Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mi to bardziej wygląda na zegarek, który nie pozwolił jej się wychylić spod mankietów. :)

Czy ktos rozwial ta tajemnice, jak poradzic sobie z mankietem przy duzej kopercie zegarka (guziki koszula / marynarka)? Jedyna rada to kupic zegarek o plaskiej kopercie (klasyk) ?

Opublikowano

Na mszy. Wykorzystałem wykonane wcześniej zdjęcie butów, teraz spodnie mają dorobione pięciocentymetrowe mankiety.

0nlu.jpg

Chciałbym spytać o wszycie guzików do szelek - są na odpowiedniej wysokości, czy powinny być dalej od krawędzi, żeby wystawało mniej tej płaskiej części uchwytu?

• Oceniam pozytywnie 2
Opublikowano

Four in hand i dziergany krawat nie pasują mi do dwurzędówki.

Tobie może nie pasują, ale nie dane nam tego ocenić, bo swojego zestawu nie pokazałeś. A kolega pokazał, i u niego pasują :-).

• Oceniam pozytywnie 7
Opublikowano

Knit (dziergany?) faktycznie średnio by pasował. Całe szczęście, że kolega założył grenadynę ^_^.

Haha, po cichu liczyłem, że ktoś się nabierze :D. To ten krawat. Na żywo wygląda nieco gorzej niż na zdjęciu, ale i tak jestem bardzo zadowolony. Grenadyna jest dla mnie póki co za droga.

Opublikowano

Na mszy. Wykorzystałem wykonane wcześniej zdjęcie butów, teraz spodnie mają dorobione pięciocentymetrowe mankiety.

0nlu.jpg

Chciałbym spytać o wszycie guzików do szelek - są na odpowiedniej wysokości, czy powinny być dalej od krawędzi, żeby wystawało mniej tej płaskiej części uchwytu?

Jesteś bardzo szczupły i masz dość szerokie biodra, co jest uwydatnione przy dwurzędówce - raczej bym założył jednorzędówkę, wyglądałoby lepiej.

Opublikowano

Haha, po cichu liczyłem, że ktoś się nabierze :D. To ten krawat. Na żywo wygląda nieco gorzej niż na zdjęciu, ale i tak jestem bardzo zadowolony. Grenadyna jest dla mnie póki co za droga.

No to się nie przeliczyłeś ;). Jak widać kilka osób nabrałeś. Jednak wygląd tego knita przypominającego grenadynę Cię ratuje. Z typowym knitem było by średnio.

Opublikowano

@.mateusz

Jesteś bardzo szczupły i masz dość szerokie biodra, co jest uwydatnione przy dwurzędówce - raczej bym założył jednorzędówkę, wyglądałoby lepiej.

Zgadzam się, nie wygląda to najlepiej. Dodam, że w części testowanych dwurzędówek mam podobny problem - biodra raczej w normie, a jednak nie zawsze jest ok.

Opublikowano

Spodnie noszę wysoko, ale przed zrobieniem zdjęcia "musiało im się opaść" ;)

Jeżeli szelki odpadają - co jestem w stanie zrozumieć, sam mam tylko dwie pary przystosowane do szelek - to trzeba pójść na skrócenie, przy czym przed samym ustaleniem długości z osobą dokonującą miary trzeba zrobić kilka przysiadów, wówczas spodnie znajdą się w typowej dla nich pozycji, i dopiero należy oceniać, ile skrócić. Podciąganie ile się da do góry przed samą przymiarką prowadzi do złych rezultatów. Co to za buty? Na zdjęciu wyglądają jak z CCC, choć zakładam, że jednak są lepszej proweniencji :) .

UW WPiA Collegium Iuridicum II ? :)

Kiedyś moim zdaniem brakowało tam klimatu (może przez położenie poza głównym campusem), jak jest teraz?

Opublikowano

Kyle, normalnie raczej nie mam problemów z opadaniem tych spodni, ale zastanawiam się nad szelkami ze względów wizualnych. Buty to typowy wół roboczy ecco. CI II nadal bez klimatu i nadal trzeba biegać CI II, stary BUW, CI IV itd co było nie bez wpływu na wybór butów.