proceleusmatyk Napisano 1 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2012 BS Wszystko zależy od efektu, jaki chcemy uzyskać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigbadwoof Napisano 1 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2012 Fred i Sean (James) przekrzywienie nieistotne, mozna potraktowac jako klasyczny, plaski TV fold. Aczkolwiek IMHO Fred na tym zdjeciu by zyskal przekrzywiajac poszetke w lewo. Cary - raczej byl szeroki w barkach, wiec moze zalezalo mu na innym efekcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arkadyjczyk Napisano 1 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2012 Poszetka miała być ułożona w TV fold, jednak nabrała nieco własnego życia i się wykrzywiła. Po trzech godzinach egzaminu miała prawo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 2 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2012 Osobiście stosuję zasadę kontrastu - TV fold wystaje ledwo ledwo parę milimetrów, a puff ekstrawagancko i szczodrze ponad zdrowy rozsądek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 2 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2012 Przednia kieszonka w jednej z moich marynarek jest uszyta pod skosem, w związku z tym poszetka jest bardziej widoczna od strony klap przy klasycznym złożeniu. Jak wygląda tylna kieszonka w tej marynarce ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcelo Napisano 2 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2012 Fred i Sean (James) przekrzywienie nieistotne, mozna potraktowac jako klasyczny, plaski TV fold. Aczkolwiek IMHO Fred na tym zdjeciu by zyskal przekrzywiajac poszetke w lewo. Cary - raczej byl szeroki w barkach, wiec moze zalezalo mu na innym efekcie? "Fred" to chyba raczej Frank Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michau Napisano 2 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2012 Przednia kieszonka w jednej z moich marynarek jest uszyta pod skosem, w związku z tym poszetka jest bardziej widoczna od strony klap przy klasycznym złożeniu. Jak wygląda tylna kieszonka w tej marynarce ? Dobre, ale wniosłeś do tematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4inHand Napisano 2 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2012 Obiecałem kiedyś błękity: ... Rzadko zauwazana kwestia... Poszetka powinna "bardziej wystawac" w strone ramienia, nie w strone srodka korpusu jak jest obecnie. Wowczas spelnia lepiej swoj efekt przecinania sylwetki i jej rozciagania w barkach (troche upraszczajac te kwestie, ale chwilowo nie mam mozliwosci o tym szerzej napisac...) + Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 2 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2012 Poszetka miała być ułożona w TV fold, jednak nabrała nieco własnego życia i się wykrzywiła. Po trzech godzinach egzaminu miała prawo Przypadkowe przekrzywienie, ale idące z aktualnymi trendami . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kazik Napisano 2 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2012 Straszne bzdury tutaj Panowie piszecie. Z całym szacunkiem, ale klasyczne ułożenie poszetki w kieszeni to dopełnienie tzw. pola prostokątu. W przypadku kiedy kieszeń jest wszyta po skosie, chusteczka złożona po prezydencku powinna bardziej wystawać po stronie przeciwległego do barku wierzchołka, tak jak to pokazują zdjęcia załączone do postu proceleusmatyka. Teorie o poszerzaniu linii ramion to przypuszczalnie jedynie wytwór wyobraźni i hipoteza kolegi bigbadwoof'a. Oczywiście każdy powinien podchodzić do tego tematu indywidualnie i z dużą rezerwą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 2 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2012 Straszne bzdury tutaj Panowie piszecie. Z całym szacunkiem, ale klasyczne ułożenie poszetki w kieszeni to dopełnienie tzw. pola prostokątu. W przypadku kiedy kieszeń jest wszyta po skosie, chusteczka złożona po prezydencku powinna bardziej wystawać po stronie przeciwległego do barku wierzchołka... A można wiedzieć skąd tak kategoryczne stwierdzenia? To twoje spostrzeżenia czy są jakieś źródła które takie reguły wprowadzają z mocą dogmatu? Mimo użycia słowa "powinna" bigbadwoolf pisał jak mi się wydaje o swoich wrażeniach. Ty natomiast, mimo zastrzeżeń o podchodzeniu do tematu z rezerwą, piszesz w taki sposób jakby sprawa wystawania poszetki była regulowana, co najmniej w jakichś aktach normatywnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kazik Napisano 2 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2012 Proponuję przejrzeć tysiące zdjęć największych ikon stylu. Zapewniam, że zdjęć, gdzie poszetka ułozona w TV Fold będzie wystawała bardziej w kierunku ramion (w sytuacji kiedy kieszeń jest wszyta pod skosem) będzie garstka. Nie ma żadnych aktów normatywnych, a noszenie chusteczki to przede wszystkim przyjemność i oznaka pewności siebie i świadomości własnego stylu. Mam jednak wrażenie, że dojście do podobnych wniosków przez różne osoby w różnym czasie było spowodowane głównie kwestiami stylistycznymi. Proponuję we własnym zakresie zrobić doświadczenie i sprawdzić co nam się bardziej podoba. pozdrawiam, kazik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz_ Napisano 7 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 7 Marzec 2012 Witam. Dzisiejszy zestaw - z przykrością stwierdzam, że marynarka musi mieć zmieniony guzik. Szkoda, że teraz to dopiero na zdjęciu zauważyłem. Dodatki: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trybek Napisano 7 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 7 Marzec 2012 Łukasz, Bardzo ciekawy i dopracowany zestaw. Sylwetka też robi swoje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patton Napisano 9 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec 2012 B. ładny zestaw. jak dla mnie trochę za dużo wzorów w górnej części, ale wszystko jest spójne. Co to za marynarka i buty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michau Napisano 9 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec 2012 Mi również się podoba. Dopracowany, przemyślany. B. ładny zestaw. jak dla mnie trochę za dużo wzorów w górnej częściJestem podobnego zdania. Proponowałbym gładką niebieską koszulę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sergiusz Napisano 9 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec 2012 Na takie łączenie wzorów jeszcze bym się nie odważył, niemniej jednak uważam, że zestaw jest bardzo udany . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz_ Napisano 9 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec 2012 Zgadzam się z kolegami, że gładka koszula byłaby lepsza, ale to było zbyt łatwe Chciałem sobie poeksperymentować Marynarka to Bianconi (bez podszewki i "wypchanych" ramion), a buty to lotniki (wholecut) Bexley. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klesmer Napisano 10 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2012 Wybaczcie mi tę opinię, ale moim zdaniem eksperyment się nie udał. Duża przypadkowość i bałagan. Z jednej strony nic do siebie nie pasuje, a z drugiej nie ma kontrastów, które uzasadniały by użycie tak różnych elementów. Od tych wszystkich pasków prążków i kratek, we wszystkich kierunkach i nawet na skos zakręciło mi się w głowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michau Napisano 11 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2012 klesmer - każdy może mieć swoją opinię. Napisz Łukaszowi_ co konkretnie Twoim zdaniem nie pasuje, aby mógł wiedzieć co ew. zmienić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klesmer Napisano 11 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2012 Dyskutujemy, wiec zabrałem głos w dyskusji. Nie chcę pisać Łukaszowi co ma zmienić bo być może nic, skoro dobrze się czuje w tym co założył. Tworzy własny styl i to ma wartość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michau Napisano 12 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2012 Dyskutujemy, wiec zabrałem głos w dyskusji. Nie chcę pisać Łukaszowi co ma zmienić bo być może nic, skoro dobrze się czuje w tym co założył. Tworzy własny styl i to ma wartość. Bardzo dobrze, że zabrałeś. Myślę, że warto abyś rozwinął co Ci się nie podoba, aby Łukasz_ mógł rozwijać swój styl. Konstruktywna krytyka jest tu bardzo przydatna. Napisałeś tylko: "Z jednej strony nic do siebie nie pasuje, a z drugiej nie ma kontrastów, które uzasadniały by użycie tak różnych elementów." Moim zdaniem warto rozwinąć. Jak odważę się wstawić zdjęcie swojego zestawu to chciałbym się dowiedzieć co konkretnie jest fajne, a co warto poprawić. Z tego już mogę wyciągnąć wnioski i albo się zgodzić z opiniami, albo wyrobić sobie swoje zdanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4inHand Napisano 13 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2012 W końcu ją zrobiłem Jaka pacha? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 13 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2012 Perfekt. A co to za miejsce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4inHand Napisano 13 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2012 Perfekt. A co to za miejsce? Destylarnia Kozuba i Synowie w Nidzicy jakieś 150 km od Warszawy. Za tydzień opisze ją na blogu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi