Otto Napisano 25 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 25 Kwiecień 2012 Chce, niech nosi. Wrzuć swoje zdjęcie - to nie jest wątek do tego, zeby się czepiać, ani na każdym kroku pouczać, tym bardziej, ze kolega nie prosił o radę. Miałem zupełnie inna teorię dotyczącą niniejszego wątku A rem: spodnie jak wyżej, mnie jakoś nie odpowiada zbyt duży rozrzut: koszule w prążki (takie prążki), są stosunkowo formalne, efekt potęgowany jeszcze przez kołnierzyk, a w połączeniu z cardiganem, niestety niezbyt....., dużo lepsza byłaby tu koszula button down. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sergiusz Napisano 26 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 26 Kwiecień 2012 Według mnie zestaw jest w porządku. Czy ten rodzaj prążków jest jakoś szczególnie "formalny"? Mi się wydaje, że nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4inHand Napisano 27 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 27 Kwiecień 2012 Zestaw spoko! IMO spodnie za długie o 2 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 27 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 27 Kwiecień 2012 zapomniałem niestety rano wpiąć but w butonierkę ]http://i47.tinypic.com/zx5zli.jpg[/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PawelR Napisano 27 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 27 Kwiecień 2012 fajny krawat (faktura i mój kolor). Garnitur ostatnio oglądałem podobny (Vistula) i zastanawiałem się właśnie nad tą ozdobą klap. Mi nie przypadła do gusty, skojarzyła mi się z fastrygą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sir Well Endowed Napisano 27 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 27 Kwiecień 2012 @Kyle: Zdjęcie coś nie teges. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 27 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 27 Kwiecień 2012 Dzień pod znakiem bawełny (marynara, ineksprymable, koszula, fular) oraz bambusa, filcu i skóry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 28 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 28 Kwiecień 2012 @Kyle: Zdjęcie coś nie teges. następnym razem poproszę Cię, żebyś przyszedł i zrobił mi lepsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krakus ;) Napisano 28 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 28 Kwiecień 2012 @Kyle: Zdjęcie coś nie teges. następnym razem poproszę Cię, żebyś przyszedł i zrobił mi lepsze Wystarczyło by obrócić się na krześle - ty zostałbyś doświetlony, a mniejszy kontrast z tłem zapobiegłby prześwietleniu głównego obiektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sir Well Endowed Napisano 28 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 28 Kwiecień 2012 @Kyle: Zdjęcie coś nie teges. następnym razem poproszę Cię, żebyś przyszedł i zrobił mi lepsze Miałem na myśli, że link nie działał. Jednak po zobaczeniu zdjęcia, muszę powiedzieć, że ciężko ocenić dopasowanie. Mogę jedynie poddać pod ocenę zgranie kolorów. Wracając, zestaw w porządku. Zmienił bym ułożenie poszetki na puff folda, bo teraz odnoszę wrażenie wciśnięcia na silę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 28 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 28 Kwiecień 2012 Nie wydaje mi się aby Kyle wrzucając to zdjęcie liczył na ocenę dopasowania czy propozycje zmiany elementów zestawu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dsc Napisano 28 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 28 Kwiecień 2012 Wracamy wiec do pytania, jaki jest sens tego watku? Zawsze myslalem, ze ktos wrzuca zdjecie i mozna poddac je ocenie, zaproponowac zmiany, a autor jakos sie do tego odniesie bez zbednego obruszania (lub tez zignoruje co chce). Pozdrawiam, dsc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 28 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 28 Kwiecień 2012 Pierwszy post Macaroniego, który spłodził ten wątek: Panowie, pokazujemy tu nasze dzisiejsze kombinacje. Pokażmy co mamy na sobie, wystawmy się na krytykę lub pochwalę. Inspirujmy się nawzajem i uczmy od siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 28 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 28 Kwiecień 2012 Krytykować można do woli, gdybym się nie zgadzał na krytykę, to nie wklejałbym zdjęcia (choć - nawiązując do niegdysiejszej dyskusji - mam dość niskie poważanie dla wypowiedzi osób, które same wcześniej nie zdecydowały się na publiczne okazanie choćby jednego zestawu, oczywiście z wyjątkami ). W każdym razie puffa z poszetki bym w tym przypadku raczej nie zrobił, bo to dość sztywna bawełna. Co do zdjęcia jest chyba oczywiste, że lepszego nie umiałem/mogłem zrobić (gdym umiał/mógł, to bym takowe zrobił). Obracając się nie poprawiłbym warunków, a dodatkowo zademonstrowałbym aneks kuchenny, czego wolałem uniknąć (vide ostatnia dyskusja na SF wywołana fotkami w toaletach, z widocznymi urządzeniami właściwymi tego rodzaju miejscom). Zdjęcie zrobiłem pod wpływem impulsu, nie przygotowywałem się do sesji fotograficznej, stąd miejsce i okoliczności (robione z ręki komórką). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 28 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 28 Kwiecień 2012 Wracamy wiec do pytania, jaki jest sens tego watku? Zawsze myslalem, ze ktos wrzuca zdjecie i mozna poddac je ocenie, zaproponowac zmiany, a autor jakos sie do tego odniesie bez zbednego obruszania (lub tez zignoruje co chce). Pozdrawiam, dsc. Tak, ale patrząc na fotę Kyle'a widać, że po prostu zrobił zdjęcie tego co miał na sobie, zgodnie z tytułem wątku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krakus ;) Napisano 28 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 28 Kwiecień 2012 (choć - nawiązując do niegdysiejszej dyskusji - mam dość niskie poważanie dla wypowiedzi osób, które same wcześniej nie zdecydowały się na publiczne okazanie choćby jednego zestawu, oczywiście z wyjątkami ).Warto być otwartym na wszystkie opinie i odnosić się do nich przez pryzmat ich treści, nie "poważania" ich autorów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 28 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 28 Kwiecień 2012 Zgadzam się z Kyle'em, ciężko mi poważać opinie osób których wypowiedzi nie kojarzą mi się z rzetelnością/wiedzą/jakością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The-Bigwig Napisano 28 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 28 Kwiecień 2012 Ja myślę sobie, że tutaj by się przydała rywalizacja/rozruszanie tematu - zrzutka po xx złotych przez osoby chcące wziąć udział w konkursie - osiągnięcie pełnej listy startujących - wrzucenie np 5 zdjęć swojego CMDNS w przeciągu przykładowo 10 dni przez każdego uczestnika - wybranie zwycięzcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 29 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 29 Kwiecień 2012 Dziś rano obudził się we mnie chłopiec. A ponieważ Warszawa w ciągu dwóch dób zmieniła się w miasteczko o liczbie 10 tys. mieszkańców, a mnie wywczasy zaczynają się dopiero jutro, pozwoliłem sobie wyobrazić sobie na chwilę, że znajduję się w zgoła innej szerokości geograficznej. Polecam każdemu - to kolejny etap oswojenia marynarki. Zupełnie inaczej teraz czuję ją na sobie Mogłem tylko szorty zaprasować w kant, a nie na prosto... Szerokość krawata względem klap niewspółmierna, ale nic na to nie poradzę - po prostu idealny dzień na ten krawat! A blezerną dwurzędówkę szerokoklapną odbieram dopiero za 2 tygodnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipton Napisano 29 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 29 Kwiecień 2012 Świetnie jest! Gdzie kupiłeś te buty? Choć muszę się przyczepić do tego, że mogłeś zdjęcia w słońcu robić, bo ciężko mi nawet zauważyć te klapy, tą ich szerokość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcelo Napisano 29 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 29 Kwiecień 2012 Kieszenie w spodenkach psują cały efekt nadają im taki bojówkowy wygląd imho bardziej pasowałyby zwykłe szorty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitch Napisano 29 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 29 Kwiecień 2012 Kieszenie w spodenkach psują cały efekt nadają im taki bojówkowy wygląd imho bardziej pasowałyby zwykłe szorty To samo pomyślałem chino-short zamiast tych kieszeni cargo i jest super set na słonko Detali nie ma sie co czepiac bo i tak + za marynarke na takie cieplo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 29 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 29 Kwiecień 2012 W marynarce wcale nie jest gorąco Pomyślę nad szortami bez kieszeni, choć kieszenie są bardzo praktyczne, szczególnie dla mnie, pracownika najemnego. Espadryle to Asos. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 29 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 29 Kwiecień 2012 Dziś rano obudził się we mnie chłopiec. Cóż - jestem na nie. Po pierwsze, ze względu na krótkie spodenki. Po drugie, ogromny kontrast góra-dół. Góra sugeruje "idziemy na konferencję"; dół mówi "idziemy na plażę". Przecięcie zdjęcia na pół i obejrzenie oddzielnie wyjaśnia, o co chodzi. Wg mnie, jeśli już szorty do marynarki, to mniej oficjalnej, no i koniecznie bez krawata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hivonzooo Napisano 30 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 30 Kwiecień 2012 Kieszenie w spodenkach psują cały efekt, bojówkom mówimy nie. Tak samo krawat - po jakiego uja on tam jest, skoro to ma być typowo sportowy ubiór? Do kosza z nim. Okulary - jeśli dobrze widzę że są to aviatorki, wymień na coś innego, wayfarery albo coś w ten deseń. Poszetkę bym bardziej wymiętolił, bo nie wiem czy to ma być formalny strój (krawat, prosto ułożona poszetka) czy sportowy (bojówki i buty). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi