mbs Napisano 24 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2012 Kolejny eksperyment a'la znane zdjęcia Sartoria Partenopea. Tym razem szara marynarka, gdyż tę w kratę zostawiłem w Warszawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbs Napisano 24 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2012 http://4.bp.blogspot.com/-z4icBOM36Hk/T ... /102vy.jpg http://2.bp.blogspot.com/-BKUY8ZdgJ60/T ... /104ep.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stormont Napisano 24 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2012 Nie śmiem oceniać - powiem tylko, że ekstrawagancja powinna inspirować, jej nie powinno się naśladować. Czasem też najpierw dojść do perfekcji w kanonie, a dopiero potem go przełamywać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Vislav Napisano 24 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2012 Kolejny eksperyment a'la znane zdjęcia Sartoria Partenopea. Tym razem szara marynarka, gdyż tę w kratę zostawiłem w Warszawie. Jest, a właściwie mogłoby być nieźle. Moim zdaniem dwa elementy się nie wpisują w koncepcję: pulowerek/kamizelka i poszetka. Pulowerek jest za bardzo wyrazisty ze względu na fakturę i grubość. Grając wzorem i kolorem, raczej powinniśmy dobrać elementy o podobnej fakturze. No i kolor tegoż nie do końca do mnie przemawia w tym zestawie . Natomiast poszetka jest za mało wyrazista i tworzy pustą plamę w zestawie. Cała reszta dla mnie jest, jak najbardziej OK. pozdr.Vslv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalpel Napisano 24 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2012 Powiem szczerze, że nie podoba mi się niestety. Dlaczego?? -Ten rodzaj kołnierza koszuli połączony z krawatem, do tego koszula jak dla mnie za bardzo każualowa. - Kardigan tak jak Vslv napisał jest za gruby i daje ogólne wrażenie, że jesteś jakiś taki "wypchany" - Poszetka moim zdaniem jakoś nie ma "wspólnego mianownika" z resztą zestawu. Ogólnie duży plus za odwagę i chęć kombinowania. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbs Napisano 25 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2012 Dzięki za komentarze. Ogólnie poszetka jest w kolorze niektórych pasów na koszuli, niestety na zdjęciu tego nie widać. A efekt wypchania wynika pewnie z dwóch rzeczy: marynarka lekko za duża i jeszcze odgięta przez rękę, która robiła zdjęcie. Jak patrzę na to zdjęcie, to faktycznie nie wygląda to najlepiej, natomiast w lustrze było ciekawiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Vislav Napisano 25 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2012 Dzięki za komentarze. Ogólnie poszetka jest w kolorze niektórych pasów na koszuli, niestety na zdjęciu tego nie widać. A efekt wypchania wynika pewnie z dwóch rzeczy: marynarka lekko za duża i jeszcze odgięta przez rękę, która robiła zdjęcie. Jak patrzę na to zdjęcie, to faktycznie nie wygląda to najlepiej, natomiast w lustrze było ciekawiej.Natura, lustro, fotka to są trzy różne widoki i odbiory wizualne. Szczególnie aparat fotograficzny jest bezlitosny ze swoim zamrażaniem świateł i cieni, oraz wyolbrzymianiem odblasków w silnym świetle. Cienkie tkaniny i luźniejsze ubiory piękne w ruchu - potrafią wyglądać, jak worki na fotkach. Będąc świadomym tych ograniczeń, nie biorę udziału w obśmiewaniu różnych znanych osób na podstawie przypadkowych zdjęć w takim dla przykładu fun-pack temacie, jak: Stylistyczne koszmary....w CMDNS, też możemy się z tym spotkać. Z drugiej strony warto jest dokumentować i pokazywać swoje zestawy dla wychwycenia różnych kiksów, których nasze subiektywnie i życzliwe oko wobec nas samych - nie widzi. Wobec innych to owszem, czasami nawet bardzo pozdr.Vslv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pszemau Napisano 25 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2012 SB, perspektywa jest na pewno zła. Poproś kogoś o zrobienie normalnego zdjęcia z większej odległości, we względnie normalnej pozie, wtedy łatwiej będzie sensownie analizować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jabbero Napisano 25 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2012 Koledzy a co z tym zestawieniem : kamizela, krata na koszuli, button down...nie za dużo "drobiazgów" ? W mojej wyobraźni widzę jak grają w berka biegając chaotycznie po zestawie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pszemau Napisano 25 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2012 Mi też za dużo, ale pierwsze, co widzę, to tak koszmarne przekłamanie perspektywy, że na takim zdjęciu nic by mi się nie podobało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Vislav Napisano 25 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2012 Koledzy a co z tym zestawieniem : kamizela, krata na koszuli, button down...nie za dużo "drobiazgów" ? W mojej wyobraźni widzę jak grają w berka biegając chaotycznie po zestawie...spójrz na pokazany przez SB wzorzec. Jest to mniej lub bardziej udana próba naśladowania "chaosu". pozdr.Vslv chociaż prawie tak samo, robi dużą różnicę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jabbero Napisano 25 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2012 Oglądałem, nie widzę tam chaosu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Vislav Napisano 25 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2012 Oglądałem, nie widzę tam chaosu dlatego jest w cudzysłowiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4inHand Napisano 25 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2012 It's simple to make a dimple. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frankenstein Napisano 25 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2012 Krawat bardzo ładny. Niezależnie od marki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Buzz_1 Napisano 25 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2012 Kolejny eksperyment a'la znane zdjęcia Sartoria Partenopea. Tym razem szara marynarka, gdyż tę w kratę zostawiłem w Warszawie. Moim zdaniem zeby pasowalo to biala koszula i bez kamizelki, albo tylko koszula i marynarka. Krawat wyglada na bardzo formalny natomiast koszula raczej casual i to mi sie gryzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 25 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2012 Kolejny eksperyment a'la znane zdjęcia Sartoria Partenopea. Tym razem szara marynarka, gdyż tę w kratę zostawiłem w Warszawie. Moim zdaniem zeby pasowalo to biala koszula i bez kamizelki, albo tylko koszula i marynarka. Krawat wyglada na bardzo formalny natomiast koszula raczej casual i to mi sie gryzie. Ale wiesz do czego próbował nawiązywać SB? Bo z tego co piszesz wnioskuję że niekoniecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Buzz_1 Napisano 26 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2012 Kolejny eksperyment a'la znane zdjęcia Sartoria Partenopea. Tym razem szara marynarka, gdyż tę w kratę zostawiłem w Warszawie. Moim zdaniem zeby pasowalo to biala koszula i bez kamizelki, albo tylko koszula i marynarka. Krawat wyglada na bardzo formalny natomiast koszula raczej casual i to mi sie gryzie. Ale wiesz do czego próbował nawiązywać SB? Bo z tego co piszesz wnioskuję że niekoniecznie ... chyba do tego http://4.bp.blogspot.com/-z4icBOM36Hk/Tb3NX9l52DI/AAAAAAAACFc/Q2KG8L5zlCc/s1600/102vy.jpg tu mi koszula wyglada na bardziej formalna ale i tak mysle ze gladka wygladalaby o wiele lepiej no i poszetka wykipiala na bialo. Nie jestem znawca tematu wiec pisze po prostu jak to widze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 26 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2012 ... chyba do tego http://4.bp.blogspot.com/-z4icBOM36Hk/Tb3NX9l52DI/AAAAAAAACFc/Q2KG8L5zlCc/s1600/102vy.jpg tu mi koszula wyglada na bardziej formalna ale i tak mysle ze gladka wygladalaby o wiele lepiej no i poszetka wykipiala na bialo. Nie jestem znawca tematu wiec pisze po prostu jak to widze. a jak stopniujesz formalność tych konkretnych koszul? (tej z linka i SB) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbs Napisano 26 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2012 No ta z linka o wiele bardziej formalna, niż ta moja, do smokingu byłaby jak znalazł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Buzz_1 Napisano 26 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2012 ... chyba do tego http://4.bp.blogspot.com/-z4icBOM36Hk/Tb3NX9l52DI/AAAAAAAACFc/Q2KG8L5zlCc/s1600/102vy.jpg tu mi koszula wyglada na bardziej formalna ale i tak mysle ze gladka wygladalaby o wiele lepiej no i poszetka wykipiala na bialo. Nie jestem znawca tematu wiec pisze po prostu jak to widze. a jak stopniujesz formalność tych konkretnych koszul? (tej z linka i SB) ... dobre pytanie, oceniam na oko drobniejsza krata, szycie ... pisalem wczesniej ze nie jestem znawca wiec oceniam na podstawie ogolnego wrazenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arkadyjczyk Napisano 27 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2012 Zestaw wczorajszy - ale dopiero dzisiaj mam czas wrzucić, kapelusz nówka, ale po jednorazowym spacerze na razie muszę odłożyc na półkę - jest stanowczo za zimno, na razie wrócę do czapki alkatraski (czyli dokerskiej), Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 27 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2012 To lubię - jest nas wielu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil Napisano 27 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2012 Strój OK, ale powiedz, co to za wino. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arkadyjczyk Napisano 27 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2012 no tak zapomniałem, a więc: Płaszcz: Tivoli (SH) wełna i kaszmir (proporcji nie znam) szalik - kaszmir Florencja - kapelusz - Mes Skoczów Marynarka - H&M Bawełna 100%(SH) koszula Wólczanka krawat - Leonardo Pirelli jedwab (SH) (węzeł Four In Hand) spodnie sztruksy buty - trzewiki Bata (takie sobie ale wygodne i nie szkoda na śnieg) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi