Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Misza, preferuję zestawy bazujące na nieprzykuwających uwagi kolorach takich jak szary, granatowy, białe i niebieskie koszule z ograniczoną liczbą kolorowych dodatków przyciągających wzrok. W tym przypadku spodnie zdecydowanie przyciągają uwagę i wg mnie nie ma potrzeby dodawać kolejnego kontrastującego elementu :) 

Opublikowano

Tomek, 

machnalbym jeszcze zdjecie z innej perspektywy (ewentualnie kadrowanie), bo zastosowana skraca Cie o dobre 40 cm ... 

Zestaw fajny, ale bardziej Ci pasuje Angus (subiektywna opinia). 

pozdrawiam!

Miałbym wtedy 135 cm. W sumie takie wzrost by mi pasował, mógłbym wtedy pracować z widocznego na zdjęciu humidora, w którym naprawdę świetnie pachnie! :D

Opublikowano

Pochwal się co to za krawat ?

Grenafaux z The Tie Bar - w dotyku nic super szlachetnego i koło prawdziwej grenadyny nawet nie stał, ale bardzo przyzwoicie wygląda i daje ładny węzeł. I jest tani, nawet jeśli konieczne okaże się zapłacenie VATu i cła. Mam ich cztery, drugi pokazałem dwie strony wcześniej. 

Wszystko super tylko imo płaszcz wygląda karykaturalnie - jest za długi.

Płaszcz kończy się kawałek za kolanem. Wiem, że obecnie standardem jest długość przed kolano, ale póki co taki mi się podoba, choć w pierwszej chwili poważnie myślałem o skróceniu. Być może kiedyś to zrobię, ale będę musiał to jeszcze z pięćset razy przemyśleć, żeby nie żałować, bo to chyba najlepsze znalezisko, jakie mi się trafiło - świetnie leży bez poprawek, wyglądał jak nowy i jest uszyty z materiału z 90% kaszmiru i 10% wełny od Loro Piany, a kosztował 7 dyszek :)

Co moim zdaniem wygląda źle, to wysokość stanu spodni - teraz widzę, że przy mojej posturze powinienem jednak pozostać przy standardowej.

Opublikowano

Norbert ten temat żyje w dużej mierze dzięki Tobie i bardzo fajnie, że starasz się prawie codzienni dodawać zdjęcia ale od jakości niektórych aż bolą oczy. Nie da się z tym nic zrobić ?

p.s. Piękny krawat na ostatnim zdjęciu.

• Oceniam pozytywnie 2
Opublikowano

Edit - ja od biedy obsługuję tylko painta, "skróci" ktoś koledze płaszcz?

Mówisz - masz.

Dorzuciłem jeszcze swoje 3 grosze. Moim zdaniem płaszcz nie jest za długi tylko trochę za krótki co widać po rękawach. Żeby było lepiej widać, zdjęcia całej postaci.

post-42-0-79090200-1392890305_thumb.jpg

Edit: Lustra nie będę mył. Nie lubię sprzątać :P

• Oceniam pozytywnie 9
Opublikowano

Jestem za przeróbką Kozła. 

ps

Boje się, że Ernestson przerabiając zestaw w photoshopie otworzył puszkę pandory ;)

Constantin, wg mnie jeden z Twoich lepszych zestawów. 

Dzięki, oprócz koszuli pierwszy raz zaprezentowanej w tm wątku nic nowego:)

Opublikowano

Dorzuciłem jeszcze swoje 3 grosze. Moim zdaniem płaszcz nie jest z długi tylko trochę za krótki co widać po rękawach. Żeby było lepiej widać, zdjęcia całej postaci.

Moim skromnym zdaniem płaszcz jest złej długości, lepszy byłby i krótszy (wersja Kozła) albo dłuższy (ale węższy na dole niż na przeróbce Ernestsona :-)

Opublikowano

Bardzo dziękuję za zobrazowanie poszczególnych wersji. Zgadzam się z Ernestsonem co do rękawów i do tego, że płaszcz zapewne był szyty z myślą o nieco niższej osobie. Ale szczerze mówiąc - kompletnie nie mam zdania, która z trzech długości bardziej mi pasuje i myślę, że przynajmniej w tym sezonie zostanie tak, jak jest :)

Opublikowano

Bardzo ładna marynarka, zresztą chyba już to mówiłem. Ale zestaw nie do końca mi się podoba, jednolita koszula wyglądałaby chyba lepiej. Albo taka w zieloną kratkę.