vax50 Napisano 7 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 7 Czerwiec 2012 Przedstawiam swój pierwszy zestaw. Zaznaczam że dopiero zaczynam. Przepraszam za jakość głównego zdjęcia ale niestety cięzko jest zrobić coś lepszego samowyzwalaczem. Wszelkie uwagi mile widziane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styleman Napisano 7 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 7 Czerwiec 2012 Zapewne zwracasz na siebie uwagę na polskich ulicach:) Podoba mi się..Nie będę kryl ze nie ,jak każdy z nas mam w sobie trochę próżności która również w ten sposób jest pokazywana .Kocham modę od wielu wielu lat ,czy z wzajemnością ? Jak to w życiu bywa jest różnie.Zdarza mi się ze na ulicy ktoś mnie wyzywa nie zbyt milo ,,staram się to przyjąć z pełnym uśmiechem choc raz zdarzyło mi się z agresja.Mimo swojego ,wieku i rożnych używek staram się dbać o swoja kondycje (potrzebna mi jest bo dużo podróżuje na motorze )codziennie biegam okolu 3km w soboty i niedziele dodatkowo 10 km na rowerze ,bylem na spacerze ubrany w biały garnitur białe buty ,szedłem ze swoim białym psem, grupa dwóch wyrostków ze swymi dziewczynami mijając mnie zaczęła mnie wyzywać od pedałów ,lekko mnie to zakłopotało ,lecz zanim przywiązałem psa do ogrodzenie ,krzycząc im zaraz zobaczycie pedała w akcji ,straciłem ich z pola mojego widzenia choć ulica była długa . Napisze tu na forum jak znajdę ,odpowiednie miejsce,trochę o swojej historii która od dawna wiąże sie z moda. Jeszcze dwa zdjęcia z wczorajszego dnia -powrót do domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 7 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 7 Czerwiec 2012 Vax50, świetnie. A gdzie poszetka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
B.B. Napisano 7 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 7 Czerwiec 2012 bylem na spacerze ubrany w biały garnitur białe buty ,szedłem ze swoim białym psem, grupa dwóch wyrostków ze swymi dziewczynami mijając mnie zaczęła mnie wyzywać od pedałów ,lekko mnie to zakłopotało ,lecz zanim przywiązałem psa do ogrodzenie ,krzycząc im zaraz zobaczycie pedała w akcji ,straciłem ich z pola mojego widzenia choć ulica była długa . Polska to dziwny kraj, raz na dworcu ktoś (kibice Legii odziani w dresy) wobec mnie rzucał antysemickimi hasłami, dlatego że miałem kapelusz na głowie, nie stawiałem się, bo ich było około 20, a i Żydem nie jestem, więc nie zwracając uwagi poszedłem dalej. Nie wspominając o wsi, gdzie wyjście w koszuli już dziwi ludzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 7 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 7 Czerwiec 2012 Przedstawiam swój pierwszy zestaw. Zaznaczam że dopiero zaczynam. Przepraszam za jakość głównego zdjęcia ale niestety cięzko jest zrobić coś lepszego samowyzwalaczem. Wszelkie uwagi mile widziane. Kolego vax50 - gratuluję debiutu na Forum. Tak trzymać. pozdrawiam Damian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
el-biczel Napisano 7 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 7 Czerwiec 2012 I tak mit mówiący o tym, że eleganckie i dobre ubieranie się jest na każdą kieszeń, został obalony. Czy to jest mit? Dobre rzeczy zawsze kosztowały,ale dawały i dają gwarancje jakości i tego ze będą długo nam z pełnym zadowoleniem służyły. A właśnie jakość użytych materiałów zarówno na marynarkę ,spodnie czy buty podkreśla czy są eleganckie i po parokrotnym założeniu trzyma tz.fason Sam wielokrotnie mam dylemat i zadaje sobie pytanie -dlaczego to jest takie drogie ? Później czas daje mi odpowiedz ze watro było akurat kupić ta jedna rzecz zamiast kilku podobnych ale w niższej cenie.Płacimy nie tylko za metkę w tej cenie zawarta jest również jakość użytych materiałów ,jakość wykonania i tak zwany szczegół a jak mówi stare powiedzenie dobre tkwi w szczegółach.Jest takie powiedzenie ze bogaci kupują dobre drogie rzeczy bo na tym oszczędzają -służą im przez wiele lat . I to jest prawda. Takich przykładów można mnożyć dużo w każdej materii ,chociaż by