podoba ale czy te buty pasują do dżinsów?Pasują i to doskonale, bardzo często zakładam te trzewiki do dżinsów i chinosów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 3 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 3 Wrzesień 2012 Wierzę, że je lubisz zakładać bo są ładne i wygodne. Co więcej rozumiem, że oxfordy to najlepsze buty do chino wg forumowych standardów... Buty są bardzo eleganckie, powiedziałbym że dość formalne pomimo koloru, a spodnie nie są. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 3 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 3 Wrzesień 2012 Uważam, że podobnie jak Lotniki, Balmorale mimo, że są oxfordami to posiadają taką mocną nutę nieformalności i nie sądzę, że zakładanie ich do tego typu spodni to jakiś dysonans. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styleman Napisano 3 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 3 Wrzesień 2012 Nowy tydzień czas zacząć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzej k. Napisano 3 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 3 Wrzesień 2012 Styleman bardzo ładnie ( jak to zwykle w Twoim przypadku ) ale nie rozumiem jednej rzeczy - tak szeroko wywijanych przez Ciebie mankietów ( manszetów ??) u spodni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andershep Napisano 3 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 3 Wrzesień 2012 co wczoraj miałem na sobie: garnitur z materiału z próbnika Oyster (z fancy prążkiem), krawat Altea (Macaroni Tomato), buty Sumera, koszula Balthazar, torba prototyp BwB. Zdjęcia mojego autorstwa. świetne zgranie kolorów i wzorów . gratuluję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 3 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 3 Wrzesień 2012 dziękuję wszystkim Wam za komentarze. Zdjęcia (sylwetki) robiłem ze statywu w pospiechu i wiele z nich niestety nie grzeszy ostrością wybrałem najlepsze, jeszcze raz przejrzałem i jedno zamieniłem, więcej lepszych nie mam ... zbliżenia robiłem z ręki "gimnastykując" się jak mogłem wniosek - przydałby się jakiś znajomy fotograf na Bielanach (@ Capo - lubisz robić zdjęcia ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The-Bigwig Napisano 4 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 4 Wrzesień 2012 Dzisiaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The-Bigwig Napisano 4 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 4 Wrzesień 2012 Detale marynarka najnowszy nabytek - Luis Trenker. Bez konstrukcji, miękka jak dres... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 4 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 4 Wrzesień 2012 Oj tam, oj tam Static - stylizacja i 'okoliczności przyrody' kojarzą mi się z Sycylia (tylko dwururki na ramieniu brak ) Fajnie. Ps. A można prosić o zdjęcie z butami? (chciałbym zobaczyć jak te przerobione 17,5 cm wygląda 'przy cholewce' EDIT:Ps Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phantom Napisano 4 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 4 Wrzesień 2012 Dzisiejszy zestaw ("kuper" wygnieciony po 15-minutowej jeździe autem): garnitur: Jan Kubczak/Tadeusz Baś koszula: Simon Carter krawat: Altea szelki: doleath.com zegarek: Orient podkolanówki: tk maxx loafersy: Massimo Dutti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phantom Napisano 4 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 4 Wrzesień 2012 etc.: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 4 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 4 Wrzesień 2012 ładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phantom Napisano 4 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 4 Wrzesień 2012 Dzięki, cieszę się, że się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arkadyjczyk Napisano 4 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 4 Wrzesień 2012 @Phantom Od przodu bardzo w porządku. Sam się zastanawiam nad dwurzędową kamizelką przy moim garniturze bespoke. Czy jednak w dwurzędowej kamizelce nie powinno się zapinać wszystkich guzików? Widziałem zdjęcie na FB na profilu British style gdzie tak właśnie było i wyglądało to dobrze. na zdjęciu od pleców coś dziwnego dzieje się z wszyciem rękawów na wysokości pachy. tak jakby tam było za dużo materiału i krawiec go wcisnął na siłę, bo mu się nie chciało docinać. Przynajmniej ja mam takie wrażenie. Pozdrawiam Arkadyjczyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phantom Napisano 4 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 4 Wrzesień 2012 @Arkadyjczyku, dzięki za opinię. Chyba masz rację, wszystkie guziki powinny być zapięte w kamizelce dwurzędowej. Myślę, że sprawę mógłby rozstrzygnąć np. dr Kilroy. Jeśli chodzi o mnie, to od kiedy pamiętam, ostatniego guzika w kamizelce dwurzędowej nigdy nie zapinałem. Myślę, że to kwestia indywidualnych preferencji. Co do rękawów - to były one wszywane od nowa już przez pana Tadeusza Basia (poprzednie miały tragicznie przyszyte guziki przy mankietach) i poświęciliśmy nim dużo czasu. Myślę, że są ok i to raczej moja poza sprawia wrażenie, że tego materiału w górnej części rękawa może być za dużo - zrobię jeszcze kilka zdjęć z tyłu - mam nadzieję, że rozwieją wątpliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
el-biczel Napisano 4 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 4 Wrzesień 2012 Przyjemny garnitur, ale zdjęcie pleców dokładnie pokazuje dlaczego nie lubię podwójnego rozcięcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phantom Napisano 4 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 4 Wrzesień 2012 @El-biczel, masz na myśli "odstający kuperek"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 5 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 5 Wrzesień 2012 Wyłogi trochę za szerokie. Lekko szersze wyłogi względem standardowej połowy odległości optycznie poszerzają klatkę piersiową, ale jednak cały myk polega na tym, by to nie było widoczne. Naprawdę wtedy byłby o wiele lepszy efekt. Guziki w kamizelce mogłyby pod lekko, ale lekko, większym kątem zbliżać się do siebie, idąc ku dołowi, teraz powodują lekko efekt prostokąta, a jednak kamizelka powinna ściśle przylegać i być na planie trójkąta. Naprawdę te 1 cm szersza nogawka by nie przewróciła całej Twojej koncepcji do góry nogami, a polepszyłaby znacząco proporcje. Przy Twoim stylu marynarka powinna śmielej się uśmiechać z dołu. Tak poza tym to już lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi