Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mnie się bardzo podoba i chętnie wypróbowałbym coś podobnego z Luxire. ;)

Luxire jak najbardziej to zrobi, pewnie sporo taniej. Jedyny problem byl z dostepnoscia odpowiedniej tkaniny. U Simone poprobowalem na zywo i latwiej dalo sie sprawdzic ktora sie nada na cieple miesiace. Miekkie bawelniane piki sporo sie kurcza w praniu wiec trzeba uwaznie zamowic, szczegolnie rekawy bo i tak nie nosi sie jej zapietej na ostatni guzik. Calkowita dlugosc tez nie bedzie problemem o ile nosisz koszule zawsze w spodniach ;-)

Opublikowano

pirat:

Dzięki. Prawdę mówiąc chciałem założyć granatowe, ale nie mogłem znaleźć w szufladzie ze skarpetkami (kiedyś muszę zrobić tam porządek...), a że śpieszyłem się do pracy to wziąłem pierwszą parę z brzegu, mając świadomość że lepsze byłyby inne.

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

pirat:

Dzięki. Prawdę mówiąc chciałem założyć granatowe, ale nie mogłem znaleźć w szufladzie ze skarpetkami (kiedyś muszę zrobić tam porządek...), a że śpieszyłem się do pracy to wziąłem pierwszą parę z brzegu, mając świadomość że lepsze byłyby inne.

Gdybyś miał zielony krawat byłoby bombowo, ale tak to skarpetki wydają się być zupełnie z innej parafii :)

• Oceniam pozytywnie 2
Opublikowano

Same w sobie są OK, ale zgadzam się z kolegami, że nie pasują so reszty( o czym, co napisałem wyżej, wiedziałem ale po prostu nie miałem czasu żeby poszukać lepszych). Albo granatowe/szare skarpetki do tego co mam albo zmiana krawata na zielony:) dzięki wszystkim za konstruktywna krytykę i porady. Na przyszłość będzie lepiej!

Opublikowano

Zając - moim zdaniem skarpetki to strzał w dziesiątkę, bo cała reszta jest stonowana. Jeśli byś dodał coś zielonego u góry, to mogłoby to wyglądać (choć nie musiało) jak koordynowanie na siłę. A tak skarpety robią za bardzo indywidualny akcent (coś jak mocne spinki w mankietach). Więcej tego zielonego koloru w tym stroju mogłoby (choć nie musiało) być przesadą. Dla mnie jest 10/10. Osobiście nie widzę potrzeby dla zielonego krawata albo zielonej poszetki. A już na pewno nie w tak mocnym odcieniu jak na skarpetkach.

• Oceniam pozytywnie 2
Opublikowano

To z wczoraj. Bialy len Dugdale, MTM od B&Tailor.

Koszula blekitna w dosc szerokie biale pasy, bawelna/len, MTM od Luxire

Ledwo widoczne chinosy khaki tez Luxire

Fajny zestaw. Jak widzisz porównanie B&Tailor do Zaremby?

Opublikowano

Troche wiecej napisalem o tym juz w poscie o safari na blogu (link)

Trudno powiedziec, musialbym u Zaremby zamowic w ten sam sposob i zobaczyc jak bedzie wygladalo dopasowanie. O to mi najbardziej chodzilo. Standardowe rozmiary RTW u B&Tailor sa zrobione bardziej na rynek azjatycki, dlatego np przy dobrej dlugosci bylyby ciasne w pasie i klatce. Zaremba oferuje len od W. Billa i to wszystkie dostepne kolory, a B&Tailor tylko 3: brazowy, bialy i granat, od Dugdale. Jest wiele drobnych aspektow ktore je roznia i beda mialy wplyw na to czy komus sie spodoba jedna oferta lub druga. Cena jest w sumie ta sama. 

• Oceniam pozytywnie 1