pralnia do której oddajemy swoje rzeczy. Przekonałem się na własnej skórze ,od lat korzystam z usług pralni w Panoramie w Warszawie ,jest droga fakt,raz postanowiłem zaoszczędzić spodnie od garnituru dobrej jakości oddałem do sieciowej pralni , okazało się ze zniszczyli cala fakturę materiału raz w nich po tej pralni usiadłem i pękły na siedzeniu ,materiał był przepalony jakąś chemia , Poniosłem duza stratę a oszczędności w tym przypadku okazały się klęską totalna . Pozdrawiam Całkowicie się zgadzam. Zwłaszcza jeśli chodzi o te detale, bo to one kompletują nienaganny wizreunek. Po protstu czasami pojawiają się inne głosy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lowelas01 Napisano 7 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 7 Czerwiec 2012 bylem na spacerze ubrany w biały garnitur białe buty ,szedłem ze swoim białym psem, grupa dwóch wyrostków ze swymi dziewczynami mijając mnie zaczęła mnie wyzywać od pedałów ,lekko mnie to zakłopotało ,lecz zanim przywiązałem psa do ogrodzenie ,krzycząc im zaraz zobaczycie pedała w akcji ,straciłem ich z pola mojego widzenia choć ulica była długa . Polska to dziwny kraj, raz na dworcu ktoś (kibice Legii odziani w dresy) wobec mnie rzucał antysemickimi hasłami, dlatego że miałem kapelusz na głowie, nie stawiałem się, bo ich było około 20, a i Żydem nie jestem, więc nie zwracając uwagi poszedłem dalej. Nie wspominając o wsi, gdzie wyjście w koszuli już dziwi ludzi... Cóż, nasz kraj ma zarówno swoje plusy jak i minusy. Zaściankowość w stosunku do ubioru jest niestety naprawdę porażająca. @ Styleman gratuluje ubioru. Twój styl bardzo przypomina mi włochy tj. Florencję lub Mediolan @vax50- też gratuluje zestawu. Jednakże, ja bym troszeczkę dorzucił kolorów i delikatnie zwęził spodnie. Minus za brak poszetki pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 7 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 7 Czerwiec 2012 Napisze tu na forum jak znajdę ,odpowiednie miejsce,trochę o swojej historii która od dawna wiąże sie z moda. Jest już taki temat. Podaje linka : viewtopic.php?f=1&t=635&hilit=peda%C5%82 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NastyKanasta Napisano 7 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 7 Czerwiec 2012 Nie za bardzo rozumiem pozytywnych komentarzy dla zestawu vax50. Owszem, należą się brawa za odwagę i chęć pokazania się ale zestaw jest kompletnie nijaki. Nie zwróciłbym na niego uwagi na ulicy. Może to wina kolorów a raczej ich braku ale odnoszę wrażenie, że zestaw jest bez charakteru. Poza tym przydałoby się lepsze dopasowanie. Tak czy inaczej + za pokazanie się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbs Napisano 7 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 7 Czerwiec 2012 Napisze tu na forum jak znajdę ,odpowiednie miejsce,trochę o swojej historii która od dawna wiąże sie z moda. Jest już taki temat. Podaje linka : viewtopic.php?f=1&t=635&hilit=peda%C5%82 Zabiło mnie hasło wyszukiwania Nie miałem podobnych sytuacji, ale myślę, że gdyby towarzystwo dostało parę razy wpie*dol od "pedała", to by się szybko skończyły odzywki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaki Napisano 7 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 7 Czerwiec 2012 Dodam od siebie, że nie twórzymy mitów o tak rewelacyjnie ubranej włoskiej ulicy. Jak zawsze chodzi tylko o nielicznych, przy czym zgodzę się że tych nielicznych jest trochę więcej w Italii niż u nas. W zeszłym roku byłem w Mediolanie w marcu i z przykrością zauważyłem że zestawy koordynowane są rzadkością a dominowały czarne błyszczące kurtki i w ogóle kolor czarny. Do tego nieśmiertelne dżinsy. Absolutnie bez rewelacji. Poszetki do garniturów najczęściej nosili sprzedawcy garniturów w sklepach czyli osoby z branży Co innego Pitti Uomo, ale to specyficzna impreza, branżowa mało miarodajna jeśli chodzi o modę uliczną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 7 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 7 Czerwiec 2012 Nie za bardzo rozumiem pozytywnych komentarzy dla zestawu vax50. Owszem, należą się brawa za odwagę i chęć pokazania się ale zestaw jest kompletnie nijaki. Nie zwróciłbym na niego uwagi na ulicy. Może to wina kolorów a raczej ich braku ale odnoszę wrażenie, że zestaw jest bez charakteru. Poza tym przydałoby się lepsze dopasowanie. Tak czy inaczej + za pokazanie się. Nawet jeśli masz rację, że zestaw jest nijaki, to argument, że nie zwróciłbyś na niego uwagi na ulicy nie jest dla mnie w tym konkretnym przypadku dobrym argumentem na mocną krytykę. Vax50 nie prezentował się pod hasłem "Jestem świetnie ubrany, nie macie wyjścia, przyznajcie mi rację". Zaczął swój post od stwierdzenia że są to jego początki "w temacie". I uważam, że jego zestaw, to dobra pozycja wyjściowa do tego, aby zwracał pozytywną uwagę na ulicy. Wystarczy zadbać o ciekawy krawat, poszetkę, być może nakrycie głowy i będzie lepiej niż nieźle. Moje ocena zestawów prezentowanych w CMDNS przeważnie odnosi się także do osoby, która się prezentuje. Ten sam zestaw na Szarmancie, na Tobie, czy też na vax50 będzie inaczej przeze mnie odbierany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styleman Napisano 7 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 7 Czerwiec 2012 Zgadzam sie z Zaki. Spędziłem ostatnio tydzień w Mediolanie (pisałem juz o tym na forum) i byłem mocno rozczarowany tym co zobaczyłem na ulicach . Czekam teraz na Pitti aby podleczyc wizerunek Włochów . Co do cen w pralni w Panoramie drugi punkt na Grojeckiej jak będę w pralni wezmę cennik i go przedstawię . Ale naprawdę warto .tak jak swoje buty daje do naprawy Kaminskiemu na Nowy Świat u którego rownież robiłem sobie buty. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styleman Napisano 7 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 7 Czerwiec 2012 Jak by zestaw vax50 był nijaki nie zwrócił by Twojej uwagi ,ważne ze go nam zaprezentował czyli czuje sie w nim pewnie ,reszta to pomoc która może tu uzyskać aby dograc pewne elementy swego stroju . Moim zdaniem napewno poszetka dobrze by tu zagrała ,krawat dałbym nieco jaśniejszy i trochę dopasować spodnie . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sir Well Endowed Napisano 7 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 7 Czerwiec 2012 Chryste, panowie. Co tu się dzieje... Odnoszę wrażenie, że gdzieś się ktoś pogubił w o ocenianiu ludzi ze zdjęć z tego tematu. Odnoszę wrażenie, jakbyście brali pod uwagę tylko to czy kogoś będzie widać z daleka. Dodatkowo, może sytuacja w miejscu pracy nie wszystkim na to pozwalać. Nie każdy z nas, lubi się obnosić i krzyczeć ubraniem. Docenimy, też te normalne zestawy, które są stonowane, dobrze skoordynowane. W ostatnich dniach na forum często pokazuje nam się Styleman, który jak widzę stał się dość popularny. Dał powiew świeżości, czegoś innego, czegoś czego wcześniej nie uświadczyliśmy. Co do vax50 - góra wygląda u Ciebie dobrze, węzeł krawata bardzo fajny. Tak mnie tylko zastanawia, czy dwurzędówka jest odpowiednia dla twojej budowy ciała. Spodnie można troszkę lepiej dopasować i czy nie są troszkę za długie? Ktoś zwrócił uwagę na brak poszetki - faktycznie, mogła by być, jednak nie jest to obowiązkowy element stroju. Na koniec, dodam, już do wszystkich - propagujmy klasyczne męskie ubieranie się, a nie przebieranie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 7 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 7 Czerwiec 2012 Chryste, panowie. Co tu się dzieje... Tak mnie tylko zastanawia, czy dwurzędówka jest odpowiednia dla twojej budowy ciała. Zdaje się, że dwurzędówka (co do zasady) pasuje osobom szczuplejszym. Mimo tego na zdjęciu Vax50 wygląda dobrze, a nawet bardzo dobrze. Takie moje zdanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arkadyjczyk Napisano 7 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 7 Czerwiec 2012 @vax50- Brawo za odwagę, choć rzeczywiście sam garnitur wymaga jeszcze dopracowania. Bardzo mnie ciekawią te spinki - jakieś