Pionier Napisano 1 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Czerwiec 2016 @xkoziol, wlasnie widze.... @Hargin Na upartego sprzedawca moze obciążyć kosztami przesylki, bo ta zostanie mu zwrocona po 20 dniach. Bedzie mial do tego pelne prawo bo on przesylke wyslal, Wy zaplaciliscie, a że nie odebraliscie "w terminie" to nie jego problem. Poza tym, za przesylke sprzedawca, zeby ja odebrac bedzie musial zaplacic. Zawsze trzeba sie liczyc z oplatami celnymi przy imporcie i przede wszystkim nie kombinować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 1 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Czerwiec 2016 @pionier: chyba nie chcesz nas pomówić o rzekome kombinacje związane z unikaniem opłat celnych i uchylaniem się od podatku VAT? Przeczytaj uważnie 2-3 ostatnie strony wątku ... Osobiście czuję się wprowadzony w błąd przez sprzedawcę i tyle. Mając na uwadze, że te kapcie nie są specjalnie towarem deficytowym, to zaczynam żałować zamówienia (tak dla zasady, nie przez dodatkowe 30zł) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szego Napisano 1 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Czerwiec 2016 Osobiście czuję się wprowadzony w błąd przez sprzedawcę i tyle. Pewnie jak my wszyscy. A jeśli sprzedawca nie zaznaczył wartości przesyłki i że jest to zakup ze sklepu, i potraktował to jak ,,paczka od cioci z Ameryki" to vat wciąż obowiązuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 1 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Czerwiec 2016 Daj spokój Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bażant Napisano 1 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Czerwiec 2016 Pewnie jak my wszyscy. A jeśli sprzedawca nie zaznaczył wartości przesyłki i że jest to zakup ze sklepu, i potraktował to jak ,,paczka od cioci z Ameryki" to vat wciąż obowiązuje? To wtedy zależy od humoru celników. Ale jeśli w środku jest jakikolwiek paragon/faktura to po kompocie… Jeśli paczka nie ma znamion zamówienia online to mogą odpuścić, ale w to, że nie będzie tak jakiegokolwiek śladu sklepu internetowego szczerze wątpię - no chyba, że faktycznie buty są spięte gumką, bez żadnych pudełek itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 1 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Czerwiec 2016 no chyba, że faktycznie buty są spięte gumką, bez żadnych pudełek itd. ta, a pomiędzy wsadzone słoiki z ogórkami i kompoty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziko Napisano 1 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Czerwiec 2016 Nie zamawiałem, ale współczuję, mocno dziwaczna sytuacja. Biorąc pod uwagę to co jest napisane pod: http://www.espadrillestore.com/en/contacts/?cotaustab=1 IMHO nic tam nie ma, że wysyłają z USA, fragment "Espadrillestore takes care of all customs fees in Canada and the United States. For all other countries, please check with your local custom office." bynajmniej tego nie sugeruje, już prędzej, że sprzedawca bierze na siebie opłacenie podatków w tych krajach, co jest technicznie możliwe i czasem stosowane. Masz za to w menu poniżej ceny w euro, oraz niższy koszt dostawy i szybszy termin dostawy dla krajów europejskich niż pozaeuropejskich, wreszcie zwroty do Hiszpanii - na zdrowy rozum każdy by zakładał, że to sugeruje wysyłkę z Europy. Swoją drogą, jest też chyba technicznie możliwe, że towar ma inną klasyfikację celną niż wynika z kraju wysyłki - miałem tak kiedyś ze sklepem z Hong-Kongu, który wysyłał co prawda rzeczy z magazynu ze Szwecji, ale oznaczone specjalną pieczęcią, że "nie podlegają pod europejski obszar wolnego handlu" czyli niby wysłane w obrębie UE, ale przechodziły przez Urząd Celny. Ciekawe, czy możliwe jest to w drugą stronę. Siedziby firmy z miejscem wysyłki to bym w ogóle nie wiązał, bo tak to większość ciuchów by docierała z Bermudów, Wysp Dziewiczych czy Cypru 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beny23 Napisano 1 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Czerwiec 2016 Ich przesyłki zawsze sa spięte gumka recepturka Sent from my iPhone using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szego Napisano 1 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Czerwiec 2016 Twoje też wysłane były z NY? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beny23 Napisano 1 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Czerwiec 2016 Moje tak ale daleko nie miały wiec następnego dni je dostawałem. Do Europy nie mam pojęcia jak wysyłają. Sent from my iPhone using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szego Napisano 2 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Czerwiec 2016 Z ciekawości napisałem do nich. Odpowiedź dostałem taką: We have a warehouse and the administration of the company here in Montreal, Canada for our website customers. Our manufacturer in Spain is not equipped or trained to ship the orders for website customers. They are traditional artisans and are exclusively producing the espadrilles. We work with USPS (United States Postal Service) in the USA, one of the most secure, efficient and fast postal services worldwide. The competitive prices beat any European postal service - this is one of main the reasons why we have decided to have a base here in North America, as shipping fees in Spain are extremely high. Once the parcel leaves the US border it's your local Postal Service that takes over. Do not worry about custom fees, we take care of that. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 2 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Czerwiec 2016 cholera może celnicy przymierzają te nasze kapcie, bo nie mogą uwierzyć w tak rozjechaną rozmiarówkę 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szego Napisano 2 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Czerwiec 2016 To pewnie te sloiki z ogorkami i kompoty, o ktorych mowil Krzysiek https://tools.usps.com/go/TrackConfirmAction.action?tRef=fullpage&tLc=1&text28777=&tLabels=CJ511800725US Paczka przeszła przez odprawę celną. Czy jeśli by coś naliczyli, to byłoby napisane? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 2 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Czerwiec 2016 Nie będzie napisane. Ale przy przesyłkach kurierskich spoza UE, w przypadku cła wysyłają papiery do zapłaty (ja dostawałem na @). Jeśli nie wysłali bo np nie mieli, to przy odbiorze kurier może Cię poprosić o kwotę z wyliczenia uc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szego Napisano 8 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 8 Czerwiec 2016 Papcie przyszły, bez cła i vatu. Czym sobie Panowie życzą, aby było wysłane? Paczkomaty będą okej? I o adresy w wiadomości poproszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TDab Napisano 8 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 8 Czerwiec 2016 Hurrraaaa U mnie nic się nie zmienia, jak w poprzednim pw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szego Napisano 8 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 8 Czerwiec 2016 Podpowiedzcie mi tylko, Paczkomat Standard czy Ecommerce Polecony InPost? W sumie buty chyba załapią się na tę tańszą wersję (max. 1kg, 6x36x28cm) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 8 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 8 Czerwiec 2016 U mnie paczkomat. Daj znać PW w kwestii dopłaty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 9 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 9 Czerwiec 2016 U mnie również paczkomat, szczegóły podam Ci na PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 16 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Czerwiec 2016 Przewiduję duży ruch w forumowym komisie Ja swoje odbieram dziś. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szego Napisano 16 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Czerwiec 2016 Noszę 40,5 - 41, wziąłem 40 i jest całkiem nieźle, na poczatku ciasno, po kilku godzinach noszenia jest coraz lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 16 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Czerwiec 2016 być może oni mają duży rozrzut w poszczególnych rozmiarach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
123 Napisano 16 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Czerwiec 2016 (edytowane) Moje 42 trochę ciasne. 43 byłyby idealne. Gdyby ktoś miał w drugą stronę, czyli 43 za duże to chętnie się wymienię. Edytowane 16 Czerwiec 2016 przez 123 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gratek Napisano 16 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Czerwiec 2016 W klasycznym obuwiu noszę 10UK, czasem 9.5, stopa niecałe 29cm. Wziąłem 45. Raczej są OK, ale liczę, że się trochę rozbiją. Dodam, że są dosyć wąskie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szego Napisano 16 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Czerwiec 2016 Podobno mają być trochę ciasne i mają się rozbić, mówił Beny jak i sama firma. Ponosiłem je dzisiaj ok. 7 godzin i na długość już jest okej, ale wciąż trochę ciasne. Ciekaw jestem jak to wyglada u Blekita, bo wzial dwa sasiadujace rozmiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi