Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kolejny eksperyment a'la znane zdjęcia Sartoria Partenopea. Tym razem szara marynarka, gdyż tę w kratę zostawiłem w Warszawie.

Jest, a właściwie mogłoby być nieźle.

Moim zdaniem dwa elementy się nie wpisują w koncepcję: pulowerek/kamizelka i poszetka.

Pulowerek jest za bardzo wyrazisty ze względu na fakturę i grubość. Grając wzorem i kolorem, raczej powinniśmy dobrać elementy o podobnej fakturze. No i kolor tegoż nie do końca do mnie przemawia w tym zestawie .

Natomiast poszetka jest za mało wyrazista i tworzy pustą plamę w zestawie.

Cała reszta dla mnie jest, jak najbardziej OK.

pozdr.Vslv

Opublikowano

Powiem szczerze, że nie podoba mi się niestety. Dlaczego??

-Ten rodzaj kołnierza koszuli połączony z krawatem, do tego koszula jak dla mnie za bardzo każualowa.

- Kardigan tak jak Vslv napisał jest za gruby i daje ogólne wrażenie, że jesteś jakiś taki "wypchany" :)

- Poszetka moim zdaniem jakoś nie ma "wspólnego mianownika" z resztą zestawu.

Ogólnie duży plus za odwagę i chęć kombinowania.

Pozdrawiam

Opublikowano

Dzięki za komentarze. Ogólnie poszetka jest w kolorze niektórych pasów na koszuli, niestety na zdjęciu tego nie widać. A efekt wypchania wynika pewnie z dwóch rzeczy: marynarka lekko za duża i jeszcze odgięta przez rękę, która robiła zdjęcie. Jak patrzę na to zdjęcie, to faktycznie nie wygląda to najlepiej, natomiast w lustrze było ciekawiej.

Opublikowano

Dzięki za komentarze. Ogólnie poszetka jest w kolorze niektórych pasów na koszuli, niestety na zdjęciu tego nie widać. A efekt wypchania wynika pewnie z dwóch rzeczy: marynarka lekko za duża i jeszcze odgięta przez rękę, która robiła zdjęcie. Jak patrzę na to zdjęcie, to faktycznie nie wygląda to najlepiej, natomiast w lustrze było ciekawiej.

Natura, lustro, fotka to są trzy różne widoki i odbiory wizualne.

Szczególnie aparat fotograficzny jest bezlitosny ze swoim zamrażaniem świateł i cieni, oraz wyolbrzymianiem odblasków w silnym świetle. Cienkie tkaniny i luźniejsze ubiory piękne w ruchu - potrafią wyglądać, jak worki na fotkach.

Będąc świadomym tych ograniczeń, nie biorę udziału w obśmiewaniu różnych znanych osób na podstawie przypadkowych zdjęć w takim dla przykładu fun-pack temacie, jak: Stylistyczne koszmary....w CMDNS, też możemy się z tym spotkać.

Z drugiej strony warto jest dokumentować i pokazywać swoje zestawy dla wychwycenia różnych kiksów, których nasze subiektywnie i życzliwe oko wobec nas samych - nie widzi.

Wobec innych to owszem, czasami nawet bardzo :lol:

pozdr.Vslv

Opublikowano

Koledzy a co z tym zestawieniem : kamizela, krata na koszuli, button down...nie za dużo "drobiazgów" ? W mojej wyobraźni widzę jak grają w berka biegając chaotycznie po zestawie...

spójrz na pokazany przez SB wzorzec. Jest to mniej lub bardziej udana próba naśladowania "chaosu".

pozdr.Vslv

chociaż prawie tak samo, robi dużą różnicę :lol:

Opublikowano

Kolejny eksperyment a'la znane zdjęcia Sartoria Partenopea. Tym razem szara marynarka, gdyż tę w kratę zostawiłem w Warszawie.

Moim zdaniem zeby pasowalo to biala koszula i bez kamizelki, albo tylko koszula i marynarka. Krawat wyglada na bardzo formalny natomiast koszula raczej casual i to mi sie gryzie.

Opublikowano

Moim zdaniem zeby pasowalo to biala koszula i bez kamizelki, albo tylko koszula i marynarka. Krawat wyglada na bardzo formalny natomiast koszula raczej casual i to mi sie gryzie.

Ale wiesz do czego próbował nawiązywać SB? Bo z tego co piszesz wnioskuję że niekoniecznie :?

Opublikowano

Ale wiesz do czego próbował nawiązywać SB? Bo z tego co piszesz wnioskuję że niekoniecznie :?

... chyba do tego http://4.bp.blogspot.com/-z4icBOM36Hk/Tb3NX9l52DI/AAAAAAAACFc/Q2KG8L5zlCc/s1600/102vy.jpg tu mi koszula wyglada na bardziej formalna ale i tak mysle ze gladka wygladalaby o wiele lepiej no i poszetka wykipiala na bialo. Nie jestem znawca tematu wiec pisze po prostu jak to widze.

Opublikowano

... chyba do tego http://4.bp.blogspot.com/-z4icBOM36Hk/Tb3NX9l52DI/AAAAAAAACFc/Q2KG8L5zlCc/s1600/102vy.jpg tu mi koszula wyglada na bardziej formalna ale i tak mysle ze gladka wygladalaby o wiele lepiej no i poszetka wykipiala na bialo. Nie jestem znawca tematu wiec pisze po prostu jak to widze.

:?::!::shock: a jak stopniujesz formalność tych konkretnych koszul? (tej z linka i SB)

... dobre pytanie, oceniam na oko :lol: drobniejsza krata, szycie ... pisalem wczesniej ze nie jestem znawca wiec oceniam na podstawie ogolnego wrazenia.

Opublikowano

no tak :) zapomniałem, a więc:

Płaszcz: Tivoli (SH) wełna i kaszmir (proporcji nie znam)

szalik - kaszmir Florencja -

kapelusz - Mes Skoczów

Marynarka - H&M Bawełna 100%(SH)

koszula Wólczanka

krawat - Leonardo Pirelli jedwab (SH) (węzeł Four In Hand)

spodnie sztruksy

buty - trzewiki Bata (takie sobie ale wygodne i nie szkoda na śnieg)