szczegóły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vax50 Napisano 7 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 7 Czerwiec 2012 Spinki znalezione w SH. Nie mam pojęcia co jeszcze mógłbym o nich napisać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 7 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 7 Czerwiec 2012 Z tego co pamiętam, niegdyś dominował pogląd na forum, że strój elegancki powinien być taki, aby jego kunszt był dostrzegalny dopiero z bliska, ale też by nie rzucał się w oczy. Czy aktualnie "przebranżowiliśmy" się na metrykę zakładającą, że poziom fajności równy jest ilości metrów z którego osoba jest dostrzegalna razy liczba osób która pada trupem pod wrażeniem stroju? Strój kolegi vax50 byłby naprawdę świetny po dopasowaniu lepszym spodni i może użyciu paru tonów jaśniejszych. Co nie oznacza, że teraz jest zły, czy nawet średni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NastyKanasta Napisano 7 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 7 Czerwiec 2012 Nie chodzi mi o to, żeby ktoś się ubierał tak, żeby go było z daleka widać bo do tego wystarczy założyć pomarańczowe spodnie tylko tak żeby zwracał uwagę dopasowaniem, fakturą, kolorem, połączeniem materiałów czy detalami, które są w klasycznej (mniej lub bardziej) elegancji (a chyba o taką koledze vax50 chodziło) bardzo istotne. Dla mnie ten zestaw wygląda przeciętnie, w pracy widzę codziennie dziesiątki tak ubranych kolegów. Tak jak napisałem, należą się brawa za odwagę i decyzję ale dużo bardziej wartościowe dla kolegi (i dla nas) będą uwagi już wcześniej napisane - brak poszetki, spodnie za szerokie, brak koloru, dwurzędówka raczej nie na taką tuszę niż "świetny zestaw" - bo on taki nie jest. Osobiście uważam, że poziom forum powinien rosnąć, wymagania powinny być z czasem bardziej wygórowane bo i świadomość ludzi rośnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej Napisano 7 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 7 Czerwiec 2012 W końcu się zmobilizowałem i zrobiłem zdjęcie tego co mam dziś na sobie. Może nie są tak oryginalne jak zestawy styleman'a, ale od czegoś trzeba zacząć. Proszę o komentarze. Pozdrawiam, Andrzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vax50 Napisano 7 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 7 Czerwiec 2012 Generalnie nie lubię za bardzo się wyróżniać strojem, wolę bardziej stonowane zestawy.Co do poszetki to nie ma jej z dwóch powodów: raz że jeszcze żadnej nie posiadam, a dwa to to jakoś nie mogę się przełamać (taki wewnętrzny opór), choć wiem że byłaby wskazana. Dziękuję wszystkim za uwagi, postaram się je wprowadzić w życie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 7 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 7 Czerwiec 2012 .............. Kaminskiemu na Nowy Świat u którego rownież robiłem sobie buty. Pozdrawiam zachęcam do pokazania butów od Kamińskiego - może w wątku konkursowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 7 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 7 Czerwiec 2012 Generalnie nie lubię za bardzo się wyróżniać strojem, wolę bardziej stonowane zestawy.Co do poszetki to nie ma jej z dwóch powodów: raz że jeszcze żadnej nie posiadam, a dwa to to jakoś nie mogę się przełamać (taki wewnętrzny opór), choć wiem że byłaby wskazana. Dziękuję wszystkim za uwagi, postaram się je wprowadzić w życie. Pozdrawiam Brawa za dwurzędówkę (która całkiem ładnie leży)! Co do poszetki - przymusu nie ma; jakbyś jednak chciał poeksperymentować, możesz spróbować zacząć od jednokolorowych, dyskretnie ułożonych w tvfold. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arkadyjczyk Napisano 7 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 7 Czerwiec 2012 @Andrzej Bardzo ładny zestaw, rzekłbym że very british! Zwłaszcza ta kratka, jakie masz buty do tego? p.s. Bohater drugiego planu tez pasuje kolorystycznie do całości. Pozdrawiam A. (mój kot tez pozdrawia) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi